Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne rady

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 20, 2016 22:17 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

ASK@ pisze:
kasienka__1984@wp.pl pisze:Nie zrezygnuje Kinnia. Tylko, nie mam już sił na takie intensywne działania. Po prostu nie mam sił. Inaczej, na tą chwilę czuje się bezsilna. Czuje tak ogromna rozpacz, ze muszę się z nią uporać bo będzie tragicznie. Dostałam dziś telefon od Pani, która swojego kotka szukała rok czasu. Nie znalazła. Podała mi miejsce gdzie są dokarmiane koteczki na jej osiedlu i że widuje wśród nich dwa o podobnym umaszczeniu do mojej Misi.

Pamiętasz, pisałam już? ,że załóż sobie plan. Tak ja zrobiłam. Nie jestem wyrocznią i nie chcę swego zdania forsować. Ale szukając swego pierwszego kota byłam tak zmęczona fizycznie i psychicznie ,że padałąm na nos. Zdałam sobie sprawę ,że nie pociągnę długo. Zrobiłam plan. W kalendarzu zaznaczyłam dni poszukiwań i odnawiania ogłoszeń. Dni odpoczynku. Dni szukania w innych miejscach. Człowiek nie jest zimną maszyną i ma swoją wytrzymałość. By znaleźć Misię musisz być silna i dbać o siebie. Inaczej nie da rady.
Anna2016 ma rację. Jak odpuścisz to kiedyś tam kotka nie będzie miała szans.

Pamiętam. Tylko z mojego trzymania się planu nic nie wyszło. Próbowałam. Choroba duszy jest nieprzewidywalna i często niweczy moja plany...zwłaszcza w ostatnich dniach. Jak mam rozumieć " szukanie" po prawie trzech miesiącach? W nocy nie wstaje. Po godz.22 idę ja lub mąż wystawić jedzenie. I spacer po osiedlu. Ogłoszenia. Ulotki. Sprawdzanie zgłoszeń. Zagladanie w miejsca dokarmiania. Przypominanie sie w lecznicach. Teraz ponowic powinnam ogłoszenia na portalach. Nie wiem teraz czy ja dobrze robię..

kasienka__1984@wp.pl

Od: Wto paź 11, 2016 11:56

Post » Śro gru 21, 2016 14:23 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Do końca tygodnia uzupełnić wszystkie ogłoszenia. Na słupach. Latarniach. Klatkach schodowych. Portalach internetowych. Tak bym chciała wiedzieć ze nie nic jej nie jest,że jest bezpieczna ze żyje.

kasienka__1984@wp.pl

Post » Śro gru 21, 2016 18:53 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

"Plany" nie muszą się zgadzać. Chodzi o zarys i ... nastawienie. Nic nie jest takie jak oczekujemy. Nasze spostrzeganie świata ma wpływ na to.
Chciałabym bardzo by ktoś naszego nowego , kolejnego tymczasa tak szuał jak ty.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Śro gru 21, 2016 19:19 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Misia jest dla mnie jak dziecko. Moje serce rozsypalo się na milion kawałków. Nadal nie mogę w to uwierzyć że stała się tragedia.. Opiekuje moimi dzieciakami najlepiej jak potrafię. Byłam pewna że są bezpieczne..ze żadnemu z nich się nie zdarzy nic złego.. Minęło 82 dni od zaginięcia mojej Maleńkiej a ja mam wrażenie jakby to było wczoraj. Dziękuję Wam za wsparcie. Za każde słowo. Ze nie oceniacie jak ja znowu o tym samym pisze... Dziękuję.

kasienka__1984@wp.pl

Post » Śro gru 21, 2016 19:30 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Nie dziękuj. Bądź.
Każdy ma swe demony.
Przytulam
Obrazek

ASK@

Post » Pt gru 23, 2016 14:40 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

;-(((( wymiekam. Nie potrafię żyć bez mojej kotki. Nie potrafię po prostu.

kasienka__1984@wp.pl

Post » Pt gru 23, 2016 21:08 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Kasiu.
Ja też spędzałam święta bez Ogryni. I Sylwestra. Myślałam o petardach, o fajerwerkach. O tym gdzie ona jest, co robi. Twoja Misia zginęła 1 października. Moja Ogrynia 7 października.
Odnalazłam ją bezpieczną w luksusowej, opuszczonej niedawno, ogrzewanej piwnicy, w której ktoś urzadził biuro. Dla kotki to był taki koci Hilton. Ogrzewany, przynoszono jej, jednej jedynej, bo innych kotów nie było, super jedzenie. Zlokalizowałam Ogrynię 22 lutego. Do domu wróciła 25 lutego.
Parę dni temu zaczęła ze mną spać w łóżku i daje się głaskać. (Czekałam na to 5 lat.)
Wiesz dlaczego? Dlatego, że nigdy nie zwątpiłam.
Ani w to, że nie żyje, ani w to, że jej nie odnajdę, ani w to, że jej nigdy nie dotknę.
Jesteśmy na początku drogi do kotki domowej, ale wierzę, że jeszcze wskoczy mi na kolana i mogę na to czekać bez końca.
Może i Ty Misię odnajdziesz w lutym? Choć ja stale wyobrażałam sobie, że Ogrynię odnajdę wiosną, gdy wyjdzie słońce i będzie ciepło.
Pamietaj tylko o tym, że Misia także może być daleko od domu, po dłuższej tułaczce znalazła się w bezpiecznym miejscu, dlatego trzyma się go, bo pewnie czuje się tam bezpiecznie.
Kot, który się zgubił, tym różni się od psa, że wędruje dotąd, dopóki nie znajdzie sobie bezpiecznej kryjówki, dlatego łatwiej jest go znaleźć niż psa, który cały czas się przemieszcza, bo szuka swojego człowieka, a nie miejsca.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pt gru 23, 2016 22:52 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Kasia, życzę Ci dużo spokoju na Święta i oby Nowy Rok przyniósł szczęśliwy finał (a nawet jeszcze stary jak się da).
Od jutra do wtorku będę w Jastrzębiu i będę miała oczy szeroko otwarte wychodząc z domu za każdym razem.
Jeśli mogłabym jakoś pomóc na miejscu, zawiesić gdzieś kilka ogłoszeń czy coś to daj znać.
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Nie gru 25, 2016 14:48 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

sabianka pisze:Kasia, życzę Ci dużo spokoju na Święta i oby Nowy Rok przyniósł szczęśliwy finał (a nawet jeszcze stary jak się da).
Od jutra do wtorku będę w Jastrzębiu i będę miała oczy szeroko otwarte wychodząc z domu za każdym razem.
Jeśli mogłabym jakoś pomóc na miejscu, zawiesić gdzieś kilka ogłoszeń czy coś to daj znać.

Sabianka,wysłałam e-maila. Może w poniedziałek coś?:-)

kasienka__1984@wp.pl

Post » Nie gru 25, 2016 16:15 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Dostałam, odpisałam 8)
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Pon gru 26, 2016 18:27 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Chciałabym bardzo :-((((((

kasienka__1984@wp.pl

Post » Pon gru 26, 2016 18:57 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Niech się spełni to o czym marzysz!
Obrazek

ASK@

Post » Wto gru 27, 2016 13:22 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

W sobotę dostałam informacje ze widziano biało szarego kotka. Na moim osiedlu. Blok jakieś 150 metrów od mojego. Październik i połowę listopada był na osiedlu taki kociak. Pozniej slad po nim zaginal. Czy to możliwe żeby Misia wróciła w to miejsce? Czy może ten osiedlowy kociaczek.. Od soboty nie udało mi się go zobaczyć. Może się schował bo pada praktycznie cały czas?? Wynosze pod tamten blok rowniez jedzenie. Kociak chociaz bedzie mial co pochrupac. Mam mega luki w ogloszeniach,eh nawet publiczne deklaracje mnie nie zmobilizowaly:-/.

kasienka__1984@wp.pl

Post » Wto gru 27, 2016 13:23 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

sabianka pisze:Dostałam, odpisałam 8)

Sabianka,bardzo dziekuje:*

kasienka__1984@wp.pl

Post » Wto gru 27, 2016 14:31 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Misia może nie wróciła,tylko po prostu cały czas jest blisko...to bardzo możliwe jest....

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

[poprzednia][następna]