„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy!" - Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek
“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/
jejciu jest przeslodka tyle ze moja mama nie zgodzi się na kota bez lapki mimo ze ja niewiem jakbym chcaila w poniedzialek wysoczyl mi polroczny koteczek z 2 pietra w nocy i jush nie wruci poniewaz mimo tego ze strasznie nas kochal lasil sie przytulal nie wruci poszedl w soje drogi kiedy wychodzil na spaceer moglam spuscic go tylko na chwile bo uciekal a takto musiał byc na smyczy pokochalam go wiec szukam nowego kociaka co prawda jego znalazlam w listpadzie jak zamarzal a mial dobiero oczy otwarte wiec teraz zobaczylam te biedne kociaki czekajace na dom tyle ze mama ledwo sie zgodzila na adopcje a co dopiero na kotke bezlapki ja oczywiscie wzielabym ja zaraz ale nie moge wiem ze i tak zaadoptuje jkiegos kociaka bo niemoge patrzec jakie sa samotne ale nnie wiem jakiego mieszkam w bloku na 2 pietrze a ulice dalej mieszka moja babcie z domem i duzym ogrodem do ktorej przychodze codziennie wiec z pochasaniem nie bedzie problemu mam suczke ktora od szczeniaka jest wychowana z kotami ale jest to angielska cocker spanielka czyli spokojny pies wiec nic kotowi obcemu nie zrobila by pomozcie mi jakiegos wybrac do tych warunkow prosze !!!!!!!
tiggy pisze:pomozcie mi jakiegos wybrac do tych warunkow prosze !!!!!!!
do TYCH warunkow to niestety zaden kot sie nie nadaje, poki nie zabezpieczysz okien i balkonu przed "wyskoczeniem" Porozmawiaj z mama, czy jest w stanie zgodzic sie na osiatkowanie balkonu i okien. Jesli nie, to nikt nie da ci kota, bo kolejny ci wyskoczy i sie zabije Czy chociaz szukaliscie tego poprzedniego? Mogl sie polamac, moze gdzies siedziec w piwnicy w szoku i konac......
ha czy szukalismy oczywiscie piwnice sa zamkniete wiec ot nie ma prawa tam wejsc niema go nigdzie on ucieka gdzie go oczy poniosa w dodatku nie zna okolicy bo wychodzil tylko kolo bloku ale gdyby byl kolo bloku widzialy by go dzieci a on dzieci sie boi wiec pewnie uciekl jak najdalej i ktos go sobie wzioł kto by nie wziol slodkiego malucha w tym miescie jest pelno takich ludzi mojej kumpeli uciekl raz jeden kot baba wziela i nie chciala oddac mino ze jej mama nalegala wiec sprawili sobie drugiego kota ale gdy byl na spaceze wyswobodzil sie z szelek i poszedl na dol i tez go wzieli tyle ze wziol go facet a o oddaniu go do prawdziwych wlascicieli nie bylo mowy bo powiedzial tylko ,,mogliscie go sobie pilnowac'' moja mama spokojnie moze okratkowac balkon ale i tak jush nigdy nie wypuscila by teraz zadnego kota na balkon po tym jak figo wyskoczyl a przez okno maluch nigdy nie patrzyl bo bylo zamkniete.
tiggy to co piszesz jest straszne, jak można tak lekko podchodzić do opieki nad kotem . Czy go szukałaś, kociaki potrafią znaleźć się nawet po trzech – czterech tygodniach. Nie można liczyć na to, że ktoś go znajdzie i weźmie do siebie. Może jest gdzieś ukryty, wystraszony i głodny, albo nawet nawet ranny. Radzę się zastanowić przed ponownym wzięciem kota.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy!" - Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek
“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/