Moderator: Moderatorzy
Yocia pisze:kaku - problemem w przypadku leczenia wielu chorób u zwierząt jest ich późne wykrycie, dlatego jeśli coś się już dzieje masz szansę na przewagę nad chorobą. Zrobilabym kotu pełne badanie krwi w takim laboratorium zewnętrznym, bo ono obejmuje sporo parametrów, w tym jony. Ale z weterynarzem w razie czego ustalicie plan działania. Taka widoczna zmiana zachowania u kota i schudniecie 0.4kg w dwa tyg (bez przyczyny typu odchudzanie) sugerują że trzeba zbadać.
antila pisze:Dziękuję za rady. Jak tylko otworzą gabinet idę do p doktor.
Antybiotyk nie wiem jaki dostaje, bo mam go już w strzykawkach( dostałam na długi weekend)
Dzisiaj będę rozmawiać z lekarzami
Kot przetrwał noc w szafie. Zdecydowanie gorzej jest po kroplówce mimo, że baaardzo wolno schodziła 125 ml 2h. Po odłączeniu próbował gdzieś iść, ale się przewrócił, zaczął dyszeć, przez otwarty pyszczek. trwało to może 10 minut potem wstał wszedł do szafy i tam siedział, nie leżał. To samo było gdy podałam mu ten wyłapywacz fosforu do pyszczka strzykawką.Mocz udało mi się przed chwilką zebrać z podłogi strzykawką-
antila pisze:Kocio został w lecznicy. Miał obniżoną temperaturę. Jest ogrzewany, dostał tlen i kroplówkę. Mają mu pobrac krew i zrobic USG. O 15 będę dzwoni co i jak
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości