Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 25, 2017 18:59 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

Bilu kazał napisać, że właśnie przeczytał Was i kazał napisać, że za wami tęsknił tęsknił tęsknił, że aż mu się ogonek zdołował :cry: Ale teraz tula mocno Manisławę i Lileczka i Matrixa i Tosię i inne czterołape i też wszystkie zaadoptowane przez nie dwunogowate :1luvu:
Bilu kazał powiedzieć też, że dziś miałkujemy się (tłum. meldujemy się) na forum :) Przyznaję uczciwie, że urlop mi się skończył i mniej czasu na pisanie mamy, ale Bilu stanowczo stwierdził, że jeśli dziś na jego forum nie wleziemy to on pakuje miski, kuwetę i wszystko inne co doń należy i pójdzie sobie adaptowywować inną pańcię. No to nie miałam wyjścia, musieliśmy na jego forum wejść.
A u nas dużo do opowiadania. ale o jednym najważniejszym chcemy razem powiedzieć. Bilu kazał podkreślić, że on chce powiedzieć najprzód a jego pańcia pojprzód, zatem zdanie jego najważniejsze jest.
Chcemy powiedzieć, że to forum baaardzo nam pomaga i nas wspiera. I dziś nie chcemy mówić o żartku (Bilu kazał powiedzieć, że o żarciu to później), ale chcemy powiedzieć o czymś zupełnie zupełnie innym, w czym nam to forum pomogło. Bilu kazał podkreślić, że gdyby nie forum, to jego pańcia w życiu o tym co powinna robić nie pomyślałaby. Ale do rzeczy. Właśnie na ty forum przeczytaliśmy z Bilem, że nie wystarczy założenie siatki na balkonie, aby pańcia na Bila uważać przestała i się obijała po kątach. Na tym forum razem przeczytaliśmy, że siatkę co jakiś czas sprawdzać trzeba. Bil kazał podkreślić, że gdyby nie to forum to pańci by to w życiu do głowy nie wpadło (bo pańcia głupia czteronoga jest - przypisek Bila). Ale, że forum czytamy, to i siatkę co jakiś czas sprawdzamy. I zauważyliśmy w tym tygodniu, że oczka trzymające siatkę przy ścianie robią się szersze i szersze (i niektóre otworywowują się - przypisek Bila). Na dowód mamy fotkę, że nie kłamiemy
Obrazek
Wprawdzie tylko jedno oczko spadło i otwiera się tylko kilka, ale Alarm nam się włączył bo zaczynają otwierać się coraz bardziej i coraz więcej zatem nie chcemy czekać, aż reszta oczek się rozszczelni i pospada (dobrze Bilu już poprawiam - powypadowywuje się). Zadzwoniliśmy wczoraj od razu do Firmy, która siatkę zakładała. Ja liczyłam na boje i rozboje i wielkie nico i byłam przygotowana na atak (Bilu kazał powiedzieć, że on bardziej był przygotowany i jakby co niemiłosiernie miałknałby w słuchawkę). Pan z firmy odebrał (Firma nie mieści się w Bydgoszczy, tylko co jakiś czas tu są zgodnie ze zleceniami). Pan poinformował, że ...............
................ nigdy nie dopuszczą do tego, aby coś się stało z siatką bo swoją pracą gwarantują bezpieczeństwo kotom. Od razu poinformował, że będą u mnie w sobotę. Bardzo się zmartwiliśmy, ponieważ nie będzie mnie w sobotę w godzinach zaproponowanych przez pana w domu :( A pan na to ..........
........ nie ma problemu, jeśli pani się tylko zgodzi i będzie pasowało przyjadę w niedzielę, bo akurat będę w sprawach osobistych w Bydgoszczy to wezmę ze sobą sprzęt do wstawiania oczek i naprawimy (tu pan powiedział, że będzie sam bez ekipy bo niedziela, ale ekipy do wstawiania oczek nie potrzebna). Niewiele razy w życiu udało nam się tak z Bilem zdębieć. Oczywiście bardzo się ucieszyliśmy i razem z Bilem oddajemy wielki wielki wielki szacun. Jeśli rzeczywiście pan się pojawi w niedzielę, to od razu z Bilem dajemy tu nazwę firmy i będziemy szanowywuwywać (oczywiście Bil tak powiedział) aż do bólu.
Podsumowując. Razem z Bilem systematycznemu sprawdzaniu nawet (naszym zdaniem) najbardziej pewnej siatki mówimy TAK! I dziękujemy forumowiczom za tą wskazówkę i melonujemy ją bardzo :flowerkitty:

Nie wiem czemu, ale Bilu się jeszcze uparł żebym dopisała jak on ślicznie..... No w życiu tego nie napiszę Bilu. Gdzie twoje maniery????
BIL
Obrazek
Kochamy z Bilem wełniankowo u Tulinka https://www.etsy.com/shop/Catluckydog?r ... hDc65H7SOY

Bestol

Od: Sob sty 14, 2017 18:20

Post » Pt sie 25, 2017 19:40 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

Bilu się uparł, bo JA go o to zapytałam :)
Manisława

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt sie 25, 2017 22:28 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

Bilu kazał przekazać Manisławie wielkie <3
BIL
Obrazek
Kochamy z Bilem wełniankowo u Tulinka https://www.etsy.com/shop/Catluckydog?r ... hDc65H7SOY

Bestol

Post » Pt sie 25, 2017 23:08 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

A nam się dziś spać nie chce to się trochę potłumaczymy. Znaczy ja się wytłumaczę bo Bilu zaległ właśnie na poduszce mojego łózka i przysypia :)
To teraz się trochę potłumaczę. Wiem, że nie jeden raz pytałam na forum o częstotliwość odrobaczania. Założyłam nawet wątek z takim pytaniem, gdzie mi to jasno wyjaśniono, że często odrobaczać nie wolno. Raz tylko kotka odpchliłam profilaktycznie, dostałam po głowie za to od forumowiczów i słusznie i więcej tego nie zrobiłam. Troszku miałam wrażenie, że jeśli kilka razy zapytałam o to samo (to głupie było, że ciągle pytałam), to pomagający mi forumowicze na 100% myśleli, ze ja to nieźle kotka faszeruję.
Ale teraz się tłumaczę, że szczerze nie faszerowałam.
1)
Obrazek
Na tym zdjęciu są info o kastracji Bila (dobrze że śpi i nie wie co piszę :)) jest wpis z dnia 24.09. o witaminkach. Zalecił je lekarz, który miał przeprowadzić pierwsze szczepienia Bila. Bil był nieco słaby jeszcze i kichał (szczerze kichał). Pani doktor uznała, ze bezpieczniej będzie, gdy się go wzmocni. Witaminkę podawałam mu od 24.09. do 20.10. Bilu szczepienia przeszedł bez żadnych problemów :)

2)
Obrazek
Tu są odrobaczania. Tylko ostatni raz, jak napisałam na forum, postanowiłam odpchlić kotka profilaktycznie i sama o to poprosiłam lekarza :oops: Planowałam to robić cyklicznie, ale słusznie dostałam po głowie od forumowiczów i więcej nie zamierzam.

3)
Obrazek
No i szczepienia. Niedługo czeka nas kolejne :roll: Rozumiem, że skoro Bilu był odrobaczony w lipcu to nie ma już konieczności odrobaczania go przed kolejnym szczepieniem?
BIL
Obrazek

Bestol

Post » Pt sie 25, 2017 23:38 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

Bilu! :1luvu: :1luvu: :1luvu: Cudnie piszesz! Stęsknili my się za Tobą!
To piszę ja, Matrix. A Tosia mi podpowiada jak i co, bo mam mały koci rozumek.
Tosia mówi, że co do odrobaczenia, to ona nie poleca. Gorzkie to to i niedobraśne. Więcej nic w tej sprawie nie umiemy powiedzieć..
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt sie 25, 2017 23:52 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

Matrix, Tosia, Bilu teraz śpi ale już wcześniej kazał mi powiedzieć, że częste odrobaczanie jest fe (on kazał powiedzieć że jest the hell wrrrrrrrrr). Bilu bawił się ze mną z 45 minut temu i zawinął dupkę do spania, to dlatego sam nie może odpowiedzieć :cry:

Jak już wcześniej pisaliśmy z Bilem uwielbiamy wspólne zabawy z wędka. Bilu jest niepokonany. Dziś biegaliśmy 13 minut bez przerwy. W końcu Bilu sam zrezygnował, dyszał położył się i dla mnie był to sygnał, żeby zabawę skończyć. Wędkę schowałam. Bilu chwilę poleżał, potem wlazł mi na stolik kompa szukając nowej zabawy ale już z mniejszym entuzjazmem. Za chwile przeniósł się na moje łózko, zaległ na mojej poduszce i zasnął. I ciągle śpi :)
Coś mi się skojarzyło właśnie. Razem z Bilem uwielbiamy program "Kot z piekła rodem". Ale pamiętam odcinek (mówię za siebie bo Bilu śpi) w którym Jackson Galaxy doradzał wymęczyć agresywnego kotka zabawą z wędka, tak aby dyszał ze zmęczenia. I dopiero wtedy kotkowi posiłek podać. Hmmm. Ja się nie znam, ale nie wyobrażam sobie nagle zmęczonemu Bilowi podać posiłek, gdy dyszy i jest po prostu na maksa zmęczony. Uwielbiam Jacksona Galaxy, ale tutaj jakoś się z nim nie zgadzam. Ale nie wiem, może się mylę. Zapytam Bila co o tym sądzi, jak się obudzi.
Matrix, Tosia Bilu wprawdzie śpi ale już wczeęniej kazał Was wymelonować mocno :) Obiecuje wam, że jak tylko Bilu się obudzi to mu przekażę, że ma do was napisać :201461
BIL
Obrazek

Bestol

Post » Sob sie 26, 2017 12:55 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

Odrobaczamy co pół roku, jeśli kot niewychodzący

MaryLux

Post » Sob sie 26, 2017 22:47 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

Bestol pisze:Matrix, Tosia, Bilu teraz śpi ale już wcześniej kazał mi powiedzieć, że częste odrobaczanie jest fe (on kazał powiedzieć że jest the hell wrrrrrrrrr). Bilu bawił się ze mną z 45 minut temu i zawinął dupkę do spania, to dlatego sam nie może odpowiedzieć :cry:

Jak już wcześniej pisaliśmy z Bilem uwielbiamy wspólne zabawy z wędka. Bilu jest niepokonany. Dziś biegaliśmy 13 minut bez przerwy. W końcu Bilu sam zrezygnował, dyszał położył się i dla mnie był to sygnał, żeby zabawę skończyć. Wędkę schowałam. Bilu chwilę poleżał, potem wlazł mi na stolik kompa szukając nowej zabawy ale już z mniejszym entuzjazmem. Za chwile przeniósł się na moje łózko, zaległ na mojej poduszce i zasnął. I ciągle śpi :)
Coś mi się skojarzyło właśnie. Razem z Bilem uwielbiamy program "Kot z piekła rodem". Ale pamiętam odcinek (mówię za siebie bo Bilu śpi) w którym Jackson Galaxy doradzał wymęczyć agresywnego kotka zabawą z wędka, tak aby dyszał ze zmęczenia. I dopiero wtedy kotkowi posiłek podać. Hmmm. Ja się nie znam, ale nie wyobrażam sobie nagle zmęczonemu Bilowi podać posiłek, gdy dyszy i jest po prostu na maksa zmęczony. Uwielbiam Jacksona Galaxy, ale tutaj jakoś się z nim nie zgadzam. Ale nie wiem, może się mylę. Zapytam Bila co o tym sądzi, jak się obudzi.
Matrix, Tosia Bilu wprawdzie śpi ale już wczeęniej kazał Was wymelonować mocno :) Obiecuje wam, że jak tylko Bilu się obudzi to mu przekażę, że ma do was napisać :201461

Matrix kazał przekazać, że bardzo dziękujemy i przesyłamy mruczące pozdrowienia, takie kocim noskiem prosto do uszka (uszków). Tosia natomiast stwierdziła, że wędki są super, szczególnie te z piórkami i kazała koniecznie zapytać, którą wędkę Bilu tak uwielbia, i czy przypadkiem nie tę samą, co ona - z Zooplusa taką, z fioletowawymi piórkami? Bo za taką wędką to ona może latać bez ustanku. Ponadto również nie rozumiemy latania za wędką z pustym brzuszkiem. Choć trzeba dodać, że ani Matrix ani Tosia nie mają absolutnie nic wspólnego (podkreślenie Tosi) z agresywnością. Uściski :)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pon sie 28, 2017 19:35 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

Skoro Bilu taki polujący to na pewno laserek sprawi mu dużą frajdę.
Zapraszamy na nasz bazarek: viewtopic.php?f=20&t=181324

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon sie 28, 2017 19:51 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

Dyktatura pisze:Skoro Bilu taki polujący to na pewno laserek sprawi mu dużą frajdę.
Zapraszamy na nasz bazarek: viewtopic.php?f=20&t=181324

Myślę, że tak

MaryLux

Post » Wto sie 29, 2017 16:18 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

Ależ oczywiście, że laserek sprawi mu frajdę i już zdążył mi rozkazać zalicytować :ryk:
BIL
Obrazek

Bestol

Post » Wto sie 29, 2017 18:11 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

Bestol pisze:Ależ oczywiście, że laserek sprawi mu frajdę i już zdążył mi rozkazać zalicytować :ryk:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

MaryLux

Post » Wto sie 29, 2017 20:42 Re: Bilu z hodowli "The dachowo-wydmuchowo" się przedstawia

Bilu muszem nakablowac na tfojom dużom.
Nie zalisytowała laserka. Musisz jej miauknąć dokładniej.
Lilo -Tfój kumpel

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

[poprzednia][następna]