Mam pytanie o applaws suchy - kupuję applaws odkąd mam kota, chociaż chrupki dajemy tylko od czasu do czasu, mam pytanie do innych, którzy karmią applawsem - czy wraz ze zmianą opakowania nie zmienił się skład?
obecny skład (teraz z kaczką, łososiowy bardzo podobny był - kończymy właśnie drugą 2 kilową paczkę od zmiany opakowania) to : mączka z kurczaka (47%), mączka z kaczki (21%), świeżo mielone
mięso drobiowe (16%), ziemniaki, wysłodki buraczane, drożdże piwne, sos drobiowy (1%), olej z łososia, witaminy i minerały, suszone jaja, włókno celulozowe pochodzenia roślinnego (0,03%), chlorek sodu, węglan wapnia, wodorosty, żurawina, dl-metionina, chlorek potasu, wyciąg z juki, ekstrakt owoców cytrusowych, wyciąg z rozmarynu
"mączki" z angielskiego tłumaczone sa jako "dry Chicken Meal (47%), dry Duck Meal (21%), Chicken Mince (16%)
Przy polskim opisie składu jest napisane że karma "ma 85%
mięsa!" ale na angielskiej już tylko "85% Chicken with Extra Duck" - czyli 85% Kurczaka z Extra Kaczką (skąd te wielkie litery - nie wiem

, francuska ma podobnie - kurczaka z kaczką, a w składnikach również mączkę z kurczaka, mączkę z kaczki i "émincés de pulets" czyli kawałki kurczaka (czy inną formę rozdrobnionego kurczaka) Chyba portugalski ma wszędzie wpisane "suszone
mięso z ..." niemiecki też tak mi się wydaje, ale specjalistką od języków też nie jestem - nie wiem na ile ufać któremu tłumaczeniu i nie wiem kto robi applaws i skąd wynikają różnice - oczywiście suszone mięso z kurczaka to na pewno suszony kurczak, gorzej odwrotnie.
Kotu smakuje, ale zastanawiam się czy te mączki to mięcho (i panikuję

), czy taka mączka jak to czasami straszą - z piór kości, mięsa i innych rzeczy

Pozdrawiam, byłabym wdzięczna gdyby ktoś mądrzejszy na to spojrzał