Tygodniowy Kotek POMOCY! SAMI[*] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 23, 2017 18:09 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 znasz adres Naty.Może zerknij w Google czy w pobliżu jest jakaś kocia fundacja.Może poproszeni pomogliby. Wirtualnie nie pomożemy za wiele .

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pt cze 23, 2017 18:41 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Jeśli kociak ma duszności, to nie zwlekałabym z wizytą u weta, obojętnie czy klatka piersiowa jest spłaszczona czy nie.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Pt cze 23, 2017 18:43 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

milva b pisze:Jeśli kociak ma duszności, to nie zwlekałabym z wizytą u weta, obojętnie czy klatka piersiowa jest spłaszczona czy nie.

Popieram.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 23, 2017 18:54 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Uspokoiłam się byłam u weta ona ma wszystko zajmuję się zwierzakami małymi,ma nawet salą operacyjną. Powiedziała,że nie trzeba panikować. Klatkę ma taką bo leży tylko na brzuchu i plecach co powinna leżeć też na bokach. Za dużo daje jej jeść bo jest za gruba i dlatego może mieć problemy z oddychaniem bo ma na prawdę duży brzuch. Więc wszystko jest dobrze :1luvu: :1luvu: dziś już kupiłam kozie mleko 0,5l z koziołkiem matołkiem. Conve też dopiero będzie miała w poniedziałek, lecz mówiła,że nigdy nie polecała conve małym kociakom, powiedziałam jej o was,że wychowaliście kotki na conve i powiedziała,że jeżeli miały doświadczenie i to żeby spróbować, bo ona nigdy nie miała doświadczenia aby dawać małym kociakom conve.

Ps. Poczytałam sobie wcześniejsze rozmowy z wami i na prawdę dziękuje za cierpliwość na pewno spróbuje i wiem,że się nie zawiodę, bo jesteście wspaniałe,za to co robicie. W poniedziałek zaczynamy :) byłam roztargniona i na prawdę wiecie to jest internet różni ludzie piszą, nie chciałam aby małej coś się stało, lecz widzę,że na prawdę macie dobre doświadczenie :1luvu: :1luvu: będę pisać co i jak :)

Dzięki jeszcze raz za wszystko i za to,że jesteście buziaki od Sami też :1luvu: :1luvu:

nata1997

Od: Pt cze 16, 2017 19:58

Post » Pt cze 23, 2017 18:55 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

:1luvu: :kotek: :201461

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Pt cze 23, 2017 19:07 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Z tego wszystkiego nawet nie podziękowałam KociejMamie44 za to, że wysłała mi Conve.. Myślałam tylko o tym, że będzie źle i tylko na tym się skupiałam..
Przepraszam i bardzo dziękuje trzeba być dobrej myśli aby wszystko było dobrze a nie panikować.
Wszystkim dziewczynom też dziękuje bardzo dużo mi pomogły i wiele nauczyły :1luvu: dziękuje też za wytykane błędy byłam ślepa. Teraz jestem spokojna. Myślicie aby oddać do klinki? Hm sama nie dam rady? :1luvu: bądźcie ze mną bo przy was jestem bardziej spokojna i silna :1luvu: macie dobre serduszka i jesteście wspaniałe wiem powtarzam się:) ech niestety taki charakter już tak mam ;c

nata1997

Post » Pt cze 23, 2017 19:08 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Ja się nie dziwię. Wczoraj byłam w lecznicy po conva. Przede mną młoda dziewczyna kupuje jedzenie dla dwumiesiecznego kociaka. Widać trochę zorientowana bo od początku zamknęła pani z recepcji buzię odrzucając Royal. I wybiera te pasztety,saszetki, patrzy na ilość mięsa i zbóż. Ok. I pyta czy jest jakieś mleko dla kociąt. Pani ochoczo jej daje właśnie farmfood Za 45zl. Nie wytrzymałam i mówię, że takie mleko dla dwumiesiecznego kota? No kocie mleko lubi bardzo, więc proponuję conva, na co pani w recepcji mówi, że convalescens jest tylko i wyłącznie dla dorosłych kotów bardzo chorych lub po operacjach.moja reakcja była krótka :bzdura. I młoda dziewczyna nie kupiła mleka.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 23, 2017 19:10 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Marzenia11 pisze:Ja się nie dziwię. Wczoraj byłam w lecznicy po conva. Przede mną młoda dziewczyna kupuje jedzenie dla dwumiesiecznego kociaka. Widać trochę zorientowana bo od początku zamknęła pani z recepcji buzię odrzucając Royal. I wybiera te pasztety,saszetki, patrzy na ilość mięsa i zbóż. Ok. I pyta czy jest jakieś mleko dla kociąt. Pani ochoczo jej daje właśnie farmfood Za 45zl. Nie wytrzymałam i mówię, że takie mleko dla dwumiesiecznego kota? No kocie mleko lubi bardzo, więc proponuję conva, na co pani w recepcji mówi, że convalescens jest tylko i wyłącznie dla dorosłych kotów bardzo chorych lub po operacjach.moja reakcja była krótka :bzdura. I młoda dziewczyna nie kupiła mleka.

Tak już jest ale już wiem, że wam mogę zaufać. :*

nata1997

Post » Pt cze 23, 2017 19:32 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Nata - wszystkie dziewczyny, które tu pisały o karmieniu i pielęgnacji maluchów naprawdę znają się na rzeczy;
Trzymam kciuki :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pt cze 23, 2017 19:52 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

tabo10 pisze:KociaMama44 znasz adres Naty.Może zerknij w Google czy w pobliżu jest jakaś kocia fundacja.Może poproszeni pomogliby. Wirtualnie nie pomożemy za wiele .

W pobliżu jest na przykład fundacja KOT (W Toruniu). To chyba najbliżej. Tu adres mailowy strony:
http://fundacjakot.pl/
i telefon: 698 175 160

Tu masz jeszcze fundację w Olsztynie (taka sama odległość): Fundacja "Mruczący Terapeuta",
http://www.olsztynkochakoty.pl/kontakt
telefon: 605 682 082

Natka, rozumiem, że kochasz Małą. Bylebyś była w stanie o nią zadbać. Ale w razie czego możesz też zadzwonić do tej fundacji i popytać o różne rzeczy. W razie czego tu jest namiar.
Ostatnio edytowano Pt cze 23, 2017 20:16 przez Bastet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt cze 23, 2017 19:55 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

I jeszcze jedno: to niedobrze, że Mała ma gruby brzuszek. To znaczy, że mnóstwo kupy jej zalega. Nie może tak być. Zrób jej siemienia lnianego i dodaj do tego mleka z buraczkiem. Proszę.
I ile ona tej kupy zrobiła wczoraj?
I jeszcze jedno pytanie: czy jakieś gabinety weterynaryjne działają jutro w pobliżu Twego miejsca zamieszkania? Czy możesz JUTRO tam podzwonić od 10.00 i zapytać o convalescence support? Może już jutro by się saszetka jakaś gdzieś znalazła.
Ostatnio edytowano Pt cze 23, 2017 20:03 przez Bastet, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt cze 23, 2017 20:01 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Nata,starasz się i masz watpliwosci jak każda młoda mama. Powodzenia :201461 :ok: My tu trochę pokrzykujemy nie dlatego ,by zrobić Ci przykrość ,ale z troski o Twoje maleństwo.Też się denerwujemy,czasem nawet bardziej od Ciebie ,bo go nie widzimy ,a bardzo chcemy Wam pomóc.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pt cze 23, 2017 20:12 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

nata1997 pisze:Uspokoiłam się byłam u weta ona ma wszystko zajmuję się zwierzakami małymi,ma nawet salą operacyjną. Powiedziała,że nie trzeba panikować. Klatkę ma taką bo leży tylko na brzuchu i plecach co powinna leżeć też na bokach. Za dużo daje jej jeść bo jest za gruba i dlatego może mieć problemy z oddychaniem bo ma na prawdę duży brzuch. Więc wszystko jest dobrze :1luvu: :1luvu: dziś już kupiłam kozie mleko 0,5l z koziołkiem matołkiem. Conve też dopiero będzie miała w poniedziałek, lecz mówiła,że nigdy nie polecała conve małym kociakom, powiedziałam jej o was,że wychowaliście kotki na conve i powiedziała,że jeżeli miały doświadczenie i to żeby spróbować, bo ona nigdy nie miała doświadczenia aby dawać małym kociakom conve.

Ps. Poczytałam sobie wcześniejsze rozmowy z wami i na prawdę dziękuje za cierpliwość na pewno spróbuje i wiem,że się nie zawiodę, bo jesteście wspaniałe,za to co robicie. W poniedziałek zaczynamy :) byłam roztargniona i na prawdę wiecie to jest internet różni ludzie piszą, nie chciałam aby małej coś się stało, lecz widzę,że na prawdę macie dobre doświadczenie :1luvu: :1luvu: będę pisać co i jak :)

Dzięki jeszcze raz za wszystko i za to,że jesteście buziaki od Sami też :1luvu: :1luvu:

Czy wet ją obejrzał dokładnie? Czyli obmacał całego kota w szczególności brzuszek? Czy jelitka pracują, czy nie zatkane? Czy nic tam się nie dzieje np przepuklina. Czy zajrzał do gardła czy nie ma stanu zapalnego , osłuchał dokładnie i zmierzył temperaturę? Bo to podstawa przy podejrzeniu duszności. Dużym brzuszku i płaskiej klatce oraz problemu z oddechem.Zajrzał do uszu? Zważył i zapytał ile zjada, jak często je, ile razy siusia i kupka?
Jeśli nic takiego nie zrobił to jest do doopy.
Jeśli zrobił to napisz jak i co wyszło.

Może się mylę. Może. Nigdy nie słyszałam o tym, że kształt klatki zależny jest od pozycji. Malunie koty spędzają czas głównie na brzuszku a kocia mama ich nie przekłada.
Dla mnie coś nie jest tak. Obym się myliła. Obserwuj kota.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 23, 2017 20:16 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:
tabo10 pisze:KociaMama44 znasz adres Naty.Może zerknij w Google czy w pobliżu jest jakaś kocia fundacja.Może poproszeni pomogliby. Wirtualnie nie pomożemy za wiele .

W pobliżu jest na przykład fundacja KOT (W Toruniu). To chyba najbliżej. Tu adres mailowy strony:
http://fundacjakot.pl/
i telefon: 698 175 160

Natka, rozumiem, że kochasz Małą. Bylebyś była w stanie o nią zadbać. Ale w razie czego możesz też zadzwonić do tej fundacji i popytać o różne rzeczy. W razie czego tu jest namiar.

Dzięki za troskę damy rady :* od was pomoc wystarczy aby dobrze malutka się rozwijała jeżeli będę miała problemy nawet przy conve czego nie powinno być to zadzownie kochana jesteś :1luvu: :1luvu:

nata1997

Post » Pt cze 23, 2017 20:18 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:I jeszcze jedno: to niedobrze, że Mała ma gruby brzuszek. To znaczy, że mnóstwo kupy jej zalega. Nie może tak być. Zrób jej siemienia lnianego i dodaj do tego mleka z buraczkiem. Proszę.
I ile ona tej kupy zrobiła wczoraj?
I jeszcze jedno pytanie: czy jakieś gabinety weterynaryjne działają jutro w pobliżu Twego miejsca zamieszkania? Czy możesz JUTRO tam podzwonić od 10.00 i zapytać o convalescence support? Może już jutro by się saszetka jakaś gdzieś znalazła.

3 kupy po 3bobki gdzieś 3 cm , tak są lecz tylko jeden sprzedaje z firmy Roly Canin ale podzwonię aby się jeszcze upewnić :1luvu:

nata1997

[poprzednia][następna]