ŁACIA oraz LULEK i LEO (u rodziców) - ptasia przygoda

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 08, 2005 16:07

sprzeciwiaj się kategorycznie :!: teraz twoi rodzice naprawde przegięli, naprawde, wiem co mówie !!!! Rozumiem, jakbyś miała ledwo skończone 18 lat to jeszcze jakoś można by było przepuścić, ale nie w tym przypadku :!: Muszą zrozumieć że w końcu połamią im się skrzydła, bo ty sie spod nich wydostaniesz :!: Naprawde, to jest ostre przegięcie :!: Żeby jeszcze dyktować gdzie plamki mają być, jaka płeć, że muszą być te najczystsze i wyłącznie wychowane w domu :!: Musisz coś zrobić, koniecznie :!: :!: :!: :!: :!:

Kattys

Od: Pon lut 07, 2005 16:11

Post » Nie maja 08, 2005 16:09

nerwy mi puściły, i rzuciłam nożyczkami od paznokci w ścianę, a w chwili obecnej drę chusteczki na drobne kawałeczki :!:

Kattys

Post » Nie maja 08, 2005 16:14

Kattys pisze:sprzeciwiaj się kategorycznie :!: teraz twoi rodzice naprawde przegięli, naprawde, wiem co mówie !!!! Rozumiem, jakbyś miała ledwo skończone 18 lat to jeszcze jakoś można by było przepuścić, ale nie w tym przypadku :!: Muszą zrozumieć że w końcu połamią im się skrzydła, bo ty sie spod nich wydostaniesz :!: Naprawde, to jest ostre przegięcie :!: Żeby jeszcze dyktować gdzie plamki mają być, jaka płeć, że muszą być te najczystsze i wyłącznie wychowane w domu :!: Musisz coś zrobić, koniecznie :!: :!: :!: :!: :!:

eeee. z tymi plamkami to zart byl...
ja ich troche rozumiem. oni sie boja o malego i na swoj sposob staraj sie go mozliwie najbardziej uchronic... nie moge im tego zabronic. probowalam tlumaczyc ze te wymagania sa za wysokie ale nie daja sie wogole przekonac. kotek ma byc taki jak opisany i moje sprzeciwy nic juz nie dadza. probowalam, naprawde... ale wiecej juz nie moge zrobic. moze mi sie uda znalezc zdrowa koteczke, ktora sie urodzila u kogos w domu... takie kotki tez czasem potrzebuja pomocy, bo na przyklad ktos chce je utopic... no nie wiem co na to poradzic moge. krzykiem nic nie zdzialam, perswazja tez nie, a jak wezme kota za ich plecami to zdechnie z glodu bo nie bede miala go czym karmic a oni nie dadza pieniedzy na kota ktorego nie zaaprobuja...
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Nie maja 08, 2005 16:14

Kattys pisze:sprzeciwiaj się kategorycznie :!: teraz twoi rodzice naprawde przegięli, naprawde, wiem co mówie !!!! Rozumiem, jakbyś miała ledwo skończone 18 lat to jeszcze jakoś można by było przepuścić, ale nie w tym przypadku :!: Muszą zrozumieć że w końcu połamią im się skrzydła, bo ty sie spod nich wydostaniesz :!: Naprawde, to jest ostre przegięcie :!: Żeby jeszcze dyktować gdzie plamki mają być, jaka płeć, że muszą być te najczystsze i wyłącznie wychowane w domu :!: Musisz coś zrobić, koniecznie :!: :!: :!: :!: :!:

Kattys, ja mysle ze covu zartowala z tymi plamkami...

Nie wiem czy jest sens komentowac wymagania rodzicow, maja do nich prawo, czy podzielamy ich poglady czy nie. Covu przedstawila to bardzo jasno i uczciwie a ciagle sie musi tlumaczyc :roll:

Ja bym sie raczej skupila na poszukiwaniu kici dla covu- moze ktos np. przygarnal ciezarna kotke zaraz przed rozwiazaniem...

covu, trzymam kciuki za znalezienie towarzyszki dla Lulka :D :ok:

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Nie maja 08, 2005 16:22

też sie skupiam na szukaniu, ale ja to bardzo przeżywam, takie przypadki ludzkiej głupoty :!: to mi automatycznie psuje humor, i psuje mniemanie o jakichkolwiek rodzicach :evil: którzy są gorsi od pięcio latków i marudzą, że ten kot nie taki, że on musi być inny... oni w ogule nie powinni mieć wpływu na twoją decyzję, covu. Jesteś pełnoletnia, twoi rodzice muszą zaakceptować twoje decyzje, i niekoniecznie musza decydować o tym, jaki ma być twój kot. Wiem, że sie martwią, ale to jest naprawdę wkurzające :!: ehh... :(

Kattys

Post » Nie maja 08, 2005 16:26

Covu, ale tu na forum raczej nie znajdziesz takiego kociaka od "zaufanego" forumowicza - bo Ci robia swykle sterylko aborcyjne
to bedzie albo cos z adopcyjnej, albo jakis jednostkowy post na Kotach, albo na Dzikich Kotach
w tej sytuacji lepiej jest chyba porozgladac sie na innych kocich forach, np. kotach.pl, albo generalnie po zwierzakowych ogloszeniach w sieci

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie maja 08, 2005 16:27

Kattys w tym momencie swoimi postami naprawde sprawiasz przykrosc covu
zalozenia sa jasne - a ty traktujesz ten watek jako okazje do upuszczenia frustracji
uspokoj sie moze troszke ?
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Nie maja 08, 2005 16:30

Beata pisze:Covu, ale tu na forum raczej nie znajdziesz takiego kociaka od "zaufanego" forumowicza - bo Ci robia swykle sterylko aborcyjne
to bedzie albo cos z adopcyjnej, albo jakis jednostkowy post na Kotach, albo na Dzikich Kotach
w tej sytuacji lepiej jest chyba porozgladac sie na innych kocich forach, np. kotach.pl, albo generalnie po zwierzakowych ogloszeniach w sieci

wiem poszukam, dziekuje za propozycje.
zdazaly sie na forum posty w stylu "mojej znajomej kotka urodzila, bedzie sterylizowana bo znajoma przekonalam, ale kotki sa"
i na cos takiego licze(znaczy ja nie chce zeby takie rzeczy sie zdarzaly, ale sie zdarzaja i jakby cos takiego sie pojawilo to ja moge takiego kociaka wlasnie wziac...).
adopcyjna przegladalam.
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Nie maja 08, 2005 16:32

Covu, mysle, ze w takim razie trzeba cierpliwie poczekac. Niestety, sezon na kocieta juz sie rozpoczal.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie maja 08, 2005 16:41

Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Nie maja 08, 2005 16:42

to rownie dobrze moglyby byc moje Misie-Patysie, bo tam chyba nigdzie nie pisze, ze kotki z domowego chowu???

Beata

Post » Nie maja 08, 2005 16:44

Covu, jeszcze jedna uwaga

osoby odchowujace kocieta i szukajace im domow najczesciej mowia wlasnie, ze kociaki sa od domowej kotki - bo powszechne przekonanie jest takie, ze tak lepiej :roll:
moze tak sprobuj? to takie biale klamstwo w zasadzie :wink:

Beata

Post » Nie maja 08, 2005 16:45

Beato, ja sie nie wyżywam na covu, po prostu sądze że ma prawo do własnej decyzji, i że nie ma 10 lat :!: A uspokojona jestem w pełni

Kattys

Post » Nie maja 08, 2005 16:48

Kattys pisze:Beato, ja sie nie wyżywam na covu, po prostu sądze że ma prawo do własnej decyzji, i że nie ma 10 lat :!: A uspokojona jestem w pełni

8O
ale ja chyba nic od Ciebie nie chcialam? 8O mozesz zacytowac, o co Ci chodzi???

Beata

Post » Nie maja 08, 2005 16:52

Kattys pisze:Beato, ja sie nie wyżywam na covu, po prostu sądze że ma prawo do własnej decyzji, i że nie ma 10 lat :!: A uspokojona jestem w pełni

Poki mieszka z rodzicami wydaje mi sie, ze powinna ich zdanie brac pod uwage, jesli chodzi o nowego domownika. Tym bardziej, ze beda mieszkac i zyc wszyscy razem. Wspolnie. Na jednej powierzchni. Po to, by uniknac nieporozumien i wzajemnej niecheci.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

[poprzednia][następna]