Szara kotka perska.Pusia skończyła 17 lat!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 25, 2017 5:36 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Bardzo dziękuję :1luvu: Pusia nie lubi kotów, ale u mnie przynajmniej są takie, które schodzą jej z drogi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon maja 01, 2017 16:21 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

1:0 dla Pusi :wink: Nie dała się wyczesać.Nie ma jeszcze kołtunów, więc jakoś zdesperowana nie byłam, ale będzie z tym problem.Brakuje mi jednej ręki.Jest jeszcze coś, o czym już od dawna piszę.Otóż, Pusia naprawdę nie lubi kotów.Atakuje je bez powodu, po prostu dlatego, że się ruszają.Krzywdy jak dotąd im nie zrobiła, uciekają, nie dochodzi do bliższych kontaktów.Powinna być jedynaczką, jest kotką już wiekową, chciałaby mieć spokój. Czasami, kiedy łazienka jest otwarta to tam wchodzi, siada na klapie od sedesu i chyba chciałaby tam zostać, bo to jedyne miejsce bez kotów.Ludzi lubi, chociaż nie jest miziakiem, tego nie twierdzę.Podchodzi do drzwi, kiedy ktoś puka, nie ucieka, mnie też zawsze wita w drzwiach.Noce spędza w moim łóżku przytulona do mojego boku.Idealny byłby dla niej spokojny dom bez innych zwierząt.To mądra kotka, bardzo zdrowa jak na swój wiek, jeszcze kilka lat życia przed nią.

ewar

Post » Wto maja 02, 2017 8:08 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Kupiłam ten zielony grzebyk z zooplusa, który pokazywałaś wcześniej. Czesze fajnie, nie powiem ale nie sprawił, że kot polubił tą czynność. Mam takiego gagatka, który też wymaga częstego czesania i grzebyków mam już wiele :) Żaden w 100 % się nie sprawdził.
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Wto maja 02, 2017 9:53 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Ja też mam całą kolekcję.Furminatory, szczotki, grzebienie..itd.Najlepsze jest takie coś po prawej stronie.Kupiłam w szmateksie za 20 gr, to na ..wszy.Pięknie wyczesuje, nie drapie, a kryzę Bohuna[*] tylko tym wyczesywałam.Szczotka też ze szmateksu i koty ją lubią.Wszystkie, oprócz Pusi.Nawet szczotka dla niemowląt jest dla niej straszna.
Obrazek
To z Zooplusa mam zamiar kupić, bo obcina ponoć dredy, a z Pusią może być różnie.Nie wiedziałam, że tym też można czesać.

ewar

Post » Śro maja 03, 2017 7:22 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Pusia porasta futerkiem, robi się coraz ciemniejsza.
Obrazek
A tutaj Gabryś, któremu spodobał się ulubiony błękitny kocyk Pusi
Obrazek

ewar

Post » Śro maja 03, 2017 8:45 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Na wszy hi, hi :mrgreen: pamiętam z przedszkolnych lat, jak wszy były czasem spotykane, że taki grzebyk nazywany był WSZARZYK. To słówko mojego rodzeństwa.
To słówko wciąż wywołuje u mnie śmiech.
A co do szczotek to mojego egzotyka wyczesze tylko taki grzebień z dość rzadkimi zębami, metalowymi, furminator trochę w żadnym wydaniu., a ten zielony najnowszy fajnie wycina czy też wyczesuje kudły. Puzon jednak nie lubi tej czynności
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro maja 03, 2017 9:24 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Obrazek Obrazek
Niedługo Pusia obcięta będzie wyglądać tak jak moja była Pusia, która bardzo kochałam. :D
Obrazek

jasia.stargard2

Od: Wto sty 27, 2015 16:02

Post » Śro maja 03, 2017 9:32 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Puzon :D , świetne imię.Tak nazywał się jamnik Waldorffa.
A plastikowy "wszarzyk" kupiłam kiedyś w kiosku.Do niczego był.Drapał i po jednym czesaniu zęby były powyginane.Ten mój jest metalowy i w ogóle nie drapie.
Dotąd nie miałam problemów z czesaniem kotów, chociaż za tym nie przepadały.Pusia może ma jakiś uraz, jest bardzo trudna pod tym względem.
jasia.stargard2, piękna z niej była kotka.Miała milszy wyraz pyszczka niż moja Pusia, która wygląda tak, jakby cały czas coś jej śmierdziało :mrgreen: Ale też ją kocham.

ewar

Post » Śro maja 03, 2017 9:35 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Oczka Wasza ma chyba szare, moja miała złote. Bardzo przytulaśna była. Pozdrawiam. :catmilk:
Obrazek

jasia.stargard2

Post » Śro maja 03, 2017 13:01 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Nie, moja Pusia też ma złote oczka, na zdjęciach może tego nie widać.Czy jest przytulakiem? W nocy tak, przytula się do mnie, lubi być głaskana.W dzień jest inaczej.Denerwuje ją obecność innych kotów i być może tu jest pies pogrzebany.

ewar

Post » Śro maja 03, 2017 15:39 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Będzie śliczna kiedy futerko jej bardziej odrośnie , to jednak i oczka ma złote - to niczym moja Pusia. :201461
Obrazek

jasia.stargard2

Post » Śro maja 03, 2017 18:32 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Pusia oczka ma jakby zmrużone, ma w ogóle minę mocno zdegustowanego kota, taka jej uroda.
Dzisiaj miała dobry dzień, biegała jak szalona.Zwykle biega truchcikiem, ale potrafi też biegać jak królik, odbijając się tylnymi łapkami.Zabawnie to wygląda.Pusia pięknie bawiła się wędką i odpustową żabą.Pozostałe koty też chciały przyłączyć się i było fajnie, dopóki Benia nie podeszła za blisko.Natychmiast Pusia zaatakowała ją łapą.Chyba nie dosięgła celu, bo Benia odskoczyła.Wszystkim jest z tym źle :( Podziwiam moje koty, bo ja na ich miejscu chyba Pusi wlałabym.One jednak znoszą jej humory, jakby rozumiały, że ona jest już staruszką i należy jej wiele wybaczyć.Podejrzewam, że Pusia się ich boi i atakuje ze strachu.Może z czasem się to zmieni?

ewar

Post » Czw maja 04, 2017 10:10 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Możliwe, że Pusia tak się zachowuje ze względu że boi się innych kotów, po prostu ze strachu. Zapraszamy do nas " Sisi w domu" zamieściłam tam zdjęcia różne. :catmilk: :catmilk: :catmilk:
Obrazek

jasia.stargard2

Post » Czw maja 04, 2017 14:42 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

Moje wszystkie koty (dawne i obecne) najlepiej lubią taki zwykły grzebień

Obrazek
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw maja 04, 2017 16:22 Re: Szara kotka perska.Domek zrezygnował.Pusia u mnie.

A wiesz, że coś w tym jest.Tino p.Izy uwielbia być czesany, ale tylko grzebieniem właśnie.Przed chwilą wyciągnęłam drewniany grzebień i Pusia nawet nie protestowała za bardzo, kiedy ją czesałam pod bródką.Te ludzkie czesadła są chyba mniej drapiące, prawda?

ewar

[poprzednia][następna]