OTW16- a bo to u nas jest jak jest ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 23, 2016 9:57 Re: OTW16- Bo tymczasowanie to nie jest bajka :(

TZ zatęsknił za bigosem i miał dygać sam. Czyli tylko mieszać bo wsio inne, jak pisałam, zostało naszykowane przeze mnie. Tylko połączyć. Dla mnie , wiem jak to dziwnie wygląda, stanie w kuchni to mordęga wielka w tej chwili. Po prostu nie mogę się ruszyć potem. Ale nauki poszły w las i się las prawie spalił :strach:
Dziś rano padało. Pada zmarzniety śnieg. Zimno i ślisko. Koty były. Marketowa Szylka głodna bardzo. Zakładam, że jest zmiana nie karmiąca zwierzaka. Pani Teresa też już była ranusio. Uzgadniała "dyżury" karmienia dzikunków. Czyli czy mam nery na wolne czy puszkami ma się podzielić. Święta :roll:
Ale teraz najważniejszy jest Farciarz. Tak sobie dziś saneczkowałam do pracy paputkami czerwonymi i mnie myśli najszły. My to w święta zawsze coś załatwimy. Znaczy się ja. Ludzie latają po sklepach, załatwiają ostatnie zakupy, smażą, pieką, prezenty wybierają i pakują. A my od lat weta w te dni zaliczamy z radochą małą. A potem kujemy, dawkujemy zastrzyki i leki, zakrapiamy oczy i nosy... No o goownianej sprawie przy chorutkach nie wspomnę.
Kiedyś z Danką tak było. Zawsze na pogotowiu opłatkiem lub jajcorem się dzieliliśmy.Albo w porze rodzinnego obiadu dulczyliśmy pod gabinetem. Albo jeździmy po aptekach by leki zakupić. Albo jeszcze coś. Teraz tylko zmieniła się skóra na owłosioną i postawa czteronożna.
Święta jakie kolwiek kojarzą się mi z ... chorobami. Bo moje dwie choinki smutno też wspominamy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob gru 24, 2016 9:12 Re: OTW16- Bo tymczasowanie to nie jest bajka :(

Asiu, to przede wszystkim - zdrowia, zdrowia, zdrowia; na te Święta i na wszystkie inne! :1luvu:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Sob gru 24, 2016 14:14 Re: OTW16- Bo tymczasowanie to nie jest bajka :(

Obrazek
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob gru 24, 2016 20:37 Re: OTW16- Bo tymczasowanie to nie jest bajka :(

...Jezus, maleńki Jezus
Na sianeczku, w małym żłóbeczku,
Aniołowie, gołębie
fruwają, gruchają,
chuchają, dmuchają osiołek i wół...

https://www.youtube.com/watch?v=FL8G1pCmcas

Kochani Nasi Przyjaciele tą kolendę dedykuję Wam . Moja ulubiona i zawsze mnie wzruszająca.
I tym wzruszeniem pragnę się z Wami podzielić.
W imieniu swoim i mojej Rodziny składam Wam i Waszym Bliskim życzenia najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia.
Bardzo Wam dziękuję za obecność w naszym życiu.
Bez Was nie było by nas tutaj.

I jeszcze mi w duszy gra. Niech zagra i w Waszej.
https://www.youtube.com/watch?v=_lSw9LakRs0
Obrazek

ASK@

Post » Sob gru 24, 2016 23:01 Re: OTW16- kolędujemy :) Naj...Naj...Wszystkim

Radosnych i spokojnych świąt!

aseret

Od: Pt mar 23, 2012 0:16

Post » Nie gru 25, 2016 0:17 Re: OTW16- kolędujemy :) Naj...Naj...Wszystkim

Zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Nie gru 25, 2016 7:08 Re: OTW16- kolędujemy :) Naj...Naj...Wszystkim

Fartek
Przy święcie złamałama się :oops: i trafił facet ze mną do wyrka na deczko. Tak by jego płacz za człekiem uciszyć. Zapomniał tylko podziękować o północy :mrgreen:
Czym dłużej u nas jest tym więcej widać ile ma "dolegliwości". Kocia puszka pandory :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 25, 2016 7:37 Re: OTW16- kolędujemy :) Naj...Naj...Wszystkim

Żeby czego nie rozniósł :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 25, 2016 8:57 Re: OTW16- kolędujemy :) Naj...Naj...Wszystkim

MalgWroclaw pisze:Żeby czego nie rozniósł :(

Pranie pościeli było. Małgosiu nasze koty są większym zagrożeniem dla niego niż odwrotnie. Kalici już ma. Nie udało mi się go uchronić. Siedzi sześć dni w łazience. Bite siedem dzisiaj. Kilka minut ze mną nie jest groźne.
U nas pada. Zjebka świąteczna była. Dostało mi się od sukinsyna co w oknie pilnuje gdzie karmi się koty. Nigdy, przenigdy na terenie " jego ogródka " nie wykładam mich. Zielony chleb i kiełbasa nie jest moim dziełem. Pani Teresa też tam nie chadza. Poza tym nie przejdę przez płotek w swoim stanie. Nawet jakbym się uparła. Ale wynieśli kartkę o zakazie karmienia kotów. Dziś zrobiłam fotkę ( dopiero miałam okazję przeczytać bo mi nie po drodze). A on mnie zauważył i darł się za mną obraźliwe. Znaczy się on uważa, że " kociara " to nie jest zaleta. Zabronić mi chciał? Tylko czego? Miałam mu pokazać palec...ale czy warto? Święta są. Poszłam robić swoje. Wracając widziałam jak biega od okna do okna patrząc co robię. Miał dziś długi poranek bo później wyszłam :mrgreen: .
Bogobojny człek. Modlitewny. Ale szacunku nie ma do nikogo. Pan świata.
Dziś w lesie znów coś płakało. Oblazlam okolicę. Zmokłam bardzo . Sójka? One potrafią. Znalazłam przypadkiem trzy doły po studzienkach. Dziady ukradli płyty. Gdyby nie brak chaszczy i uważne chodzenie to wpadłabym w nie. W ogóle ich nie widać. Deczko czasu mi zajęło targanie i wciepanie w nie powalonych przez wiatr konarów sosen. Uff nie było śladów kostek. A tego się bałam.
Dzień jak co dzień
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 25, 2016 11:12 Re: OTW16- kolędujemy :) Naj...Naj...Wszystkim

I pewnie też sam człowiek opłatkiem się dzielił wczoraj.
Brak płyt jest bardzo niebezpieczny :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie gru 25, 2016 11:13 Re: OTW16- kolędujemy :) Naj...Naj...Wszystkim

Dzień niespodzianek świątecznych mam dzisiaj.
Karteluszki wiszące u płota z pobożnym życzeniem. Jak na choince.
Coś płaczącego w lesie.
Dziury zdradliwe na drodze.
A teraz osoba co na mej figurze jeździła jak na kobyle łysej zacytowała mój wiersz.
O cudzie świąteczny
Wiersz na miejscu .
O nim dziś też myślałam.
Bardziej o kotach co odeszły.
Stałam przed Figurką wracając z lasu i wymieniałam paciorki różańca, imiona kocisk, które nas opuściły.
Tigerek, Lala, Żuczek, Bisek, Lila, Monia i Mimi, Wojtek, Perełka, Pikuś, Tasza, Masza , Mała Mi, Misio, Lusia, Pikuś Pies ...
Tyle, tyle imion...
Tyle, tyle bez imiennych...
Tyle bólu i tęsknoty...

Pamietaj

Gdy Kot swe oczy zamyka
Pamiętaj ,że On nie znika
Tylko Ziemię opuszcza
Idąc za Most Tęczowy
Niesie w sercu wspomnienie
Dotyku Twego delikatnego
Posłanka domem pachnącego

Idzie po Moście Tęczowym
Łzami żalu zroszonym
Wspominając jak Go tuliłaś
Jak o Niego walczyłaś
Poszedł w swą ostatnią drogę
Otulony miłością złocistą
Wciąż odwracając głowę

Pozwól sercu Mu odejść
Uwolnij od żalu swego
On poszedł pierwszy
Ty dołączysz do Niego
Szczęśliwy dzień nastanie
Przyjdzie czas na Ciebie
Spotkacie się rozradowani

Już razem!
W kocim niebie!

ASK@

To już tyle lat.
viewtopic.php?f=13&t=149198&p=9694294&hilit=gdy+kot+oczy+zamyka#p9694294
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 26, 2016 8:41 Re: OTW16- kolędujemy :) Naj...Naj...Wszystkim

Spływają życzenia z Domków. Wiele się kocisk odezwało. Ich Duzi zdali relacje ze zmian w swych rodzinach. Wielu wysłało fotki. Niestety, są z dziećmi i nie da rady wstawić.
Fajnie tak poczytać.

A u nas dzień jak co dzień. Koty trzeba podwórkowe nakarmić. Nie ma to tamto. Dobrze, że ciepło jest.Moje poranki świąteczne związane są z myślami czy starczy ulubionych ner do kolejnej dostawy czytaj otwarcia sklepów. Koty czekają. Pan w oknie też dziś czekał maskując się śmiesznie. Smutne, że w świąteczny czas traci się właśnie ten czas na szpiegowanie. Wszędzie jest pełno ludzi pełnych złości do świata, pretensji, żalów...A co to da? Ta zapiekłość i pretensje? Zjada tylko ludzkie serce i ciało. Wiem jak trudno zapanować nad tym bo wali młotkiem niezmiennie w głowie. Dusi i nie pozwala spojrzeć radośniej. A tyle jest drobnic cieszących nas. Tylko trzeba dostrzeć to.
Spokojnego dzionka Wam życzę.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 26, 2016 8:56 Re: OTW16- kolędujemy :) Naj...Naj...Wszystkim

ASK@ pisze:czy starczy ulubionych ner do kolejnej dostawy czytaj otwarcia sklepów.

Uwaga, tuż po świętach nie ma w sklepach mięsa, albo nie ma świeżego. Bo nie ma uboju w święta.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon gru 26, 2016 13:43 Re: OTW16- kolędujemy :) Naj...Naj...Wszystkim

MalgWroclaw pisze:
ASK@ pisze:czy starczy ulubionych ner do kolejnej dostawy czytaj otwarcia sklepów.

Uwaga, tuż po świętach nie ma w sklepach mięsa, albo nie ma świeżego. Bo nie ma uboju w święta.

Wiem Gosiu. Dzięki za troskę. Zakup ner i inych kocich dóbr mogę dokonać tylko w jednym sklepie. Tam zawsze mnie uprzedzają z jakiego dnia są i nigdy ponownie rozmrożonych nie dają.
Leniwy dzień. Czekamy na córkę z chłopakiem. Nic na siłę i na duś. :mrgreen: Nasze plany z powodu zdrowia naszego i bliskich uległy zmianie wielkiej. Poleguję więc z Bezą na sobie. Reszta podsypia w pokoju gdzie grzeje jedyny kaloryfer. Czuć ,że nie ma dostępu do ciepłych żeberek :mrgreen: I nie chodzi o żebra ludzkie :wink: Awaria trwa.W łązience Fartka jest bardzo zimno ale dla niego to dobrze. Nie ma szoku termicznego.
Bardzo mi dokucza kręgosłup.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 26, 2016 13:56 Re: OTW16- kolędujemy :) Naj...Naj...Wszystkim

Jeszcze raz życzenia zdrowia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: , skoro najwidoczniej go za mało.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]