OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 04, 2017 7:06 Re: OTW16- jutro Zielone Świątki-róbcie dziś zakupy!

dajesz radę, to najważniejsze
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie cze 04, 2017 9:12 Re: OTW16- jutro Zielone Świątki-róbcie dziś zakupy!

Asiu - dajesz radę utrzymać porządek w domu, pracować i zajmować się tą ilością kotów - to naprawdę dużo. Podziwiam Cię, bo ja bym rady nie dała.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie cze 04, 2017 9:52 Re: OTW16- jutro Zielone Świątki-róbcie dziś zakupy!

I na dodatek przy chorym kręgosłupie....
Ja bym rady nie dała na pewno :roll:
A Święto ładne... :)

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Nie cze 04, 2017 12:14 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Mam zły dzionek. Wczoraj odbyłam trudną rozmowę o umieraniu. Odszedł wspaniały człowiek Krzyś.Osierocił Jolę i kociska. Semira i Zuzę.

Dziś tylko fotki wkleję.
Inne. Ku swemu pocieszeniu.
Teosia i Zeldy.
Ania, ich Duża wraz z Facetem dostała w posagu kota. Krówka.
Ostatnio pod pracą znalazła biedę. Burą.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Nie cze 04, 2017 12:43 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie cze 04, 2017 12:33 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Trzymaj się Asiu.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie cze 04, 2017 12:35 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

:(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon cze 05, 2017 7:59 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Obrazek
Asiu to badania tego o którym Ci pisałam.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon cze 05, 2017 9:44 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Napisałam posta i mi znikł :mrgreen:
A ja w innym wątku naklepałam. To przeklepuję.

Wracam wczoraj wieczorem z karmienia. Jak mogę dzielę chodzenie w takie upały na 2x by nie zepsuło się jedzenie. Jeszcze uzupełniłam wodę ptakom. Zbieram jeszcze latające reklamówki, w które gołębie się zaplątują. Stoję jeszcze pod blokowym kranem by wodę w butelce uzupełnić co by w dalszej części schowaną michę wlać. Przyszedł nastolatek z psem. Właściwie młody facio. Grzywa na żel. W typie zawichrowanego lwa. Ubrany fantazyjnie. Spoden za kolano w kolorze różnym. Fikuśna bluza i adidaski dziwaczne znanej firmy. Piesio taki do kolanek, zwykły kundzio. Weszli na trawnik co obok altanki śmietnikowej jest. Kręcę się i obserwuję. Bo dzieciak zagapiony w komórkę niebezpiecznie zbliża się do płocia co osłania rosnące tujki. Wykopyrtnie- myślę. Tujki mają osłonić ściankę śmietnika. Bo to od chodnikowej, często uczęszczanej strony. Rachityczne drzewka podejmują próby rośnięcia. Płotek marny. I drzewka marne.
Idzie więc chłopina, o włąane nogi się potyka, niebezpiecznie zbliża do punktu "zero". Piesek drepcze za nim podejmując próby wyniuchania okolicy. Zadarta co i rusz nożyna opada, bo ten zmierza ku swojemu celowi. Uff, zatrzymał się tuż przy siatce. Oczu od ekraniku nie odrywa. Pies z godnością zadarł nogę i olał słupek co siatę przytrzymywał. Zrobił swoje i stoi patrząc wyczekująco na pana. Pan nic. Kręcę sie jeszcze ale oczy mi uciekają do nich. Śmieszny widok. Pies na stojącym spacerze. Kundelek znudzony zainteresował się więc okolicą najbliższą. Odkrył stosik kości tuż pod swym nosem. Stosik wyciepał ludzki pan dla głodnych pticorów i innego zwierza. Chapnął se futrzak jedną w pysiek i memle z zadowoleniem. Chrupot otrzeźwił chłopaka. Szarpnął psa, krok do przodu się odsunął i nawet podjął próbę wyciągniecia przysmakuz mordy pupila. Udaną. Nawet podwójnie udaną bo robił to ręcami w których jedna trzymała komórkę. Znów zatopił się człeczyna w internetowym świecie. A pies znów zainteresował się kośćmi. Szłam już do domu jak zauważyłam ostatnią akcję. Pies chapnął gnatka, chłopak chapnął go smyczą raz i drugi i zanim gębę swą otworzyłam, przywalił kopa. Nie wytrzymałam. Zaczęłam na niego krzyczeć. Dzieciak tłumaczy,że bije psa bo on brudy je. Ja tłumaczę, że sobie przylać musi skoro stoi przy śmietnisku zamiast z psem spacerować. Niech patrzy gdzie idzie i co robi a nie wyżywa się na psie za własną głupotę. Odszedł chwając komórkę do kieszeni.
Spacer psia jego mać!
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 05, 2017 10:02 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

meg11 pisze:Obrazek
Asiu to badania tego o którym Ci pisałam.

Nie znam się ale coś tam naskrobię.
Wedle mnie morfologia jest ok. Ale mocznik i kreatynina wysokie. Wątroba też dostała.
USG należy zrobić obu narządów. Zrobiłabym jonogram by ustalić wysokość pierwiastków.
Małgosiu, zajrzyj na wątek nerkowy z wynikami. To podpowiedzą.

https://cowsierscipiszczy.pl/niewydolnosc-nerek-u-kota/
http://www.kocie-abc.pl/dieta/dlaczego- ... i-choruja/

Wielkie kciuki za kota :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 06, 2017 11:18 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Żyć sie odechciewa. Balety nocami odchodzą. "Młodzież" szaleje i drze mordy wszędzie i o każdej porze. Co rano pełno brudów leży i poniewiera się. Pić się chce.
Więc co robić? a najlepiej włamać się do autka, których sznurek stoi wzdłuż ulicy. Nie wypasionego ale stojącego w cieniu. Tak pomyśleli i tak zrobili.
Czyli naszemu się dostało. Okno wybite, wycięty akumulator, wyrwane inne sprawy, opróżniony bagażnik i środek z rzeczy mało dla nich przydatnych a dla nas ważnych ... Zysku mało szkody dużo. Mąż zdenerwowany strasznie. Dawno takiego chuligaństwa nie było. Janusz bez auta jak bez ręki. Do pracy musi ruszyć. Przy kotach także jest niezbędne. Dziś np miał jechać Fartek i Wulkan. Nie pojadą :roll:
Wydatki nas czekają. Tylko cholera jasna skąd brać na to. Debil za byle puszkę bełta zrobił kłopotów wielkich i ruszy nam kabzę w której łatwiej dziure ciemną odszukać. Autko stare więc i z częściami będzie kłopot.
Tylko usiąść i płakać.
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 06, 2017 11:20 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Cholerny świat :evil:
Nóżki z dupy powyrywać.
Przy samych uszach :evil:

Przykro mi, Asiu :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto cze 06, 2017 11:36 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Dobrze, że Janusz karmę wypakował dla dzikunów. Ale narzędzie i co tam było znikło. Najgorsza ta szybka. Nawet nie wiadomo gdzie szukać bo to prawdzie stare auto. Szkoda mi Janusza. On je kochał. Bardzo. Kiedyś sobie wymarzył Tigrę i wreszcie marzenia się zrealizowały. Kupił nie siksę tylko rawie pełnoletnią.

W tamtym roku zapierdolili nam mój rower. Stare badziewie kupione jak Danka miała z 10 lat lat. Danka zostawiła na chwilkę w "dziurze" na klatce. Stały i inne . Nasz poszedł. Już nie odkupiłam niczego, choć bardzo mi się marzy jakiś bezpieczniejszy dla mnie. Bym powolusiu, na szerokich kołach i z szerokim tyłkiem sobie kółka porobiła. Swój złodziej i tyle.
Policja nie przyjedzie bo...nie ma czasu. Da znać. Wiadomo ani my ONR ani inna cholera. A auto to staroć.

Siedze i myślę co i jak. Skąd i gdzie.
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 06, 2017 11:39 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Asiu, co tam było (prócz szybki)?
Może ktoś ma zbędne, zalegające po piwnicach.
Przynajmniej tyle :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto cze 06, 2017 11:41 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Współczuję :(
Która szyba poszła? Akumulator zabrali czy tylko odcięli? Mam jakiś wolny jakby co.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto cze 06, 2017 11:47 Re: OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Bardzo współczuje stresów :( . Mam nadzieję, że może na tak zwanym szrocie znajdzie się szybka za grosze i insze części. :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]