Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 19, 2016 22:29 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

MB&Ofelia pisze:Kapie jej z pyska strasznie. Nic z mizianiem, jest nerwowa. Nie wiem, stres? Panikuję. naprawdę

To normalne po środkach na zęby. Ślina zabiera rozpuszczony kamień nazębny. Moje się zawsze po paście ślinią.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon gru 19, 2016 22:35 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

Dyktatura pisze:
MB&Ofelia pisze:Kapie jej z pyska strasznie. Nic z mizianiem, jest nerwowa. Nie wiem, stres? Panikuję. naprawdę

To normalne po środkach na zęby. Ślina zabiera rozpuszczony kamień nazębny. Moje się zawsze po paście ślinią.

Ślinią normalnie czy zaśliniają pół domu? :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:

Chyba się trochę uspokoiło, Ofelia leży w łazience w misce i prawie się nie ślini. Ale ja mam ciśnienie pod kosmos
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon gru 19, 2016 22:36 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

:strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon gru 19, 2016 22:41 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

No dosłownie kapała jej ślina jak temu psu z brzydkim pyskiem. Wycierałam ręcznikami papierowymi.
Kurka, jak ja zasnę... Chyba będę się co chwilę budzić sprawdzać co z kotą
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto gru 20, 2016 9:00 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

:strach:
Cholera jak sytuacja?
Co u Was?
Moze faktycznie Ania ma racje ze to po żelu? Ze kamien, ze piana itd
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto gru 20, 2016 9:08 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

W tym przypadku wiem, że mam 100% rację :ok:

Dyktatura

Post » Wto gru 20, 2016 10:01 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

Późnym wieczorem kocię przestało toczyć pianę z pyska, zaległo w misce w łazience i obraqżone na cały świat posżło spać. W nocy parę razy wstawałam sprawdzić, jak się kot czuje. Nie pytajcie, czy się wyspałam.
Rano Jej Kicistość zeżarła kąsek szynki, liznęła pastę serową z antybiotykiem i wykrzywiła z obrzydzeniem pychol, napiła się wody, po czym ogłosiła gotowość do pracy (czyt. nadzorowania robót remontowych) włażąc do skrzynki z narzędziami.
Osiwieję przez tego kota.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto gru 20, 2016 10:03 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

Ufff :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto gru 20, 2016 12:04 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

A to masz wolne Marlenka ?
Dobrze że Ofelka wróciła do normy.
Ja po moich dziewczynach zauważyłam że każdy remont jest swoistego rodzaju atrakcja a nie źródłem stresu jakby można sądzić po kociej naturze przyzwyczajonej to utartych zachowań.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto gru 20, 2016 14:01 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

Nie mam wolnego. Ale dzisiaj praca idzie z przerwami (typu czekam aż mi ktoś oddzwoni albo coś doniesie).

Remont - dla Ofelii to rzeczywiście atrakcja. Można połazić po narzędziach, wsadzić nos gdzie nie trzeba, ułożyć się na kupce śmieci. Dla Czarnidełka - trudno powiedzieć.

Mam dylemat. Tato dał znać że prawie skończył. Chce dziś wieczorem wracać do siebie i zabrać Małą Czarną. Miał wziąć obie, ale że Ofelia trochę porzyguje, to boi się ją brać. Z jednej strony mi to pasuje, bo w piatek nawet mogłabym Ofelię zabrac do pracy i od razu po pracy pognać na pociąg. Z dwoma kotami bym nie dała rady. Z drugiej strony nie wiem jak pannice zniosą nieobecność tej drugiej. Ot, i zagwozdka :(
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto gru 20, 2016 19:44 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

Carmen sama rozwiązała dylemat - w stosownej chwili wlazła za szafki kuchenne.
Ofelia śpi w misce w łazience. Nie ślini się, ale dzisiaj rano znów był paw. Będę musiała jej odstawić antybiotyk :( Potrzymam ją ze dwa dni na diecie biustokurczakowej i zobaczymy, mam nadzieję że dojdzie do siebie. Nawet mój tata zauważył że kota jest nieswoja (dlatego nie chciał jej zabierać do Świdwina, bo z chorym kotem mógłby sobie nie poradzić).
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto gru 20, 2016 19:48 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

Na roboczo:
http://wstaw.org/w/4hdF/
Obrazek
http://wstaw.org/w/4hdI/
Obrazek

Brakuje jeszcze łóżka i połowy biblioteczki, a wiele rzeczy stoi i leży w tymczasowych miejscach, ale chyba już widać różnicę.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto gru 20, 2016 21:53 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

MB&Ofelia pisze:Na roboczo:
http://wstaw.org/w/4hdF/
Obrazek
http://wstaw.org/w/4hdI/
Obrazek

Brakuje jeszcze łóżka i połowy biblioteczki, a wiele rzeczy stoi i leży w tymczasowych miejscach, ale chyba już widać różnicę.

A tak się bałaś wzorzystej tapety. Jest super. :ok:

Dyktatura

Post » Wto gru 20, 2016 22:18 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - pomocy!

Oooo widzisz jak fajnie wyszło!
Bardzo ładna tapeta. Kolory nie moje, ale pięknie wyglada do brązowych mebelek i do koloru ścian.
Gratuluje :mrgreen:
Lubie takie zmiany.
To kosmetyka a tak duzo daje!

Przepraszam ze zaglądam Ci do komody przeszklonej ale ile tam soooofffff!!!! :strach:
Nie sądziłam ze kolekcja moze byc az taka ogromna 8O :ok:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

[poprzednia][następna]