Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Szalony Kot pisze:A ta szara kotka perska u Alienor..?
Stomachari pisze:Chętnie poznam osoby, które NIE pracują w schronisku czy innym skupisku zwierząt, a autentycznie przyniosły do domu herpesa/calici na butach i ich kot się zaraził. Niestety odpadają tutaj typowi łapacze, bo oni ciągle mocują się z chorymi zwierzętami. Tak więc poproszę ZWYKŁY, PROSTY, CODZIENNY przykład kota, który na 100% nie miał wcześniej styczności z wirusem (ewentualnie w czasie szczepienia) i ni z tego ni z owego zachorował do tego stopnia, że musi być leczony antybiotykami. I podejrzewane jest przyniesienia wirusa na butach.
Poproszę o konkrety. Nie teorie, bo teorie znam.
kadziajka pisze:więc ja nie rozumiem, po co DT leczą koty i dbają o nie, skoro wg niektórych osób obecnych tu można adoptować tylko koty brzydkie, chore i mające umrzeć najlepiej gdzieś za tydzień?
jest to oczywiście sarkazm,
kadziajka pisze: nie rozumiem co złego jest w tym, że z wielu bezdomnych i potrzebujących domu kotów autorka wątku wybrała kota długowłosego, podobnego do persa, z prostego względu, ze najbardziej się jej akurat ten konkretny kot podobał?
boniedydy pisze:kadziajka pisze:więc ja nie rozumiem, po co DT leczą koty i dbają o nie, skoro wg niektórych osób obecnych tu można adoptować tylko koty brzydkie, chore i mające umrzeć najlepiej gdzieś za tydzień?
jest to oczywiście sarkazm,
To nie jest sarkazm, tylko nadmiar szczerości i taki kociodarwinizm - odezwała się właśnie kolejna osoba pogardzająca częścią kociej populacji, a tym przypadku - bardzo głęboko, traktująca je jako coś w rodzaju odpadów. Życzę ci, kadziajko, byś nigdy nie była brzydka, chora i mająca umrzeć najlepiej gdzieś za tydzień, bo w myśl twojej ideologii nie będziesz mogła spodziewać się wtedy od nikogo niczego dobrego.
A DT leczą koty i dbają o nie, by im potem znajdować najlepsze możliwe domy.kadziajka pisze: nie rozumiem co złego jest w tym, że z wielu bezdomnych i potrzebujących domu kotów autorka wątku wybrała kota długowłosego, podobnego do persa, z prostego względu, ze najbardziej się jej akurat ten konkretny kot podobał?
Jakoś nieskutecznie go wybrała, bo kot nie trafił do niej. Trudno więc dywagować, co w tym złego lub dobrego, po prostu była to nieudana próba wybrania kota długowłosego, podobnego do persa. Dlatego, że akurat takie koty podobają się wielu, ale ich jest do wzięcia niewiele i to ci, którzy maja je w DT, wybierają opiekunów, a nie odwrotnie. I mają do tego pełne prawo.
aamms pisze:a.m. na fb dwa puchtki szukają domu.. Zmarła ich opiekunka..
Za chwilę wkleje link.. I jak jesteś zainteresowana, to gadaj bezpośrednio z ogloszeniodawca..
Tylk9 wydaje mi się, ze kicie szukają wspolnego domu..
Olat pisze:Boniedydy... skąd w Tobie tyle nienawiści?
kadziajka pisze:
właśnie między innymi przez osoby takie, jak Ty bałam się adoptować kotafajnie, że tylko potwierdziłaś moje obawy
kadziajka pisze: a z racji wyuczanej właśnie profesji to ja będę leczyć tych chorych i brzydkich, i miejmy nadzieję nie umierających za tydzień,
Użytkownicy przeglądający ten dział: pibon i 27 gości