Własnie ganiałam się z Tuśką która wpadła do domu z upolowaną ,dorodną mysza i prędko po schodach wbiegła do sypialni by ją skonsumowac.
Rzecz w tym ,z e nie wiem do którego pokoju i gdzie zadekowała denatkę.Okaże się jak zacznie byc czuć
Fredi krecił sie przez całą noc w tą i z powrotem i ujadał jak najęty.Zdawałam sobie sprawę z,e chodzi jakiś zwierz bo on nie szczeka bez powodu.Poniewaz padało nie miałam ochoty go wypuszczać.Rano poszłam wyrzucic coś na kompost i na starorzeczu za płotem zobaczyłam lisa.
Nie był za piękny.Taki raczej płowo-rudy, na końcu kity miał biały koniuszek. Niewykluczone ,z e przyszedł zwabiony zapachem kości które moje pieski dostały do obgryzania. Duzych rozmiarów gnaty sa wycmokiwane do czysta i obgryzione z chrząstek.Lisisko biegło truchcikiem po łace .Zobaczył ,ze go obserwuje i oddalił nieśpiesznie. Boje się o koty które lubia wychodzic na starorzecze.Co prawda wieczorem wszystkie koty wracaja na noc w domu.
W dzień pierwszy raz zdarzyło mi się bym widziała tu lisa.Wczesniej raczej wieczorem lub w nocy
Przyłapałam juz raz Dagmare jak zakopywała przed Fryderykiem swój skarb na świeżo posianym klombie z kwiatkami
Znalazłam dwie wielkie okienice od drzwi balkonowych oraz kantówki i planuje zrobić latem bude dla Fryderyka. Czasem nie chce wracac do domu w zimie to niech chociaz ma swój pałac. Pobawię się w stolarza. Kątowniki mam styropian sie znajdzie ,Najwyżej dokupie trochę desek lub płyte osb.OI tak musze kupiśc na podłoge do kuchni i łazienki wiec jedna czy dwie więcej mnie nie zbawi.
Naturalnie wole aby był w nocy mieszkaniu ale jak chce siedziec na dworzu to fajnie aby miał się gdzie schowac.
Oczywiscie na tarasie psy mają swój tapczan ale co mi szkodzi wybudowac pieskowi domek ?

Najgorzej ,z ezepsuła mi się piła stacjonarnma i posżła na złom .No cóz cos wymyslę....
Niech się juz ta pogoda ustali bo tak mnie bola gnaty ,ze wariuję.

Kręgosłup,kolana i biodra-bez przeciwbólowych ani rusz

Popsuł mi sie kolejny pistolet do kleju

Mam jeszcze taki na wykończeniu .Ostatnio miałam taki troche lepszy ale widocznie i on dokonał żywota.