OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 09, 2017 15:36 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

U nas też padł :roll:
zaciskam :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto maja 09, 2017 18:33 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

U nas też padał śnieg. Kciuki za całokształt (kota, weta, Was i gabinet) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 09, 2017 18:53 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Jesteśmy. Plan w całości nie został wykonany. Abiś nie chciał współpracować. Paszczę ma z dużym stanie zapalnym. Nadżery też są. Dostał steryd. Wrócił tak głodny, że micha była jego priorytetem. Mlaskał, buczał, ciumkał...był taki zadowolony z napełniania brzusia.
Dzięki za kciuki.

Kolejny wspomnień czar
Vanilka z jej kolegą pisze:
...Kociaki zdrowe z wielkimi apetytami wstają każdego dnia, prześcigają się w czułościach i miziankach Pozdrawiam Emilka z rodzinka ...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro maja 10, 2017 7:13 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

no gdzie zachwyty? No gdzie :placz:

Zimno. Przymrozek. Świat został zważony. Liście co dopiero odżyły i nabrały zielonych rumieńców są mocno zdewastowane. Kwiaty potraciły głwoy od mrozu. Szczególnie tulipany i bratki. Woda zamarznięta. W lesie dupki pie...ne znów byli. I znów poniszczyli. Dobrze,że posłania całe. Nie ruszyli ponownie. Ale kotów nie ma. Nie przyjdą w cieple posiedzieć ze strachu. Zimno i paskudnie.
Obrazek

ASK@

Post » Śro maja 10, 2017 8:44 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Śliczna , zadowolona kocia :1luvu:

Już ma być cieplej :ok:

Asiu widziałaś , tu chyba fajny domek będzie: viewtopic.php?f=13&t=180049
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro maja 10, 2017 16:54 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

I znowu wspomnienia.
U nas był Silverkiem.
Cudny, srebrny młodzik co powoli umierał mając "karmicieli" obok.

Pisze jego Duża
... U nas wszystko w porządku. Od listopada mieszkamy w Anglii, także Mortiz stał się teraz kotem brytyjskim :) ...
ObrazekObrazek
Obrazek

ASK@

Post » Śro maja 10, 2017 17:03 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

ametyst55 pisze:
Asiu widziałaś , tu chyba fajny domek będzie: viewtopic.php?f=13&t=180049

Dzięki. Już wpisałam się.
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 11, 2017 6:51 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Dzisiejszy poranek przywrócił mi wiarę w ludzi. Znaczy się w gatunek mało znany a nazwany blondinką.

Wisi ogłoszenie w pracowej witrynie o wycieczce. Stojałam ci ja więc sobie i czytałam. Starałam się robić to ze zrozumieniem. Klub organizuje wycieczkę do Żyrardowa. Tak deczko mnie zatelepało w rozumku co tam w tym Żyrardowie jest ciekawego. Oprócz oczywiście naszego tymczasa co w DS-ie dupinę grzeje. No, ale nie podejrzewam ,że w tym celu ruszyłoby pół Otwocka w tym kierunku. Zamyślona odeszłam i ciągle skupiona na tym temacie wchodzę po schodach. A to ciężka praca to skupienie. Dogoniła mnie koleżanka. Blondynka. Farbowana ale ma właściwy kolr na czaszce.

Ona: Cześć
Ja: Cześć
Ona: co tak czytałaś ?
Ja: o wycieczce do Żyrardowa
Ona: A co tam jest?
Ja: A nie wiem
Ona: Dziwna ta wycieczka. Choć tam jest obok Żyradowa Wola.
Ja: 8O
Ona: no wiesz, Chopin, dworek, park...
Ja: 8O 8O 8O
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 11, 2017 13:20 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

no i fajnie :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw maja 11, 2017 13:43 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Chopin...Żyrardowa Wola... Wziął i się w grobie obrócił :ryk:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw maja 11, 2017 14:16 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

coś Ty Aśćka taka czepliwa
:ryk:
tyle dobrych chęci rzadko się zdarza
:mrgreen:

no dobra
prawie spadłam pod biurko
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw maja 11, 2017 14:34 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

No Żyrardów (nie mylić z Żyrardową Wolą :mrgreen: ) jest unikatowy, na skalę kraju.
Ze względu na Osadę Fabryczną z XIX wieku. Tam zabytek na zabytku. Od 2012 roku ma status Pomnika Historii.
Z tego, co można przeczytać, to mnóstwo budynków zostało w ostatnich latach odnowionych.
Zresztą Twój własny tymczas po takim zabytkowym budynku gania. Oczywiście zapomniałam, co to za budynek. Stara przędzalnia? Może mnie mamago poprawi. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw maja 11, 2017 17:53 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Chopin zaćmił fotki Siverka :roll:

mimbla64 pisze:No Żyrardów (nie mylić z Żyrardową Wolą :mrgreen: ) jest unikatowy, na skalę kraju.
Ze względu na Osadę Fabryczną z XIX wieku. Tam zabytek na zabytku. Od 2012 roku ma status Pomnika Historii.
Z tego, co można przeczytać, to mnóstwo budynków zostało w ostatnich latach odnowionych.
Zresztą Twój własny tymczas po takim zabytkowym budynku gania. Oczywiście zapomniałam, co to za budynek. Stara przędzalnia? Może mnie mamago poprawi. :D

Mnie tylko tymczas w głowie tkwi jako atrakcja lokalna :oops:
Dzięki Małgosiu za oświecenie. :201494
Ja mało zaznajomiona jestem. :placz:

Teraz ON! Szczupły inaczej. :smokin:
Wulkan.
Wulkanek.
WulkaniskoWielkieBrzuszysko :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

I jeszcze refleksja na temat ogonów.
Ogon ogonowi nie jest równy :wink:
Obrazek
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 12, 2017 7:39 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Dziś wcześniej się obudziłam. Nie wiem skąd te dranie wiedzą ,że nie śpię. Ale wiedzą. Obudziło mnie narastające dudnienie w domu. Godzina 4,30 a tutaj koty uwagi sobie zaczynają wymieniać. Słucham. Nie, chyba mnie się śni . Nie, nie śni mi się. Coś słychać. Akuratna pora by sąsiadów pobudzić. Podniosłam tyłek poleciałam truchtem do pokoiku. Tam z reguły zaczynają się konflikty. Nic. Zero kota. Tylko Angel na szafie siedzi. Na mój widok przewrócił zalotnie oczyskami i zamrauczał. Wiadomo, żreć mu się chce. Ale to jeszcze nie czas.
Wracam. Fartek wybiega w popłochu z kuchni. Wulkan nastroszony tam siedzi. A więc jednak coś się zadzaiło tylko nie tam gdzie zwykle. Dobra. Zbeształam gówniarzy i wróciłam pod kołderkę. Ale sen poszedł się rypać. Wycieczki za to się zaczęły. Na dywaniku tłoczno się zrobiło. Za drzwiami zamkniętymi dla "wybrańców" też się głośnawo jest. Co i raz jakiś futrzak wskakiwał by w oczy me zerknąć swymi, zamglonymi przez głód. Wstałam. Dwie puszki otwarte z syknięciem. Mlaskanie w całym domu się rozległo. Jeszcze więzienia nakarmić, jeszcze kuwety, jeszcze dzikunowe żarło, jeszcze umycie głowy i suszenie, zamiecenie żwiru, wciągnięcie na się ciuchów, bucików, tuszu i biegusiem z domu wypadłam. Złapałam jeszcze bułkę w sklepie, zamówiłam nery na jutro... Dziki obsłużyć jeszcze trzeba. Lecę, lecę... Las, tradycyjnie, rozpirzony. Szylka sklepowa czeka. Z dala ją widać. Kotłownia takoż się obudziła i przez płot zerka. Po drodzie jeszcze jedno stanowisko mi doszło. I w tym moim pędzie na łeb tapirowany, na szyję bolącą, słyszę ciumcianie i ćwierkanie. Dźwięczne i radosne. Zwalniam. Nasłuchuję. Ćwierka coś i coś. Stoję i rozglądam się. Oczy bławatne ku niebu zadzieram. Są. Dwie młodziusie wiwiorki bawią się na sośnie. Czynią rejwachu od cholery. Radośnie strzepują korę zdartą pazurkami. Wyczyniają skoki akrobackie. Lecą głową w dół. Pędzą tak ,że im ogony powiewają. Skoki z konaru na konar to nie problem. Dzieci. Wszystkie dzieci są takie same. W tem jedna staje. Dziwnie się marszczy jej futerko. Faluje też dziwnie. Się zaniepokoiłam. Koleżanka wiewióra spokojnie czeka. A ten falujący zaczął dziwne odgłosy wydawać. Skupił się , jęknął, zatrzepał ogonem i.... siuśnął sobie z wysoka. Zaklekotał wesoło i pognał dalej z towarzyszem. Głową w dół, w górę, z wrzaskiem japek i darciem kory. Dzieci. Wszystkie dzieci są takie same.
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 12, 2017 8:01 Re: OTW16- życie DT to nie jest bajka ;( a czasem jest:)

Asiu uwielbiam Twoje opisy - dzięki Tobie mam miły początek dnia.... a właśnie wczoraj wieczorem podczas psiego spaceru zastanawiałam się czy w naszym parku już mogą być małe wiewióreczki :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]