Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Koniec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 02, 2017 16:18 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Iza, sprawdź proszę jeszcze na swoim koncie, czy otrzymałaś przelew od ewa_mrau i ewentualnie od Kinni :1luvu:
Jeśli tak, to przeleję Ci 40zł, które wpłynęły od meg11 i od ASK@ i sama zrobisz zamówienie.
Jeśli nie, to jeszcze chwilkę musimy poczekać z zamówieniem składkowej karmy.

Za tą karmę, która już przyszła :D i pewnie lada chwila będzie się kończyć :( zapłacę sama, tylko czekam na jakiś cash. Dobrze, że są te odroczone płatności.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pt cze 02, 2017 23:44 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Izo, czy moje pieniążki już doszły? Robiłam misz-masz z kontami i nie mogę być pewna...
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Sob cze 03, 2017 14:06 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Baltimoore pisze:Iza, sprawdź proszę jeszcze na swoim koncie, czy otrzymałaś przelew od ewa_mrau i ewentualnie od Kinni :1luvu:
Jeśli tak, to przeleję Ci 40zł, które wpłynęły od meg11 i od ASK@ i sama zrobisz zamówienie.
Jeśli nie, to jeszcze chwilkę musimy poczekać z zamówieniem składkowej karmy.

Za tą karmę, która już przyszła :D i pewnie lada chwila będzie się kończyć :( zapłacę sama, tylko czekam na jakiś cash. Dobrze, że są te odroczone płatności.

Nie mam Aguś.Staram sie pisać na bieżąco co mam.

Ale dostałam wczoraj dwie inne wpłaty. :D Kinga :1luvu: i malgosiab :1luvu: poratowały stado.Kinga nie tylko poratowała stado :1luvu: ale...równierz mnie. :roll: :oops: :oops: :oops: :1luvu: Nie pisałam wczoraj ,bo spraw była masa.Chciałam dobrze szybko załatwić a potem sprzatałam do nocy .W miedzy czasie od tego natłoku spraw migrena mi dowaliła. :| Ale przeżyłam.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob cze 03, 2017 14:28 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Madie pisze:Izo, czy moje pieniążki już doszły? Robiłam misz-masz z kontami i nie mogę być pewna...

Ach dotarły, dotarły. :D Aż mnie głowa z wrażenia wczoraj rozbolała. :roll: Za to w nocy sobie zrobiłam zaległości i zajęłam się tylko sobą. :oops:

Dotarło wsparcie dla Willego :1luvu: to znowu wyszarpałam z magazynu zapasy pasztecików tych po 59 groszy ale...tym razem będąc w Rossmanie zaszłam sobie tam gdzie sobie z reguły wcale nie zachodzę.

Ceny mnie troche poraziły :roll: :oops: ale znalazłam coś tańszego i rozsądnego.Zakupiłam trochę rzeczy dla siebie na które zwykle nie bardzo moge sobie pozwolić.A nie dwa lub trzy miesiace temu zakupiłam bo był w promocji krem różany i serum Bielendy.No miałam potem wyrzuty sumienia troche :oops: ale wczoraj....mnie poniosło :oops: :roll: z tej radości od :1luvu: Ciebie :1luvu: no i sobie kupiłam maskarę bo moja juz wyschła.Eyliner.Te dwie rzeczy to też z kotkiemk.Efekt kociego oka i po dyszce zapłaciłam.No to przyzwoicie.A i wziełam sobie jeszcze henne do brwi za 3 zł i taki malutki balsam też jakoś za 3 zł.Maseczkę z wegla też mniej wiecej w tej cenie.Farbę też wzięłam.Ale niedroga też w promocji.Bo całkiem osiwiałam przez te koty. :| Jak pójdę do kotów z efektem kociego oka to dopiero wywalą gały :lol: ......A szamponik sobie też taki malutki wziełam za 3 zł.

I sobie w nocy zabiegi robiłam.Super ta glinka.Normalnie dzisiaj skóra mi inaczej oddycha i nie mam takich worów chyba pod oczami jak miałam przedwczoraj.

Nie nie ale to nie wszystko.Odcisk mi sie taki okropny zrobił pod prawa nogą.Normalnie chodzić nie moge.Adidasy, trampki nic sie nie nadaje.Klapki musze mieć i to takie miękkie w srodku.Za dużo łażę do kotów i nagniotki mi sie porobiły od spodu stopy przy palcach.Krem kupiłam w aptece taki z mocznikiem.Za 15 zł.Nie wiem czemu z mocznikiem bo tego u mnie nie brakuje ale taki mi poleciła.Nasmarowałam te nogi już dwie oczywiscie i założyłam bawełniane skarpetki niech sie goja bo co ja cholera bez nóg poczne.

Ale zeby nie było że te 200 zł od Ciebie przepuściłam tylko na siebie to jeszcze wczoraj zaliczyłam ciuchbude bo była akurat przecena jak co tydzień.No i tak wpadam licząc na kocyki dla kotów a tu bieda.Jeden leży taki zmarnowany.

Ale patrze a szefowa idzie na magazyn.I przynosi mi legowisko bucik z materacykiem w srodku.No używane ale w super stanie.Parę kłaków to wczoraj zaraz wyprałam i oczyściłam.Ide sobie dzisiaj patrze a w zwierzęcym takie samo....84 zł.No to mi sie trafiło gratis jako prezent.Ale patrze a ona znowu idzie.I niesie mi całe naręcze koców.I to nie takich tam kocyków poddupników.nORMALNE DUŻE FAJNE WEŁNIANE KOCE W KRATĘ.Miękkie, porzadne.To na wage walnęłyśmy.Dobrałam jeszcze kołderkę no i tego biedaka co leżał na sklepie.No i w sumie 8 kocy zdobyłam.Kołderkę.Legowisko gratis i pare rzeczy sobie wygrzebałam.Głownie koszulki na wagę ale wziełam jeszcze szlafrok bo mi potrzebny i kilka reczników.Oraz jedne buty.Wydałam na to jakoś w granicach 60 zł.Ale torby napakowane.Ledwo wiozłam.

Dzisiaj dokupiłam jeszcze pasztecików.No bo jutro wolne.Oraz środki czystości. Płyn do prania taki większy, płyn do płukania i płyn do zmywania podłóg.Tego idzie cała masa.I dorobiłam kilka ogłoszeń o Maciusiu bo mi zabrakło na te tablice co są od mojej strony działki.Dzisiaj będe karmić to od razu rozwiozę.

No cóż Kinga...Dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D :201494

iza71koty

Post » Nie cze 04, 2017 1:09 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Poprałam dzisiaj koce.Starczy na jakiś czas.Niektóre podzielę na mniejsze.Od dawna niewiele dostajemy z Hurtowni a jeśli juz no to niestety większość rzeczy naprawdę bardzo kiepska.Same koce prawie sie nie trafiaja.Z tego co dostanę moze jedna trzecia nadaje sie do wykorzystania w domu.

Rozwiozłam też brakujące ogłoszenia.Wróciłam niedawno.Zaskoczył mnie facet jak powiedział że sztuka ogłoszenia kolorowego to koszt 3 zł.Zakończyło sie na tym że zrobiłam trochę ale tych mniejszych.Wtedy na jednej A4 sztuce mam 2 ogłoszenia.

W pobliżu działki Eryki spotkałam tego szarego kotka co martwiłam się kiedy zaginał Maciuś i Bobek.Ale Szaruś jest.Wiedziałam że jeszcze ktoś przychodzi do altanki oprócz Mysi i Zuszka bo nie mozliwe zeby tyle jedzenia było zjedzone w takim czasie.

Myszka spała w kuchni.Smutna.Jakaś taka bez życia.Nie wiem czy to starość czy samotność.....

iza71koty

Post » Nie cze 04, 2017 1:20 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Z nogą jest ciut lepiej.Mogłam założyć adidasy ale po całym dniu chodzenia w klapkach.Pewnie trzeba jeszcze smarować przez co najmniej kilka dni.Tak czy inaczej muszę coś z tym zrobić bo naprawdę mi to utrudnia dużo.

Próbowałam wcześniej moczyć ale to niestety pomoc na chwilę.Potem znowu okazywało się ze noga boli okropnie.Ale dzisiaj to już nie mogłam normalnie na nią stawać.

iza71koty

Post » Nie cze 04, 2017 6:32 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Zdrowiej Iza :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie cze 04, 2017 15:21 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Może lekarz by ją obejrzał?
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie cze 04, 2017 15:46 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

meg11 pisze:Może lekarz by ją obejrzał?

Kurcze wiesz no nie chciałam tego na razie pisać ale niestety też o tym pomyślałam. :roll: Jak sądze to potrzebny ortopeda.Pewnie moze mieć to związek z przesileniem kregołupa.Mam zmiany.Terminy państwowe sa bardzo odległe.Pomyślę.Zobaczę.Na razie smaruję.

iza71koty

Post » Nie cze 04, 2017 15:49 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Może na SOR podjechać? Kręgosłup wiele złego może narobić w całym ludziu.
Kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 04, 2017 16:00 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Chciałabym się odnieść jeszcze do postu napisanego w sprawie pomocy Kingi.Zeby było jasno i czytelnie że ja w chwili kryzysu zamiast zakupić kolejny worek karmy przeznaczyłam srodki inaczej.Tak pierwszy raz to zrobiłam ale nie na własne zyczenie bo gdyby tak sie stało nie pisałabym o tym.

Napisałam go trochę żartobliwie i z poczuciem polotu....
Dostałam wytyczne od Kingi w sprawie Jej wpłaty.Oczywiscie pisze o tej dodatkowej wpłacie 200 zł.Było to dla mnie wielką niespodzianka.Naprawde.Zwłaszcza to co napisała na pw.Przytocze bo szanuje prywatne korespondencje i nie mam w zwyczaju wklejać ich publicznie.

Połowę kwoty miałam przeznaczyć tylko dla siebie.Na to co mi jest potrzebne.Czego nie moge kupic normalnie.Druga połowe na kocie potrzeby.

Z\robiło mi się miło i ciepl;utko ze też Ktoś o mnie pomyślał jako o istocie która moze ma niewielkie ale jakieś tam pragnienia i potrzeby ma.
Kupiłam to co było mi potrzebne.Najtaniej jak umiałam.Aby w tej kociej harówce też znależć chwilke i pomyśleć o sobie i swoim wygladzie.A nie ukrywam czesto z braku czasu i środków całkiem o tym zapominam.

Drugą połowe zgodnie z zaleceniem wykorzystałam na zakup kocich kocy, środków do prania i pasztecików.Pisałam o tym.Te koce to cholernie ważna sprawa i pierwszy raz sie zdarzyło od bardzo dawna a z reguły jestem na przecenie w każdy piatek ze tym razem było kocy sporo.Porządnych.Naprawde i to przyniesionych specjalnie dla mnie z zaplecza.Zeby te koce w tym dniu leżały na sklepie juz dawno by śladu po nich nie było.

Kiedyś dostawałam masę pięknych rzeczy.Kocy , narzut, zasłon.Wszystkiego co sprawiało ze mogłam jakoś w tym domu utrzymać przy tylu kotach porządek i ład.Teraz to co dostanę sporadycznie bardzo czesto niestety tylko w niewielkiej ilości nadaje sie do0 użycia.Reszty musze sie potem pozbyć i to dla mnie też kłopot.

Reasumujac bardziej mi się opłaca pojechać raz w tygodniu wziaść coś na przecenie i jeszcze coś wyrwać gratis niż czekać prosić no i nie wiadomo jaki będzie efekt.

A tych rzeczy jak juz pisałam potrzebuje dużo.Czesto zmieniam.Koty brudza.Nie lubie syfu.Koty też.

Gratisowe legowisko o którym pisałam warte jako nowe 84 zł to też był miły prezent.Wyprałam i dałam Balbince do klatki.To ta kotka od Grażyny.Tej co sie zapiła.Pamietacie na pewno.Kotka lubi sie schowac.Czesto robi sobie kryjówki z koca czy kołderki.U Grazyny miała zimno.Czesto zakopywała sie w wilgotnych szmatach w szafie.Nawyki jej nie przeszły choc ma cieplo i sucho.Ale z legowiska jest super zadowolona.

iza71koty

Post » Nie cze 04, 2017 16:04 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

ASK@ pisze:Może na SOR podjechać? Kręgosłup wiele złego może narobić w całym ludziu.
Kciuki :ok:

Wiem co jest z kręgosłupem bo miałam prześwietlany.Rezonans też miałam.Byłam u ortopedy.Raz chyba miałam zastrzyk podobny do blokady.
Kregosłup boli mnie często ale to od dzwigania, chodzenia.Ja robie dziennie spokojnie około 20 lub 25 km jeśli wszystko policzyc.To naprawde sporo.Myśle że tutaj tkwi przyczyna.

iza71koty

Post » Nie cze 04, 2017 22:46 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Izo,

tak jak pisałam na PW teraz. Nie oczekiwałam, że w ogóle będziesz mi się tłumaczyła z rozdysponowania środków, a co dopiero cen. Dopiero zobaczyłam ten post. Sama dopiero od piątku jestem w domu po szpitalu, a cały czas latam do przychodni...Na szczęście my luxmed mamy dostępny i w weekend...

Także bardzo mi głupio, że źle się poczułaś. Przepraszam. Umówimy się, że następnym razem wydasz środki na co masz ochotę bez tłumaczenia się mnie :) Chyba, że będziesz chciała się pochwalić czymś superfajnym, jak tym znaleziskiem - legowiskiem. Supersprawa!!!!!

Teraz mam dwa pytania.

1. Czy jest gdzieś jakaś lista potrzeb Twoich? Np. koce, kartony, jakieś szczególne leki, miski, etc etc? Bo jeśli jest to poproszę o link, a jak nie to stwórzmy jakąś będzie łatwiej pomagać.
2. Czy jest u Ciebie w mieście Luxmed? Sprawdzisz czy daleko masz do niego? Ja czekam na ortopedę tydzień, na każdego innego specjalistę podobnie. Badania za darmo. Dostaję na 99 procent niewielką podwyżkę w pracy. Będę Ci opłacała Luxmed - jakiś pakiet komfort, żeby dużo badań było za darmo, przez następny rok. Potrzeba Ci sił i zdrowia żeby zajmować się tym całym majdanem.

EDIT: sprawdziłam, masz luxmed i dwie medycyny rodzinne (luxmed tez korzysta z tych placówek). Jeśli będzie Ci pasować, to leć i załatwiaj, ja będę opłacała.

I szykuję niewielką niespodziankę:)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Nie cze 04, 2017 23:50 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Madie.Dziękuję ze to napisałaś.Jeśli pozwolisz jutro się odniosę do tego i pomyśle .Na tą chwilkę to wiem że z kocykami jakoś powoli dam radę.Znam dobrze właścicielkę i jak poproszę odłoży czasem.Teraz nawet nie prosiłam bo te środki od Ciebie to była niespodzianka.Tydzień temu nie byłam wcale bo nie miałam za co.A teraz moze czuła ze bedę choc ja sama jeszcze o tym nie do końca wiedziałam.....Z biórka kocy to na odległosć problematyczna sprawa.Wysyłka też droga.Wiem bo juz przerabiałam.

Z takich priorytetów to myslałam o zbiórce na puszki Butchers.Aga zawsze to prowadziła.Dobrze Jej szło ale teraz widzę po zbiórce na karmę ze jednak idzie bardzo cieżko.

W domu żeby ogarnąć jakoś sobie radzę.Jednak problemem na pewno jest piasek czy pellet.Ostatnio używam tylko pelletu ,bo nie stać mnie na piasek.

A z rzeczy mniej ważnych.Nie mamy już drapaczków.No niestety wszystkie juz się zużyły.Nawet patrzałam za jakimiś używanymi ,żeby tak z dwa nabyć.Choć po jednym do pokoju chociaż mam 3 pokoje i wszędzie jakieś koty ,ale no niestety.Zawsze najważniejsze jest jedzenie.To podstawa.

Daję im teraz kartony po karmie.Podrapią sobie, trochę pośpią, pobawią się i zmieniam na nowy.

Ja moze nie tyle chciałam się aż tak szczegółowo rozliczyć co i ile tylko napisać ze bardzo bardzo sie ciesze że mogłam sobie te rzeczy kupic ot tak poprostu :oops: i ze sprawiłaś mi taką frajde. :1luvu: :D :1luvu: :roll: :oops:

iza71koty

Post » Nie cze 04, 2017 23:58 Re: Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Bardzo potrzebujemy pom

Dziewczyny.Mam poważny problem z działką.Chyba potrzebne mi dobre mądre rady.

iza71koty

[poprzednia][następna]