wątek likaoński czyli dwa psy, Sudety i inne futrzaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 18, 2017 7:27 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

Ja używam olej kokosowy na nogi, głownie po to,żeby zrobić podkład dla olejku eterycznego, bo przy wielu olejkach eterycznych jest napisane że nie powinno sie nakładać bezpośrednio na skórę.

Chociaż raczej nie jestem wrażliwa, wczoraj posmarowałam sobie przed spacerem (wieczorem) nogi i ręce olejkiem cytrynowym i nie było żadnych plam czy reakcji alergicznej. Fajnie pachniało. Nic mnie nie ugryzło :ok:

Fajna nazwa. Nie znam.

Ja jestem prosta kobiecina :mrgreen: i pod prysznic biorę tylko mydło.W kostce.Teraz mam takie z pokrzywą ( zerwałam i sie nie poparzyłam, pokroiłam i zmieliłam) i z olejkiem z mięty pieprzowej.Twarz tez nim myję.

Tylko włosy myję oddzielnie szamponem ( i wtedy jeszcze biorę duży garnek pełen naparu z pokrzyw, do płukania włosów po umyciu.)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw maja 18, 2017 7:33 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

u mnie olej kokosowy (rafinowany, bez zapachu) sprawdza się wyśmienicie. Wchłania się lepiej niż kremy, nie przesusza, nie zostawia tłustej warstewki, ale zawsze nanoszę go na wilgotną skórę. Wtedy rozsmarowuje się cieniutką warstwą i chyba sprzyja wchłanianiu owej wody, więc nawilża.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Czw maja 18, 2017 7:34 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

Też mydeł w kostce używam. Też naturalnych, ręcznie robionych. Szampon próbowałam od Trawiastych ale na moje włosy się nie bardzo sprawdził, włosy mam farbowane i to mijało się z celem. Kiedyś, jak już przestanę farbować bo osiwieję do końca to może wrócę do niego.
A, ana widzisz - może to jest sposób - na wilgotną skórę! Też tak spróbuję.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw maja 18, 2017 7:36 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

nie próbowałam nigdy na mokra skórę, spróbuje 8) mój jest nierafinowany i lekko pachnie

ostatnio kupiłam smalec gęsi -tak na wypróbowanie
psom i kotom bardzo smakuję
miałam tez wypróbować na skórze, ale jakoś nie mogę się zdecydować

Patmol

Post » Czw maja 18, 2017 7:40 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

A gdzie, poza FB, jest strona Trawiaste. Google mi pisze, ze nie ma już takiej strony.

Patmol

Post » Czw maja 18, 2017 7:43 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

O, mieli na wix. A na fejsie nie ma odnośnika do sklepu? Poczekaj, poszukam.

jozefina1970

Post » Czw maja 18, 2017 7:44 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

mnie się właśnie ta strona nie otwiera

Wszędzie szukaliśmy tej Strony!
(Błąd 404)
Ale być może możemy ci pomóc
czego szukać:

Wypróbuj nasze niesamowite szablony
Zarządzaj swoją Stroną
Skontaktuj się z naszym Zespołem Pomocy

Patmol

Post » Czw maja 18, 2017 7:44 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

jozefina1970

Post » Czw maja 18, 2017 7:47 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

Co ich masz? rzeczywiscie dobre? drogie?

Patmol

Post » Czw maja 18, 2017 7:49 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

Patmol pisze:Co ich masz?

Dużo mam.
Patmol pisze:drogie?

No, drogawe ale normalny, chemiczny syf chyba też nie tańszy.
Patmol pisze:rzeczywiscie dobre?

Doskonałe, inaczej bym nie kupowała!

jozefina1970

Post » Czw maja 18, 2017 7:51 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

To poleć coś na początek 8) drogie raczej , jak widzę, ale pogapić sie mozna

nawet jest pasta do zębów
ja teraz używam pasty Himalay ( i tez mi sie wydaje droga, w porównaniu z innymi pastami) , ale brzmi bardzo kusząco (tylko cena nie jest kusząca )

chemiczny jest taniutki
mydło z rOssmana do rąk (takie do kuchni dla blat) 3 zł za 0,5 litra

ja używam swojej kostki, ale moje dzieci wolą takie w płynie z dozownika

Patmol

Post » Czw maja 18, 2017 8:19 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

Ja pierwsze miałam pastę z żyworódki i krem do rąk. Krem wygoił mi pięknie ręce (czasami skóra przy palcach mi pęka takie mam wysuszone a im więcej smarowałam normalnymi kremami tym było gorzej). Pasta dziwna na początku ale teraz już bym normalną nie umyła. Teraz mam drugi słoiczek pasty, tej drugiej, nie z żyworódki i też jest fajna. Nigdy nie używałam kremów do twarzy ale Trawiastych używam :-) Twarz jest ekstra, napięta, zniknęły mi takie czarne kropki na nosie, mniej się tłuści nos, jest napięta, gładka, ma fajny kolor, już nie szara i nie zmęczona. Szampon, jak już pisałam, nie do końca się sprawdzał bo mam farbowane włosy. Używają mam i siostra ale bardzo sobie chwalą. Na długie włosy jednak może być kosztowny. Scrub do ciała jest rewelacyjny. Kosmetyki należy trzymać w chłodnym, ciemnym miejscu a co delikatniejsze nakładać szpatułką. Mają krótkie terminy ważności, dlatego pakowane w małe, śliczne, szklane pojemniczki. Ale są bardzo wydajne. Po nakremowaniu się mozna oblizać paluchy, nałożyć kotu jedzonko i wymieszać itp. bez obawy chemicznego posmaku w gębie. Kocham je miłością wielką :oops:
Chemiczne niektóre taniutkie a niektóre nie. Koleżanka mi pisała, ze kupiła krem za stówę do twarzy.

jozefina1970

Post » Czw maja 18, 2017 8:37 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

Brzmi zachęcająco. 8)

Patmol

Post » Czw maja 18, 2017 8:41 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

:-)
Blisko w dodatku są ode mnie, przy okazji wspieram też lokalnych producentów.

jozefina1970

Post » Czw maja 18, 2017 8:47 Re: biszkoptowy pies, likaoński potwór i kocia inwazja

W Karpaczu są?
Pewnie, też bym wolała polskie pasty do zębów niz indyjskie. I jeszcze lokalne :mrgreen:
Dla mnie oni tez są lokalni przecież.

Patmol

[poprzednia][następna]