Misia Fiv+ZDROWE dzieci- białaczkowy kocurek z Mrzeżyna[*]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 31, 2017 17:27 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

:ok: :ok: :ok: :201461
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Wto sty 31, 2017 17:32 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

Ciociu tabo10, dzięki za dobrą radę ;) Będę się od teraz trzymać limitu, mam nadzieję że mod pierwszą gafę potraktuje łagodnie.
Arcana ma rację, post był pisany nocą, ale trochę trwało, zanim się pojawił. Dzięki wszystkim za powitanie :)

Kot w typie rasy ma czasem zupełnie niespodziewane plusy - wiele lat temu zdarzyła nam się awaria internetu w nocy, akurat kiedy miałam pilne zlecenie do wysłania, więc popędziłam z plikiem na drugi koniec miasta do rodziców - i wracając ledwo żywa o czwartej rano, po omacku, nie zauważyłam że nasze ówczesne kocisko szmyrgnęło mi między nogami na korytarz. Wówczas może dwulatek to był, ale olbrzymi (osiem kilo żywej wagi i rozmiar adekwatny), szpara w drzwiach tycia, ale udało mu się jakoś. O świcie się okazało że kota nie ma i dramat straszny. Mała była szansa, że wydostał się z bloku, ale mógł dotrzeć do garażu i wtedy kto wie... byliśmy w rozpaczy i panice. W dodatku akurat bez tuszu w drukarce i tego nieszczęsnego internetu, żeby wysłać znajomemu z drukarką zdjęcie do ogłoszeń! A czas gonił. Na szczęście kot ten z niepozornego buraska spod lasu wyrósł nam był na wypisz wymaluj Norwega (podejrzewaliśmy, że żbik jakiś maczał w tym łapy), więc TŻ przytomnie wpadł na pomysł, żeby po prostu znajomy znalazł w sieci fotkę pierwszego z brzegu norweskiego leśnego i dołączył do ogłoszenia (mamy egzemplarz do dziś, w treści było "z grubsza taki" ;D ). I zadziałało! Parę godzin później zadzwonił sąsiad, który przechwycił naszego nieboraka na swoim piętrze i przechował u siebie. Dostaliśmy nauczkę i teraz liczymy koty przed wyjściem i po powrocie w pełnym świetle, drugi raz mogłoby się tak dobrze nie skończyć, ale - czasem się taki powtarzalny wizerunek z bardzo praktycznych względów przydaje ;)

Nie żeby należało szukać sobie kota pod kątem zgubienia kota, ale ten jeden raz w życiu uroda "w typie rasy" być może ocaliła mu skórę (a przynajmniej pomogła wrócić do domu).

To jeszcze dorzucę parę fotek chłopaków z naszej kolekcji:

Obrazek
Miso czyli Maleństwo, bardzo łowny, wygląda na wrony - jeszcze w trakcie leczenia oczka, ale widać śliczny pyszczek i piękne wzory na grzbiecie...

Obrazek
...i cętkowany brzuszek! Do którego na szczęście pozwala się przytulać, a króliczo mięciutki jest.

Obrazek
Sushi, czyli Dziubasek, pierwszy raz na tym drapaku, lekko skonfundowany - pewnie dlatego udało się go złapać nieruchomo.

Obrazek
I jeszcze raz bracia - widać, że oba kotki umaszczone bardzo podobnie, Sushi nawet cętki na brzuszku ma te same, tylko ledwo widoczne. Za to - kolejny dowód, że więcej ma z syjama - prawie nie ma podszerstka, więc zupełnie jest inny w dotyku.

Ms_F

Od: Pon sty 30, 2017 18:53

Post » Wto sty 31, 2017 19:17 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

Ja jeszcze lubię to :)

Obrazek

I to jak przesłodko Sushi śpi z Twoim TŻ-etem. Oni rzeczywiście śpią wtuleni,nic nie jest udawane :1luvu:
Obrazek

i to w sepii
Obrazek

ps.Mam nadzieję,że Twój TŻ-et mnie nie pogoni za rozporządzanie wizerunkiem,ale jest naprawdę słodkie,a osoba nie do zidentyfikowania (w przeciwieństwie do mojej nogi bez depilacji i zakopiańskiego kapcia na pierwszym planie,które Arcana kiedyś dała do ogłoszeń Warbudka na całe mazowieckie :twisted: )

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto sty 31, 2017 19:49 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

Fantastycznie kociszcza trafiły :D

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto lut 07, 2017 10:23 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

Mea to niedobrota :twisted: Z rana wsiadła psu na kark i...dalej go ujeżdżać :twisted: A potem,bo jej było mało,dalej gonić moją nerkową kotkę :strach: .

Niech już pójdzie do adopcji :201494 Niech ktoś zadzwoni :201494

tabo10

Post » Wto lut 07, 2017 10:57 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

Kciuki za najlepszy domek :ok: :ok: :ok:

Baltimoore

Post » Czw lut 09, 2017 7:40 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

Mama kociąt :)
Gruba i szczęśliwa.To jej pierwsza zima w cieple i z pełnym brzuszkiem. Aż mi serce pęka ,że będę ją musiała wypuścić jak zrobi się ciepło.Po sanacji nie ma żadnych problemów.Hasa i podryguje.Je za dwóch.
A może by ją spróbować ogłaszać? Na dokocenie do jakiegoś Fiv-ka,albo na jedynaka? Testy trzeba by jeszcze powtórzyć.

Obrazek

Obrazek

tabo10

Post » Czw lut 09, 2017 7:56 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

Nic nie tracisz dając ogłoszenia. A tylko zyskać można. Zarzuć net!
Ona jest FIVkiem? To jak ją można wypuścić?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw lut 09, 2017 8:19 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

ASK@ pisze:Nic nie tracisz dając ogłoszenia. A tylko zyskać można. Zarzuć net!

A chcesz ją przygarnąć? Ja mam zdrowe koty,nie mogę jej zatrzymać.Nie mam gdzie izolować.

tabo10

Post » Czw lut 09, 2017 11:50 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

Ogłaszać koniecznie :!:
Jest śliczna :D
Jakbyś chciała rudego FIV (+) do kompletu to mam dojścia :wink:
Byłyby piękną parą :D

Baltimoore

Post » Czw lut 09, 2017 11:52 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

Baltimoore pisze:Jakbyś chciała rudego FIV (+) do kompletu to mam dojścia :wink:

Owszem i ....strzał w łeb zaraz potem :twisted: Mój łeb oczywiście.

tabo10

Post » Czw lut 09, 2017 12:05 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

Ale ja nie chcę wyadoptować Rudego Tobie :mrgreen:
Tylko tak głośno myślę.
Rude mają wzięcie :mrgreen: I ona taka pięknie tabby (nomen omen tabo10) :ok:

Baltimoore

Post » Czw lut 09, 2017 12:13 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

Miałam kiedyś rudego FIV+. Mieszkał 6-mcy w mojej kuchni.Wypiękniał cudnie,zabrała go pnn.
Tutaj jest pokazany w metamorfozach (post po środku strony w tym wątku)
viewtopic.php?f=13&t=173218&start=15

Niebywale wypiękniał w domu. Przekochany i prześliczny był.Moje cudo :1luvu:

A do mamy kociej z umaszczenia najbardziej podobna była Nelcia,a z charakterku Mea :twisted:

tabo10

Post » Czw lut 09, 2017 12:27 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

Znam ten Twój wątek :1luvu:

Baltimoore

Post » Czw lut 09, 2017 13:42 Re: Mea szuka DS. Syjamek i Bengalek szczęśliwe w DS:)

tabo10 pisze:
ASK@ pisze:Nic nie tracisz dając ogłoszenia. A tylko zyskać można. Zarzuć net!

A chcesz ją przygarnąć? Ja mam zdrowe koty,nie mogę jej zatrzymać.Nie mam gdzie izolować.

Nie bardzo wiem o co tobie chodzi z takim tekstem. Czy chodzi o pytanie o "daniu" wolności FIV-kowi?
Zapraszam na swój wątek to dowiesz się jak jest u mnie.
Powiem jedno, gdyby to był mój kot to na głowie bym stanęła by mu przystań znaleźć i bez takich nalotów by się obyło do innych.
Jak widać zadać pytania już nie można bo dostaje się po łapkach.
Jestem zaskoczona.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

[poprzednia][następna]