DO ZAKMNIECIA -dziękuję

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 02, 2017 11:40 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

MaryLux pisze:Czyli nie ma wyjścia - trzeba sprawdzić osobiście

dokładnie, jestem ciekawa Waszej opinii, każdy ma inne spojrzenie, czego innego szuka :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro sie 02, 2017 11:41 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

Tundra pisze:A u mnie w mieście nie grają :placz:

nima problema, Ciocia, wsiadaj w busa i oć do nas, u nas grajom Tuliś :D

alessandra

Post » Śro sie 02, 2017 11:41 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

Afatima pisze:Ja dziś sprawdzam! :kotek:

Czekamy na opinię i wrażenia :D

alessandra

Post » Śro sie 02, 2017 11:43 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

My byliśmy w sobotę. Przepiękne zdjęcia i koty cudne. Trochę serce boli, że bezdomne... Na pewno film pokazuje głównie jasną stronę ich życia, a jak wygląda naprawdę... Jednak warto obejrzeć.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Śro sie 02, 2017 11:55 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

alessandra pisze:nima problema, Ciocia, wsiadaj w busa i oć do nas, u nas grajom Tuliś :D

Tulisiu :1luvu: nie kuś :mrgreen: Jakbyście byli troszkę bliżej, to już bym sprawdzała rozkład jazdy :mrgreen:

Ale może śmignę się do jakiegoś pobliskiego miasta, bom ciekawa tego filmu bardzo :D

Tundra

Od: Śro sie 27, 2014 9:32

Post » Śro sie 02, 2017 12:46 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

FElunia pisze:My byliśmy w sobotę. Przepiękne zdjęcia i koty cudne. Trochę serce boli, że bezdomne... Na pewno film pokazuje głównie jasną stronę ich życia, a jak wygląda naprawdę... Jednak warto obejrzeć.

W którejś radiowej audycji - gdzie zresztą film chwalono - właśnie ktoś opowiadał, że koty w Stambule to zupełnie inaczej niż u nas [w większości] - nikt nie przepędza, karmią i ogólnie mają dobre ludzie nastawienie do kotów.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sie 02, 2017 14:28 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

Tundra pisze:
alessandra pisze:nima problema, Ciocia, wsiadaj w busa i oć do nas, u nas grajom Tuliś :D

Tulisiu :1luvu: nie kuś :mrgreen: Jakbyście byli troszkę bliżej, to już bym sprawdzała rozkład jazdy :mrgreen:

Ale może śmignę się do jakiegoś pobliskiego miasta, bom ciekawa tego filmu bardzo :D

to fcale nie daleko, można sobie pszyfrunonć, tak jak Migdał od Cioci Morelowej -i jaki jest zadowolony przez całe życie :D tera można za osm złoty nawet latać albo dwajścia , powaga Tuliś

alessandra

Post » Śro sie 02, 2017 19:41 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

Film przepiękny wizualnie, nie tylko ze względu na cudne ujęcia kocie. Widoki ulic, uliczek, portowych przejść i zakamarków z wiecznie krzyczącymi mewami, zderzenie portowej części z tą bardziej nowoczesną, wszystko to pokazane tak, że czułam każdy piękny i niepiękny zapach. Muzyka świetnie dobrana.
Film nie o kotach, tylko o tym jak koty i ludzie wpływają nawzajem na życie każdego z nich. Wzrusza, przywołuje uśmiech, rozczulenie.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Śro sie 02, 2017 21:14 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

alessandra pisze: można sobie pszyfrunonć, tak jak Migdał od Cioci Morelowej -i jaki jest zadowolony przez całe życie :D tera można za osm złoty nawet latać albo dwajścia , powaga [/i] Tuliś

No widzisz, Tulisiu, a ciotka taka zacofana, że o lataniu nawet nie pomyśli :roll: :mrgreen: Ale może rzeczywiście czas by było przenieść się wreszcie w wiek XXI :smokin: :mrgreen:

Tundra

Od: Śro sie 27, 2014 9:32

Post » Czw sie 03, 2017 7:31 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

U nas grali (może jeszcze grają) w dwu kinach, w takim z tańszymi biletami i w Cinema City. Niestety, te seanse w lepszym, normalnym kinie o godzinie, o której jestem u moich bezdomnych. Także - nie obejrzę, choć żałuję.
Czytałam wywiad z dziewczyną, która Kedi wyreżyserowała. Podobna UE po raz kolejny żąda od Turcji, żeby pozbyła się bezdomnych ze Stambułu. I ludzie po raz kolejny wychodzą na ulicę, żeby zaprotestować. Czy rzeczywiście tak są tam koty kochane?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw sie 03, 2017 8:57 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

Znaczy co? Bezdomnych ludzi czy kotów?? W obu zresztą wypadkach UE by mi się naraziła ciężko, tylko trudno mi sobie wyobrazić, że miałaby taki pomysł sama z siebie.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw sie 03, 2017 10:05 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

Kotów. Znalazłam ten artykuł: http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,1521 ... =FB_Gazeta

Trudno przewidzieć, jak potoczą się losy miejskich kotów, bo to jest temat, który wraca co kilka lat w publicznej debacie. Mamy wielu kociarzy także w rządzie, ale ta miłość ma swoją cenę. Każda próba zbliżenia się do Unii Europejskiej pociąga za sobą zmiany w podejściu do ulicznych kotów. Przepisy unijne mówią wprost, że bezpańskie zwierzęta mają zniknąć z miasta. Raz na kilka lat rząd zapowiada, że chce rozwiązać ten problem, co wywołuje gwałtowny sprzeciw społeczeństwa. Tysiące mieszkańców Stambułu solidarnie wychodzi na ulice i bierze udział w protestach przeciwko wyrzuceniu kotów z miasta. Coś pięknego.

Też się tym bardzo zbulwersowałam.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw sie 03, 2017 11:43 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

Chyba pójdę z tym na fb. Może ktoś coś wie, bo to jakaś paranoja.

Obrazek

morelowa

Post » Czw sie 03, 2017 11:54 Re: Tulinek, czyli kot, który...Kedi

przeczytałam , komentarze też :?

alessandra

[poprzednia][następna]