Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MaryLux pisze:Ewa L. pisze:MalgWroclaw pisze:barbarados pisze:Strzelają , bo jeszcze dziś mozna ,,legalnie " strzelać . Jutro juz mandaty będą wlepiać . I dobrze .
Musze ten przepis spisać .
u nas można legalnie cały czas. Wojewoda w 2016 roku nie wydał zakazu
A podobno mówili że we Wrocławiu i w kilku innych miastach wprowadzono zakaz strzelania w sylwestra.
Zakaz na papierze najwyżej
Ewa L. pisze:Kupiłam dziś potrzebne składniki do przepisu Marlenki - cebulkę, plaster boczku wędzonego, kiełbaskę, paprykę czerwoną, żółtą i zieloną, pieczarki , czerwoną fasolkę w puszce i białą fasolkę w puszce w sosie pomidorowym, koncentrat i jak przyszłam po pracy i trochę odsapnęłam zaczęłam to wszystko kroić i pichcić. Doprawiłam do smaku, trochę jeszcze pogotowało się i teraz spróbowałam - Marlenka![]()
![]()
![]()
wielkie dzięki .
Moja gęba była w siódmym niebie bo dawno czegoś tak pysznego nie jadłam.
Jeszcze raz wielkie dzięki za przepisik i polecam, polecam i jeszcze raz polecam bo pycha.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
MB&Ofelia pisze:Ewa L. pisze:Kupiłam dziś potrzebne składniki do przepisu Marlenki - cebulkę, plaster boczku wędzonego, kiełbaskę, paprykę czerwoną, żółtą i zieloną, pieczarki , czerwoną fasolkę w puszce i białą fasolkę w puszce w sosie pomidorowym, koncentrat i jak przyszłam po pracy i trochę odsapnęłam zaczęłam to wszystko kroić i pichcić. Doprawiłam do smaku, trochę jeszcze pogotowało się i teraz spróbowałam - Marlenka![]()
![]()
![]()
wielkie dzięki .
Moja gęba była w siódmym niebie bo dawno czegoś tak pysznego nie jadłam.
Jeszcze raz wielkie dzięki za przepisik i polecam, polecam i jeszcze raz polecam bo pycha.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Cieszę się że smakowało![]()
To tak zwana potrawa na winie, bo można do niej wrzucić co się nawinie, robi się dosyć szybko, ładnie syci. Prosta kuchnia domowa (i zdrowa)
Jedz, Ewciu, na zdrowie
MB&Ofelia pisze:W garnku też można. A postoi się owszem chwilę przy krojeniu, ale jednorazowo, a jedzonka jest na kilka dni.
Ewa L. pisze:MB&Ofelia pisze:W garnku też można. A postoi się owszem chwilę przy krojeniu, ale jednorazowo, a jedzonka jest na kilka dni.
Oj tak i to pysznego jedzonka.![]()
Powoli sie zbieram . U nas też zaczął padać śnieg.
mir.ka pisze:Ewa L. pisze:MB&Ofelia pisze:W garnku też można. A postoi się owszem chwilę przy krojeniu, ale jednorazowo, a jedzonka jest na kilka dni.
Oj tak i to pysznego jedzonka.![]()
Powoli sie zbieram . U nas też zaczął padać śnieg.
u nas pada cały czas od rana, jest już prawie tak jak lubię![]()
jak tam po spotkaniu z przyjaciółeczkami?
Użytkownicy przeglądający ten dział: nfd i 33 gości