[KONIEC] Wiosennie i miękko -dziekujemy !:-)

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob mar 04, 2017 13:33 [KONIEC] Wiosennie i miękko -dziekujemy !:-)

Dla tego oto towarzystwa tym razem zapraszamy na zakupy:

Seniorka i jedyna dziefczyna w drużynie Obrazek : madame Percia, adoptowana po zmarłej 7lat temu, 17 wiosenek sobie liczy :idea: i 2-3 podkłady dziennie :roll: taki etap :201461 od kilku lat na gastro RC ze względu na chore jelita , a ostatnio Zentonil ; mały tłuszczak na brzuszku się przyplątał, ale ze względu na wiek wet odradził cokolwiek działać, obserwujemy zatem.

Rolfik, Obrazek znany niektórym Cioteczkom jako najukochańsze moje dzieciątko i ślepaczek od którego zaczęła się moja przygoda z miau i ideą pomocy kotkom niewidomym :wink: Adoptowany z FFA 10 lat temu jako dorosły kotek, jego historię można przeczytać tutaj: http://www.japaczesercem.pl/index.php?pl_rolfik,123
Niestety, najbardziej schorowane futerko :" od czasu operacji pęcherza cały czas na RC urinary, ostatnio niestety zaczął się kłopot z nerkami i wątrobą :( (jest na Renal vecie i Zentonilu ) do tego doszły kłopoty z serduszkiem , jest na lekach :( Coraz słabszy :( , ale mam nadzieję,że jeszcze będzie trochę dobrych dni zanim zgaśnie ...

Wiekowo Niki, czyli Czarna Gnida 8)Obrazek na 3 miejscu się plasuje ; 13latek i wiecznie niezamykający się pysio , słowem zrzęda jakich mało, ale może to być podyktowane samopoczuciem-ma kłopot ze stawami, choć byłą chwila grozy, gdy oznajmiono ,że to nowotwór . Na szczęście nie posłuchałam weta i nie pozwoliłam amputować łapki i oczywiście zmieniłam weta :idea: Styczniowe rtg i badania wykazały powracający stan zapalny okolicy stawu łokciowego, kość jak i kora kości jest nieuszkodzona. Za jakiś czas powtórka rtg.

Moris Obrazek-znany czytelnikom wątku Tulinka : mały borsuczek adoptowany od JaPaczy :wink: Fiv+ (II faza) i kardiomopatia przerostowa , efekty dobrze dobranych leków już są: chłopak już bez problemu może wejść na niską szafkę (przed diagnoza stan był taki,że nie miał czucia w tylnych łapkach); ostatnie echo wykazało poprawę w przepływach, jednak rozrost lewej komory większy niż się spodziewałam w tak krótkim okresie czasu. Obecnie tuz przed wizytą z pełnymi badaniami (morfologia, biochemia z panelem nerkowym i ukierunkowaniem na cukrzycę)

I mój malutki kochany węgielek, czyli Tuliś Obrazek : najmłodszy i jedyny pracujący kotek w całym towarzystwie :1luvu:
Historię Tulinka większość Cioteczek zna , a ja tylko dodam,że mimo strasznych przejść i bólu ,mimo pozostałości, których nie dało się wyleczyć, m.in. wzroku , Tuliś jest wesołym kotkiem, bardzo wrażliwym na cierpienie innych, co miałam możliwość doświadczyć przy chorobie Maciusia[*]
Tulinek jest neurologicznym kotkiem , trochę zatem szczególnym, ale i przez to wyjątkowym :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro maja 24, 2017 13:50 przez alessandra, łącznie edytowano 62 razy

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob mar 04, 2017 13:48 Re: Wiosennie i miękko: poddupniki, parapetniki, podusie

Ciociu Olu, dopisz wymiary, bo się nie możemy zdecydować, czy chcemy drugi czy trzeci parapetnik :D

Tundra

Od: Śro sie 27, 2014 9:32

Post » Sob mar 04, 2017 13:58 Re: Wiosennie i miękko: poddupniki, parapetniki, podusie

Tundra pisze:Ciociu Olu, dopisz wymiary, bo się nie możemy zdecydować, czy chcemy drugi czy trzeci parapetnik :D

o i właśnie tu nawaliłam :oops: zapomniałam pomierzyć a w domu zostawiłam cały majdan :|
obydwa są prawie takie same , niebieski szerszy ciut i ma grubszy materacyk,szerokość będzie ca. 26-28 cm akurat na parapet, długość spora , ponad 40cm na pewno dokładnie podam jutro rano :oops: może Cioteczka zarezerwować , a jutro postanowi :wink:

alessandra

Post » Sob mar 04, 2017 14:14 Re: Wiosennie i miękko: poddupniki, parapetniki, podusie

Tyle informacji nam w zupelnosci wystarczy :D Startujemy fioletowy parapetnik, skoro ciut węższy :D bo u nas parapety takie troche niewydarzone :twisted:

Tundra

Od: Śro sie 27, 2014 9:32

Post » Sob mar 04, 2017 14:16 Re: Wiosennie i miękko: poddupniki, parapetniki, podusie

Tundra pisze:Tyle informacji nam w zupelnosci wystarczy :D Startujemy fioletowy parapetnik, skoro ciut węższy :D bo u nas parapety takie troche niewydarzone :twisted:

z pięknym podziękowaniem :1luvu: :piwa:

alessandra

Post » Nie mar 05, 2017 18:10 Re: Wiosennie i miękko: poddupniki, parapetniki, podusie

Róbta zakupy, róbta. Przy okazji się odmłodzita :mrgreen:

A pomarańczowy kocyk skończył marnie pomiędzy łapeczkami 3 kotów mojej znajomej. Zaczęło się od pomponów, a potem to już tak poszło śmiało dalej :ryk:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Nie mar 05, 2017 18:15 Re: Wiosennie i miękko: poddupniki, parapetniki, podusie

Atta pisze:Róbta zakupy, róbta. Przy okazji się odmłodzita :mrgreen:

A pomarańczowy kocyk skończył marnie pomiędzy łapeczkami 3 kotów mojej znajomej. Zaczęło się od pomponów, a potem to już tak poszło śmiało dalej :ryk:

Jakies dziwne te koty w Cioteczki rejonie 8O :strach: z drugiej strony patrząc podziękować się powinno, bo dbają, aby szybciej nowe kupić :lol:

A tak na marginesie i przy okazji : będzie jeszcze jeden parapetnik w odcieniach szarości i więcej materacyków już nie mam :wink:

alessandra

Post » Nie mar 05, 2017 22:11 Re: Wiosennie i miękko: poddupniki, parapetniki, podusie

komplet zabawek poproszę, tzn osiem kompletów (będzie do wyprawek, jupi!)
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Pon mar 06, 2017 12:27 Re: Wiosennie i miękko: poddupniki, parapetniki, podusie

lakshmi pisze:komplet zabawek poproszę, tzn osiem kompletów (będzie do wyprawek, jupi!)

z pięknym podziękowaniem :1luvu: Tuliński gwarantuje,że maluchy będą zadowolone :ok:

Każdemu Kupującemu przysługują dwie zabawki gratis , zatem proszę o wybór :D

alessandra

Post » Pon mar 06, 2017 16:53 Re: Wiosennie i miękko: poddupniki, parapetniki, podusie 14.

Obiecana i ostatnia , choć trochę późna oferta :wink:

12. Parapetnik w odcieniach szarości robiony dwoma technikami, w środku gruby materacyk , zapinany na guziczki
wymiary: 25cm x 60cm
ObrazekObrazek
cw: 35zł

alessandra

Post » Śro mar 08, 2017 13:51 Re: Wiosennie i miękko: poddupniki, parapetniki, podusie 14.

Na prezent dla Kociej Baby proponujemy koralowy parapetnik z grubym materacykiem :D

alessandra

Post » Śro mar 08, 2017 21:07 Re: Wiosennie i miękko: poddupniki, parapetniki, podusie 14.

Niki to NIE jest czarna gnida. TO GIT KOT
:)

i zielony poddupnik za wyw.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw mar 09, 2017 12:10 Re: Wiosennie i miękko: poddupniki, parapetniki, podusie 14.

czarno-czarni pisze:Niki to NIE jest czarna gnida. TO GIT KOT
:)

ale śmierduli :mrgreen:

alessandra

[następna]