Tygodniowy Kotek POMOCY! SAMI[*] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 20, 2017 14:03 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

ASK@ pisze:
nata1997 pisze:
ASK@ pisze:
KociaMama44 pisze:I pokarm też musi być ciepły w butli.

Też to podkreślałam.

Wetka winna dać koci malusią kroplówkę z duphalaytem czy witaminami. Taka kroplówka wzmocniła by kota i rozwodniała kupala. Mała może być odwodniona deczko dlatego są takie problemy. A zmiana pokarmu swoje robi rónież. Znam mało wetów co wiedzą jak postępować z takimi maluszkami.
Dogrzewasz dziecko? Ważysz? Ile waży? Zapisujesz jej wagę, ile zjadła? Co ile karmisz?

Tak ma legowisko i termofor gdy jej za ciepło to schodzi tam gdzie nie ma termoforu bo troszkę miejsca ma.
Nikt wcześniej nie mówił mi,że mam ją ważyć dopiero Pan/Pani wspomniała i wcześniej w poście tym ktoś pisał..
Na razie jej nie ważę bo nie wiedziałam o tym a nie posiadam wagi w gramach :C0
Je zazwyczaj 5-8ml , karmię co 2-3 godziny lecz tak w dzień staram się co 2 godzinki,a w nocy około co 3h (tak jest napisane na tym mleku aby karmić co 2lub 3h)

Ja wcześniej pisałam jak ważne jest ważenie i co oznacza brak przyrostu. Po nim widać czy kot prawidłowo rozwija się. Pisałam też kiedy to jest dopuszczalne.
Jeśli małe nie tyje to masz problem.
Karmi się wtedy gdy jest głodne. nawet budzi się. Tak malunie koty nawet co 1-godzinę.
Zerknij.

Kichanie nie jest normalne.

hm nie budzi się co godzinę jak już to budzę ją po 2-3h tak jest napisane na tym proszku kitty milk dziś obudziłam ją po 1.3h to wypiła tylko 1ml mleka.. a jak wstanie tak jak ja ją teraz budzę to wypija od 5-8ml. Oczka już ładnie otworzyła.

PS. więc parafine ciekłą na palec i smarować odbyt maluszkowi?

nata1997

Od: Pt cze 16, 2017 19:58

Post » Wto cze 20, 2017 14:12 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Parafinę (odrobinę, ale nie wiem jaką dla takiego maciupka,trzeba podać strzykawką insulinówką do pyszczka. Poprawia poślizg w jelitach.
Nie należy za często.
Ten sok z surowego buraka (kilka kropli, żeby mleko lekko zaróżowić) już niejednemu kociakowi pomógł. Niestety,przy sztucznym karmieniu często są problemy z wypróżnianiem. Skrobiesz buraka,trzesz na tarce i sok sam w zasadzie leci, bez wyciskania :)

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto cze 20, 2017 14:13 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Tak Natka. Ty już dostałaś odpowiedzi to się tak nie dopytuj ciągle tylko parafinkę na palec, palec na kocią pupę i smaruj.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Wto cze 20, 2017 14:17 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Baltimoore pisze:Parafinę (odrobinę, ale nie wiem jaką dla takiego maciupka,trzeba podać strzykawką insulinówką do pyszczka. Poprawia poślizg w jelitach.
Nie należy za często.
Ten sok z surowego buraka (kilka kropli, żeby mleko lekko zaróżowić) już niejednemu kociakowi pomógł. Niestety,przy sztucznym karmieniu często są problemy z wypróżnianiem. Skrobiesz buraka,trzesz na tarce i sok sam w zasadzie leci, bez wyciskania :)

:)

nata1997

Post » Wto cze 20, 2017 14:18 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Lepiej jak się trzy razy dopyta niż coś przekręci :ok:
Z takim maluchem to ho ho :strach:

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Wto cze 20, 2017 14:19 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

ale dzięki za cierpliwość :1luvu:

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Wto cze 20, 2017 14:19 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:Tak Natka. Ty już dostałaś odpowiedzi to się tak nie dopytuj ciągle tylko parafinkę na palec, palec na kocią pupę i smaruj.

nie wiem czemu tak pytam 8O stresuje się...

nata1997

Post » Wto cze 20, 2017 14:20 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

karolink pisze:ale dzięki za cierpliwość :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

nata1997

Post » Wto cze 20, 2017 14:20 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Baltimoore pisze:Parafinę (odrobinę, ale nie wiem jaką dla takiego maciupka,trzeba podać strzykawką insulinówką do pyszczka. Poprawia poślizg w jelitach.
Nie należy za często.

Baltimoore, na razie była mowa o soku z buraka do mleczka i espumisanie. Z parafiną dopyszcznie na razie się wstrzymujemy. Zobaczymy jak ten sok z buraka podziała na kupkę. A o parafinie ASK@ pisała na pupę - do masażu i niepodrażniania kociej pupki.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto cze 20, 2017 14:22 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

nata1997 pisze:
milva b pisze:Kichanie nie jest nigdy normalne. Kicha jakąś wydzieliną?

nie, a czy może to być przez alergie na mydło? bo mam takie malutkie kocyki i jak siusia na nie to non stop piorę w mydle hm

Nie sądzę, raczej to objaw infekcji. A oczy ma czyste? Nie zaklejają się?
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Wto cze 20, 2017 14:23 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

No jak tam ten sok z buraka Natka, i ten espumisan? Podany?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto cze 20, 2017 14:26 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:
Nie należy za często.

Baltimoore, na razie była mowa o soku z buraka do mleczka i espumisanie. Z parafiną dopyszcznie na razie się wstrzymujemy. Zobaczymy jak ten sok z buraka podziała na kupkę. A o parafinie ASK@ pisała na pupę - do masażu i niepodrażniania kociej pupki.

Już wiem, pisałam wczoraj, nie wysłało się, dopiero teraz po restarcie komputera i doczytałam całą żywą dyskusję :)
Ogólnie i tak wszyscy piszą to samo :) Sok z buraka lepiej, parafina w ostateczności.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto cze 20, 2017 15:51 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

milva b pisze:
nata1997 pisze:
milva b pisze:Kichanie nie jest nigdy normalne. Kicha jakąś wydzieliną?

nie, a czy może to być przez alergie na mydło? bo mam takie malutkie kocyki i jak siusia na nie to non stop piorę w mydle hm

Nie sądzę, raczej to objaw infekcji. A oczy ma czyste? Nie zaklejają się?

Ma mgiełke bo przecież ma tylko 11 dni nie zaklejaja się.

nata1997

Post » Wto cze 20, 2017 15:59 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:No jak tam ten sok z buraka Natka, i ten espumisan? Podany?

a więc tak o 15:50 zrobiłam jej mleczko dając dwie kropelki espumisanu i soku z buraka i zalałam jej w butelke 11-12ml i zostało 6ml i chyba to będe musiała wylać. 10minutowy masaż po brzuszku 4razy sikala parafina i masowałam dupalka przez 30 min i nic. Kupa nie poszła :( i nie wiem pójdzie jeszcze czy nie?
Wgl od wczoraj jak zrobiła 3kupy to mam wrażenie jakby non stop zaciskała i przy tym miauczy i sie wyrywa robilam jej to jak leżała na brzuszku na legowisku swoim..

nata1997

Post » Wto cze 20, 2017 16:12 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

No to na razie daj jej spokój. Wiesz, jak wczoraj zrobiła 3 kupy, to może nic tam nie mieć na razie do wykupkania. Poza tym na ten efekt soku z buraka trzeba poczekać. To nie jest od razu. Może dopiero jutro ruszy. A jaki ma brzuszek? Miękki? Jak miękki, to bym się nie martwiła i ns razie dała jej spokój.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]