Niechciane, przewlekle chore. Dzień po dniu...Pusia ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 02, 2017 20:51 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Tusia ma szansę na do

Atta pisze:
Anna61 pisze:Trzymajcie kciuki bo pani jest zainteresowana.....Tusią :)
To ta koteczka http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... a+pimpusia
Obrazek

WOW! jakże ona tutaj wyjątkowo wygląda :1luvu: Biały podbija jej urodę. A jeszcze lepiej, gdyby była w koronkach, jak księżniczka :D Żeby ludzie okazali się godni takiego futerka :ok:

Byłam dzisiaj na 3 wizycie przedadopcyjnej z Tusią i najprawdopodobniej w piątek Tusia, po 6 latach czekania na swoje ręce do głaskania będzie je wreszcie miała.
Dzisiaj już dotarł drapak dla niej i pani z synem będzie go składać. Reszta zamówienia typu kuweta kryta, żwirek, karma a wszystko jak u nas w domu.
W poniedziałek pojedziemy znowu i w środę znowu a w piątek zawiozę Tusię na stałe.
Mam tylko nadzieję, że tym razem nie wróci z adopcji i że tym razem będzie miała tam dobrze.
Osobiście bardzo się cieszę, bo to kotka najlepiej nadająca się do domu jako jedynaczka i taką będzie.

Byłam też dzisiaj na wizycie z Tygryskiem i Puszatką, ale co do tej adopcji nie jestem całkiem przekonana choć ludzie sympatyczni.
Bedę musiała przemyśleć i porozmawiać o nurtujących mnie obawach.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt cze 02, 2017 23:57 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Tusia po 6 latach...

Myśl jak najbardziej pozytywnie, bo to przenosi się też na zwierzęta. No i pozytywne myślenie może cudów nie zdziała, ale na pewno dopomaga całej sytuacji. Bardzo ważne jest Nasze nastawienie :) I żeby nie zapeszać na razie ciiiiii.. ale bedzie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pon cze 05, 2017 16:19 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Tusia po 6 latach...

Atta pisze:Myśl jak najbardziej pozytywnie, bo to przenosi się też na zwierzęta. No i pozytywne myślenie może cudów nie zdziała, ale na pewno dopomaga całej sytuacji. Bardzo ważne jest Nasze nastawienie :) I żeby nie zapeszać na razie ciiiiii.. ale bedzie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Sprawa się rozwiązała bo pani nie zadzwoniła, widocznie drogie szkło na półkach i skórzane meble zrobiły swoje.

Tusia już powoli pakuje walizki. :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon cze 05, 2017 18:16 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Tusia po 6 latach...

Anna61 pisze:
Atta pisze:Myśl jak najbardziej pozytywnie, bo to przenosi się też na zwierzęta. No i pozytywne myślenie może cudów nie zdziała, ale na pewno dopomaga całej sytuacji. Bardzo ważne jest Nasze nastawienie :) I żeby nie zapeszać na razie ciiiiii.. ale bedzie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Sprawa się rozwiązała bo pani nie zadzwoniła, widocznie drogie szkło na półkach i skórzane meble zrobiły swoje.

Tusia już powoli pakuje walizki. :wink:

Widać tak miało być. Jak to mawia moja mama - albo koty, albo meble; postawiłam na koty (na uwagę znajomej, że meble ma takie podrapane, że wstydzić się powinna).
Skoro wolą meble, ich problem :twisted:

A za domek dla Tusi :ok:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon cze 05, 2017 22:20 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Tusia po 6 latach...

casica pisze:Widać tak miało być. Jak to mawia moja mama - albo koty, albo meble; postawiłam na koty (na uwagę znajomej, że meble ma takie podrapane, że wstydzić się powinna).
Skoro wolą meble, ich problem :twisted:

Oczywiście, tylko dzieci szkoda bo bardzo chciały kotki, szczególnie dziewczynka.

casica pisze:
A za domek dla Tusi :ok:

Dzięki :D

Chciałam też bardzo podziękować taizu za 100 serduszek dla kotków. :1luvu:
Dziękuję, bo taizu pomaga nam comiesięcznie od lat i znosi moje lepsze i gorsze dni, taki prawdziwy przyjaciel zwierząt.

Obrazek

Byłam dzisiaj w lecznicy z Lalunią viewtopic.php?f=1&t=177132&p=11784924#p11784924
i Babunią viewtopic.php?f=1&t=179339&start=165#p11784596
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto cze 06, 2017 20:47 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Tusia po 6 latach...

Dzisiaj byłam na kolejnej wizycie przedadopcyjnej z Tusią bo wczoraj nie byłam.
Wszystko już dla Tusi jest przygotowane, nowy drapak, kuweta kryta, żwirek, karma sucha i mokra jaką lubi kotka i jaką teraz mamy w domu.
Jest już coraz odważniejsza ale raczej tylko chciała aby ją pani z synem głaskali na kanapie. Przylatywała do mnie na kolana, ale jak ją zawołali to szła też na kanapę. Jest bardzo wrażliwa na odgłosy z klatki schodowej i ogólnie na hałas, wtedy kuli się ze strachu.
Poradziłam podkręcenia na głośniej telewizora aby przyzwyczaiła się do nieznanego miejsca i jego odgłosów.
Trochę się boję jak ona sobie poradzi w nowym domu bez wychodzenia i beze mnie.
Wstępnie Tusia zamieszka w nowym domku już w czwartek wieczorem.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro cze 07, 2017 12:56 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Tusia po 6 latach...

Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro cze 07, 2017 13:25 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Tusia po 6 latach...

Za wszystko z całej siły :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro cze 07, 2017 18:50 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Tusia po 6 latach...

Nie chciałam pisać bo już zbyt dużo tych rocznic..ale nie mogę zapomnieć, że 3 czerwca minął 1 odkąd nie ma już ze mną Kubisi.
viewtopic.php?f=1&t=172120&start=900#p11507751

Obrazek
Obrazek
:cry: :cry: :cry:

"Czy dotarłaś bezpiecznie, kochana,
po drabinie z bielutkich obłoków
do tęczowej, świetlistej bramy?
...Uchylona, choć nie słychać Twych kroków.

Wsuń łapeczkę w szparę - w tę niebieską,
teraz główkę; widzisz most? – piękny pewnie!
Nie bój się, podążaj jak ścieżką,
drugi brzeg to Twój dom, choć beze mnie.

No a ja, chociaż serce mi pęka,
myślę tutaj o Tobie z uśmiechem,
przecież wiem, kto na Ciebie tam czeka.
Znam ich, wiedzą że idziesz.
Już lepiej?

Bądź szczęśliwa w tęczowej krainie,
ja swą miłość Ci czasem podeślę,
- zbieraj ją, gdy do Ciebie dopłynie,
ale czasem odwiedź, choć we śnie"

26 czerwca będzie też rok odkąd niewidoma Bisia odeszła.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro cze 07, 2017 21:18 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Tusia po 6 latach...

Anna61 pisze:Nie chciałam pisać bo już zbyt dużo tych rocznic..ale nie mogę zapomnieć, że 3 czerwca minął 1 odkąd nie ma już ze mną Kubisi.
viewtopic.php?f=1&t=172120&start=900#p11507751

Obrazek
Obrazek
:cry: :cry: :cry:

"Czy dotarłaś bezpiecznie, kochana,
po drabinie z bielutkich obłoków
do tęczowej, świetlistej bramy?
...Uchylona, choć nie słychać Twych kroków.

Wsuń łapeczkę w szparę - w tę niebieską,
teraz główkę; widzisz most? – piękny pewnie!
Nie bój się, podążaj jak ścieżką,
drugi brzeg to Twój dom, choć beze mnie.

No a ja, chociaż serce mi pęka,
myślę tutaj o Tobie z uśmiechem,
przecież wiem, kto na Ciebie tam czeka.
Znam ich, wiedzą że idziesz.
Już lepiej?

Bądź szczęśliwa w tęczowej krainie,
ja swą miłość Ci czasem podeślę,
- zbieraj ją, gdy do Ciebie dopłynie,
ale czasem odwiedź, choć we śnie"

26 czerwca będzie też rok odkąd niewidoma Bisia odeszła.

[*]
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Czw cze 08, 2017 9:30 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Kubisia 1 rok [']

Kubisia :(

Tak smutno, że już jej nie ma :(

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw cze 08, 2017 20:01 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Kubisia 1 rok [']

Dziękuję Meteorolog1 i mb za wspomnienie Kubisi. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw cze 08, 2017 20:41 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Kubisia 1 rok [']

Dzisiaj odwiozłam Tusię już na stałe do nowego domku po 6 latach oczekiwania.
To przejście ode mnie do nowej rodziny przebiegło na spokojnie dzięki kilku moim wizytom przed adopcyjnych z Tusią.
Dzisiaj już kotka zdecydowanie chodziła po mieszkaniu i tylko hałas z korytarza ją płoszył.
Mam nadzieję, że Tusia zaakceptuje nowy dom i nie będzie tęsknić za wolnością i wyglądanie oknem jej w zupełności wystarczy.

Domek przygotował się na nowego domownika bardzo starannie :D
zakupił nowy drapak i zbudował domek z kartonu dla zabawy
Obrazek

zakupił kuwetkę, karmę i miseczki
(kuwetka tylko dzisiaj wstawiona do pokoju a docelowo będzie w korytarzu)
Obrazek

Relacja z dzisiejszego dnia
Tusia obserwuje podpisywanie umowy adopcyjnej
Obrazek Obrazek

mizianie
Obrazek

zwiedzanie
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Jeszcze wskoczyła do mnie na kolanka

Obrazek

Bądź szczęśliwa moja koteczko w nowym domku.

Obrazek

Mnie trochę smutno...ale nic to. :cry: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw cze 08, 2017 21:31 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Tusia po 6 latach ma

WoW! ale ma chate 8O No my sie tak nie postarali. Jedynie tunel z domkiem dokupiony,ale Kreska bardziej zainteresowana lodówką. Kręci ją niesamowicie, gdy ta przełącza sie i wydaje różne dzwięki :mrgreen: Też ma 5 lat,mieszkała ze starsza panią, była jedynaczką, a u nas widać,ze sie nudzi. Ma energii za dwa koty i na początku obchodziła kąty miaukając, pewnie z tęsknoty też za DT,bo tam miała swój cień w postaci kalekiego kocura,który deptał jej po piętach. Pani twierdziła,że ona ma go dość, a ja twierdze,że ona teraz momentami nei wie co z sama sobą robić :P

Atta

Post » Czw cze 08, 2017 21:33 Re: Niechciane,koty specjalnej troski. Tusia po 6 latach ma

A rok temu nie tylko Kubisia odeszła, ale też Bisia :cry: Takie dwie dziewuszki styrane życiem...

Atta

[poprzednia][następna]