Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 40 raz i PIJAWEK 126!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Konkursy na miss i mistera miau.

Ankieta wygasła Pt mar 03, 2017 13:39

tak chcę wznowienia konkursu
19
86%
nie nie chcę wznowienia konkursu
0
Brak głosów
jest mi to obojętne
3
14%

Liczba głosów : 22

Post » Pon sty 02, 2017 21:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

We Wrocławiu nie było. Wiem, wiem - nie ma komu pilnować, MaryLux. Ale to trzeba znieść wszystkie zakazy i w ogóle prawo, bo nie ma komu pilnować.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 02, 2017 22:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
MalgWroclaw pisze:
barbarados pisze:Strzelają , bo jeszcze dziś mozna ,,legalnie " strzelać . Jutro juz mandaty będą wlepiać . I dobrze .
Musze ten przepis spisać . :wink:

u nas można legalnie cały czas. Wojewoda w 2016 roku nie wydał zakazu :evil:

A podobno mówili że we Wrocławiu i w kilku innych miastach wprowadzono zakaz strzelania w sylwestra.

Zakaz na papierze najwyżej

Może ale ładnie to brzmiało jak mówili :(
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon sty 02, 2017 22:13 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Właśnie. Nie chodzi o to, żeby ładnie brzmiało.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 02, 2017 22:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Kupiłam dziś potrzebne składniki do przepisu Marlenki - cebulkę, plaster boczku wędzonego, kiełbaskę, paprykę czerwoną, żółtą i zieloną, pieczarki , czerwoną fasolkę w puszce i białą fasolkę w puszce w sosie pomidorowym, koncentrat i jak przyszłam po pracy i trochę odsapnęłam zaczęłam to wszystko kroić i pichcić. Doprawiłam do smaku, trochę jeszcze pogotowało się i teraz spróbowałam - Marlenka :201494 :201494 :201494 :201494 wielkie dzięki .
Moja gęba była w siódmym niebie bo dawno czegoś tak pysznego nie jadłam.
Jeszcze raz wielkie dzięki za przepisik i polecam, polecam i jeszcze raz polecam bo pycha. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 02, 2017 22:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

MalgWroclaw pisze:Właśnie. Nie chodzi o to, żeby ładnie brzmiało.

Ale zakiełkowała we mnie nadzieja że chociaż kilka miast zmądrzało.
Ostatnio edytowano Wto sty 03, 2017 7:59 przez Ewa L., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 02, 2017 22:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Nic idę pod prysznic i spać bo jutro na 9,30 na pijawki.
Dobranoc wszystkim ! :)
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 03, 2017 8:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Witam wtorkowo ! :)
My już na nogach i po śniadanku. Znów była taka noc w kratkę, ciągle się budziłam, nogi mnie rwały i nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Dziewczyny zresztą też się kręciły całą noc. Dziś pijaweczki to może zaznam chwilkę spokoju .
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 03, 2017 8:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Ewa L. pisze:Kupiłam dziś potrzebne składniki do przepisu Marlenki - cebulkę, plaster boczku wędzonego, kiełbaskę, paprykę czerwoną, żółtą i zieloną, pieczarki , czerwoną fasolkę w puszce i białą fasolkę w puszce w sosie pomidorowym, koncentrat i jak przyszłam po pracy i trochę odsapnęłam zaczęłam to wszystko kroić i pichcić. Doprawiłam do smaku, trochę jeszcze pogotowało się i teraz spróbowałam - Marlenka :201494 :201494 :201494 :201494 wielkie dzięki .
Jeszcze raz wielkie dzięki za przepisik i polecam, polecam i jeszcze raz polecam bo pycha. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cieszę się że smakowało :D
To tak zwana potrawa na winie, bo można do niej wrzucić co się nawinie, robi się dosyć szybko, ładnie syci. Prosta kuchnia domowa (i zdrowa :wink: )
Jedz, Ewciu, na zdrowie :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sty 03, 2017 8:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:Kupiłam dziś potrzebne składniki do przepisu Marlenki - cebulkę, plaster boczku wędzonego, kiełbaskę, paprykę czerwoną, żółtą i zieloną, pieczarki , czerwoną fasolkę w puszce i białą fasolkę w puszce w sosie pomidorowym, koncentrat i jak przyszłam po pracy i trochę odsapnęłam zaczęłam to wszystko kroić i pichcić. Doprawiłam do smaku, trochę jeszcze pogotowało się i teraz spróbowałam - Marlenka :201494 :201494 :201494 :201494 wielkie dzięki .

Cieszę się że smakowało :D
To tak zwana potrawa na winie, bo można do niej wrzucić co się nawinie, robi się dosyć szybko, ładnie syci. Prosta kuchnia domowa (i zdrowa :wink: )
Jedz, Ewciu, na zdrowie :D

Cześć ! :)
Trochę się tylko nastałam przy krojeniu ale wyszło naprawdę pyszne . Zrobiłam nie na patelni tylko w garnku . :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 03, 2017 8:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

W garnku też można. A postoi się owszem chwilę przy krojeniu, ale jednorazowo, a jedzonka jest na kilka dni.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sty 03, 2017 8:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

MB&Ofelia pisze:W garnku też można. A postoi się owszem chwilę przy krojeniu, ale jednorazowo, a jedzonka jest na kilka dni.

Oj tak i to pysznego jedzonka. :mrgreen:
Powoli sie zbieram . U nas też zaczął padać śnieg.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 03, 2017 9:24 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Ojej, my spóźnieni się witamy w nowym wątku :oops: :oops:

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto sty 03, 2017 16:24 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Ewa L. pisze:
MB&Ofelia pisze:W garnku też można. A postoi się owszem chwilę przy krojeniu, ale jednorazowo, a jedzonka jest na kilka dni.

u nas pada cały czas od rana, jest już prawie tak jak lubię :D

jak tam po spotkaniu z przyjaciółeczkami? :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 03, 2017 19:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

Sihaja pisze:Ojej, my spóźnieni się witamy w nowym wątku :oops: :oops:

Witaj Dorotko w nowym roku ! :)
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sty 03, 2017 19:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 40 i PIJAWEK

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:

u nas pada cały czas od rana, jest już prawie tak jak lubię :D

jak tam po spotkaniu z przyjaciółeczkami? :wink:

Zaczęło rano i pada cały czas z drobnymi przerwami. Czasami gęściejszy czasami bardziej drobny ale nadal śnieg. Sporo już napadało i widać ,że zima się rozkręca. Do tego niestety wieje i to już nie jest takie fajne zwłaszcza gdy się idzie pod wiatr. :evil:
Moich przyjaciółek dzisiaj było 6 szt. A ponieważ pani ograniczyła mi ilość ze względu na krew ( za 2 tygodnie kończę leki na żelazo i idę do lekarza po skierowanie na badania ) postawiła na jakość . To oznacza ,że stawia mi znacznie większe pijawki które wgryzają się głębiej a co za tym idzie działają w głębszych partiach ciała. Jak zwykle po pijawkach czuję się dobrze - zrelaksowana i odprężona. :D
Oczywiście znów im zrobiłam parę zdjęć. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]