» Nie mar 05, 2017 15:25
Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6
Alija, cenię sobie Twoje rady, tak samo jak każdego użytkownika forum. Nie chciałabym, aby doszło do sytuacji, że będę miała problem, o który zapytam na forum, a Ty np. nie doradzisz z powodu niechęci do mnie. Wiesz, że starałam się wprowadzić system pełnej miski. Po prostu w przypadku mojego kotka się to nie sprawdziło. Nie wiem, czy mój system karmienia jest dobry, być może za chwilę go zmienię, bo uznam, że jest niewłaściwy. Najważniejsze dla mnie jest, że dzięki Wam odrzuciłam moje błędne przekonanie dotyczące jakości karm i przestałam się podporządkowywać wskazaniom wetów. Gdyby nie to forum, żyłabym w pełnym przekonaniu, że podając pupilowi Royal robię dla niego najlepszą rzecz na świecie. Gdyby nie forum, nie zastosowałabym w karmieniu karm bezzbożowych, tych mokrych i tych suchych, odrobaczałabym kotka raz w miesiącu (jak wskazali weci) i popełniałabym wiele innych błędów w sprawach, o które nie pytałam, ponieważ przeszukując forum znalazłam odpowiedzi na swoje pytania. W piątek, np. poinformowałam weta (u którego nota bene wcześniej kupowałam Royala), jaką karmą karmię kotka. On powiedział, że dobrze, tylko, że robię błąd z ilością mokrej, bo "zęby i syndrom urologiczny, otłuszczenie wątroby, itd." i że powinnam stosować tylko suchą, a mokrą co trzy dni w małej ilości. Gdy mu powiedziałam o paście odkłaczającej (która stosuję raz na 3 dni), to stwierdził, że zabieram kotu naturalna możliwość radzenia sobie z zakłaczeniem Dzięki forum wiem, że gadał same bzdury, inaczej pewnie bym karmiła kotka tylko suchą karmą a z mokrej bym zrobiła rarytas podawany 2 razy w tygodniu. Alija, szczerze to forum mi pomogło, np. dzięki miedzy innymi Tobie przestałam się zamartwiać, że za wcześnie wykastrowałam kociambra. Jestem początkującą "kocią mamą" z czym się nie kryję i wszelkie rady są dla mnie niezwykle ważne.