ASK@ pisze:nata1997 pisze:ASK@ pisze:KociaMama44 pisze:I pokarm też musi być ciepły w butli.
Też to podkreślałam.
Wetka winna dać koci malusią kroplówkę z duphalaytem czy witaminami. Taka kroplówka wzmocniła by kota i rozwodniała kupala. Mała może być odwodniona deczko dlatego są takie problemy. A zmiana pokarmu swoje robi rónież. Znam mało wetów co wiedzą jak postępować z takimi maluszkami.
Dogrzewasz dziecko? Ważysz? Ile waży? Zapisujesz jej wagę, ile zjadła? Co ile karmisz?
Tak ma legowisko i termofor gdy jej za ciepło to schodzi tam gdzie nie ma termoforu bo troszkę miejsca ma.
Nikt wcześniej nie mówił mi,że mam ją ważyć dopiero Pan/Pani wspomniała i wcześniej w poście tym ktoś pisał..
Na razie jej nie ważę bo nie wiedziałam o tym a nie posiadam wagi w gramach :C0
Je zazwyczaj 5-8ml , karmię co 2-3 godziny lecz tak w dzień staram się co 2 godzinki,a w nocy około co 3h (tak jest napisane na tym mleku aby karmić co 2lub 3h)
Ja wcześniej pisałam jak ważne jest ważenie i co oznacza brak przyrostu. Po nim widać czy kot prawidłowo rozwija się. Pisałam też kiedy to jest dopuszczalne.
Jeśli małe nie tyje to masz problem.
Karmi się wtedy gdy jest głodne. nawet budzi się. Tak malunie koty nawet co 1-godzinę.
Zerknij.
Kichanie nie jest normalne.
hm nie budzi się co godzinę jak już to budzę ją po 2-3h tak jest napisane na tym proszku kitty milk dziś obudziłam ją po 1.3h to wypiła tylko 1ml mleka.. a jak wstanie tak jak ja ją teraz budzę to wypija od 5-8ml. Oczka już ładnie otworzyła.
PS. więc parafine ciekłą na palec i smarować odbyt maluszkowi?