Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia s.92

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 06, 2017 16:37 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Zefir pisze:Śliczne zdjęcia :1luvu: :ok:
Jak spojrzałem na zdjęcie łabędzia to przypomniało mi się zdjęcie, które ostatnio dodałaś, z fotografem udającym łabędzia :ryk:

Na szczęście nie musiałam uciekać się do "takich" metod :D

Sihaja pisze:Jejku, uwielbiam ptaki - łabędzie, mewy, łyski... wszystkie zresztą. To zdjęcie z mewami na tle trzcin - piękne!
Ślimok :)

Nagle się zleciały i uderzały w wodę i coś wyciągały z niej. Ale na pewno żaden człowiek nic im nie rzucił, bo tam ludzie nie mają dostępu :)

Wnerwia mnie, że ludzie karmią ptaki chlebem trując je. A wielokroć spleśniałym, bo przecież nic nie może się zmarnować :evil:

Ale ktoś był mądry i nakroił ptakom marchewek surowych i innych warzyw może jabłek. Nie wiem czy ptaki to jedzą, ale to mi się wydało bardzo miłe i takie fajne - marchew :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto mar 07, 2017 6:03 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Oglądałam i się rozmarzyłam.
Zatęskniłam za mazurska głuszą, za kajakiem, za wyborowym ptactwem, którego nam morzem się nie uświadczyło.
Dziękuję Klaudia za przecudne zdjęcia.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto mar 07, 2017 9:12 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Doberk kochane Dziewczęta! :D
Przepiękne foteczki Klauduś :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto mar 07, 2017 19:07 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Hej Dziewczyny :)

Dziękować za dobre słowo :)

Dziś kurier przechytrzył zooplus :) Paczka, która miała przyjść jutro wg zooplusa, zjawiła się już dziś 8O
Koty dostały trochę zabawek i nową ukochaną matę :D

A ja dziś poleciałam na miasto i pozałatwiałam trochę rzeczy i ciepło i miło dziś było :) I jestem zadowolona :)

klaudiafj

Post » Wto mar 07, 2017 19:28 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Prześliczne zdjęcia.
Widze ,ze zaczełaś robic zdjecia ptakom :) To wdzięczne obiekty. Masz dobry sprzęt ,a tym samym szanse na niepowtarzalne ujęcia.
Fajnie ,ze dokumentujesz np swoje poczynania kulinarne nie tylko słowem ale ilustrujesz je zdjęciami.
Świetny pomysł zachęcający do wypróbowania przepisów :ok:
A piękno mozna odnależć nawet w suchych badylkach .Ważna jest wrażliwość i dobre oko fotografującego, a to wszystko posiadasz :ok: :ok:

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Wto mar 07, 2017 19:38 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Dziękuję Bunio&Daga :) Ja na Żabich Dołach zawsze fotografuję ptaki jak tam jestem :) Już wrzucałam parę razy tutaj zdjęcia. Ale żeby tak konkretnie chodzić za ptakami to nie, to nie moja bajka :)

W ogóle to Żabie Doły to kompleks chyba z 6 stawów, choć może i więcej ich jest. I jest to ostoja ptactwa i wodnego i takiego noo zwykłego ;) dla kogoś kto się interesuje ornitologią jest to idealne miejsce. Oo właśnie się dowiedziałam, że tych stawów jest dużo więcej stąd: http://www.bytomdzisiaj.pl/zabie-doly
Od dawna planuję wybrać się tam o świcie, ale że jestem sowa a nie skowronek to na planach wciąż się kończy :D

klaudiafj

Post » Wto mar 07, 2017 20:44 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

A u nas rano było fajnie a po południu jak wracałam z pracy zaczął lać deszcz.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro mar 08, 2017 6:59 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Ładny dzień się zapowiada :)
:kotek:

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro mar 08, 2017 9:08 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Dzień Kobiet, dzień Kobiet
Niech każdy się dowie, że dziś jest Święto Dziewczynek,
Uśmiechy są dla nich, zabawa i taniec,
Piosenka z radia popłynie :D :201461 :piwa:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Śro mar 08, 2017 9:27 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Piękne zdjęcia ptaszydeł.
U nas na wsi też dużo ptactwa, nawet żurawie już przyleciały i drą się niemożliwie. A ponieważ Bug wylał, to kawał łaki jest pod wodą, więc łabędzie to teraz kilkanaście metrów od płotu mi pływają.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Śro mar 08, 2017 13:22 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Cześć Dziewczynki :)

Dzień Kobiet niczym mnie nie zaskoczył. Wczoraj mąż oznajmił, że chciał mi kupić hiacynta w sklepie, ale zapomniał. Na co ja mu, że dobrze że nie kupił, bo koty nie mogą hiacyntów jeść 8)

Ewa L. pisze:A u nas rano było fajnie a po południu jak wracałam z pracy zaczął lać deszcz.

Lubie słuchać jak pada deszcz. U nas też codziennie w nocy pada. A rano słońce. Dobrze, bo roślinność bujnie rozkwitnie :)

Sihaja pisze:Ładny dzień się zapowiada :)
:kotek:

Tak, u nas słońce! Ale zauważyłam, że na moim 3 piętrze jest zimno, a na dworze ciepło przy ziemi. Dziś jeszcze nie wychodziłam, ale wczoraj tak było. Mimo to koty i tak chcą marznąć w oknie, a Tośka się dziś powiesiła na klamce chcąc ją przechylić w dół i otworzyć okno :ryk:

waanka pisze:Dzień Kobiet, dzień Kobiet
Niech każdy się dowie, że dziś jest Święto Dziewczynek,
Uśmiechy są dla nich, zabawa i taniec,
Piosenka z radia popłynie :D :201461 :piwa:

Dziękujemy :D Moje panny wczoraj dostały duużo zabawek i mnóstwo ziela do wciągania nosem :smokin: a dokładnie kocimiętkę wysypałam im na zabawki i było tarzanie i te sprawy :)
Wy też się super bawcie :201437

megan72 pisze:Piękne zdjęcia ptaszydeł.
U nas na wsi też dużo ptactwa, nawet żurawie już przyleciały i drą się niemożliwie. A ponieważ Bug wylał, to kawał łaki jest pod wodą, więc łabędzie to teraz kilkanaście metrów od płotu mi pływają.

Ale masz raj - cudnie, zazdroszczę! Chyba bym zajechała aparat w takim miejscu :mrgreen:

Dziewczyny codziennie wietrzą futro:
Obrazek

Ku ku :)
Obrazek

Tośka szykuje się do snu:
Obrazek

Marysia owiewana wiaterkiem, choć troszkę zimny ten wiatr:
Obrazek

A dziś odwiedził koty gołąb i dał znać o swoim przybyciu stukotem pazurków w parapet. Tośka, nawet grzebiąc w kuwecie go usłyszała i przebiegła na złamanie karku, Maryśka wyskoczyła z budki i szpiegują:
Obrazek

Miłego dnia :) Ja dziś planuję wypad do tesco to może sobie coś kupię, może kotom róże w doniczce :)
Kupiłam sobie koszulkę męską rozmiar xxl - to będzie mój strój domowy - sexi :twisted:

klaudiafj

Post » Śro mar 08, 2017 14:34 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Sa nowe zmiany na zooplus! Min wart zamowienia dla darmowej wysylki to 79 zl yupii ;) i przelew natychmiastowy! Extra!

klaudiafj

Post » Śro mar 08, 2017 15:08 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Moje Dziewczynki poszły w świat :D

Wyróżnili moje zdjęcie na portalu, który ma ponad 57 tys obserwatorów https://www.instagram.com/p/BRYR0Q0FCqQ/?taken-by=bnw_demand :dance:
A tu moj instagram https://www.instagram.com/klaudiafj/

klaudiafj

Post » Śro mar 08, 2017 15:33 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

Gratulacje!
Super złapane!

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Śro mar 08, 2017 15:52 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia

klaudiafj pisze:Moje Dziewczynki poszły w świat :D

Wyróżnili moje zdjęcie na portalu, który ma ponad 57 tys obserwatorów https://www.instagram.com/p/BRYR0Q0FCqQ/?taken-by=bnw_demand :dance:
A tu moj instagram https://www.instagram.com/klaudiafj/

Zawiesiłam się oglądając Twoją twórczość na instagramie. Początkowo chciałam pokazać w których się zakochałam ale jak zobaczyłam ile mam już otwartych fotek to zrezygnowałam bo bym musiała wstawić połowę.

Miała Ci już dawno to powiedzieć.
Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam (na etapie poszukiwań), że jesteś fotografem. Zabrałabym Cię jako pełnoprawnego gościa i fotografa na moje wesele. Jeszcze bym Ci zapłaciła za usługę a w niedzielę zabrała nad morze.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

[poprzednia][następna]