Agn pisze:Chiara, czy działając w ramach fundacji poznałaś prawo, które dotyczy tej działalności?![]()
Czy wiesz, jakie i wobec kogo fundacja ma obowiązki sprawozdawcze?![]()
Przerabiałam to [m.in. tutaj]. Nawet wstawianie faktur, pomijając to, z czym masz rację, czyli współpracę z lecznicami, nie dasz rady udowodnić, że nie jesteś wielbłądem, choćbyś się posrała. Serio.
Wiem, że emocjonalnie jest to kurewsko trudne, ale naprawdę, jedyną rozsądną opcją jest... olać i robić swoje.
Praca broni się sama. I obroni się, o ile jej nie zostawisz.
Agnieszka tak, wiemy i pilnujemy CIT 8 do końca marca, Sprawozdanie finansowe do US w ciągu 10 dni od zatwierdzenia, SPF-1 do GUS-u do 28 kwietnia i merytoryczne do Min Rolnictwa do końca roku. Jestem dumna z tego, ze PS powierzyła mi swoją księgowość. Od 1998 r mam licencję Min. Finansów na usługowe prowadzenie ksiąg rachunkowych (nr 9119/98). Dla PS księguje w ramach porozumienia wolontariackiego, bo ujęli mnie tym co robią i jak to robią. Tak uczciwej i transparentnej fundacji ze świecą szukać. Przez wiele lat byłam gł. księgową w Instytucie Spraw Publicznych, Centrum Praw Kobiet, ale najwięcej satysfakcji daje mi praca na rzecz PS