ŚLEPACZKI cz. IX- DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 16, 2016 15:48 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -prosimy o kciuki za Simonka, Ginnie i

Gronkowiec :strach: Kciuki!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt gru 16, 2016 16:24 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -prosimy o kciuki za Simonka, Ginnie i

:ok: :ok: :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie gru 18, 2016 14:40 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -prosimy o kciuki za Simonka, Ginnie i

Kochani mamy wieści i dobre :D i złe :(
Mamy nowych podopiecznych z UA , już sa w naszych dt :1luvu:
Tak w skrocie:
Zara wielki przytulak ;) mikro wersja Mariana ;)
Tens u weta wielki miziak, w domu podjada z wszystkich misek, niestety fiv dodatni :/
Picasso sprawia wrazenie troszke dzikuska, ale sie to ogarnie ;) wszedzie juz wszedl, wszystko zobaczyl ;)
Sernik jest straszkiem :( zjadl i schowal sie pod biurko :(
A Wasilij pije duzo wody, ale to pewnie po podrozy... i jest wiiieeelki ;)
Wszystkie cudowne i do ogarniecia :1luvu:
Tessa jest jeszcze kociakiem, kruszyną taką. Futerko maskuje chude ciałko.
Jest jeszcze wystraszona i zdezorientowana troszkę, ale głaskana mruczy jak nie wiem co :-)
Jedno oczko ma bardzo zmienione, raczej na nie nie widzi. Na szczęście nie wygląda na to by sprawiało Jej ból! Myślę, że niewiele da się zrobić, ale drugie oczko wygląda na zupełnie zdrowe :-)
Narazie nie męczę Jej zabiegami pielęgnacyjnymi, choć klei się cała, jest brudna i skołttuniona :-( Póki co, wycięlam tylko koopki zaschnięte na ogonie.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Dwa kotki ze schroniska w Gaju już także są pod opieką Ja PAcze :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Niestety są takę i złe wieści :(

Badanie Bidzia vel Simonka przyniosło tragiczne wieści :-( Lekarze nie dają szans...
Nasza Magda jest przedzielna, choć serce Jej pęka. Niemalże dosłownie pęka :-( Nie pozwoli maleńkiemu cierpieć. Teraz jeszcze troszkę mogą być razem, dopóki nie ma cierpienia...
Magdo kochana, myślami i sercem z Wami

Z naszą Ginnie źle :-( Stan płuc się pogorszył, co.oznacza, że nie zareagowała na leki.
Była w komorze tlenowej. Towarzyszył temu tak duży stres, że podano Ginnie lek uspokajający.
Lekarze zasugerowali hospitalizację w całodobowej lecznicy. Jednak zdecydowałyśmy z Olą, że koteńka wraca do domu. Że względu na komfort psychiczny. By nie umierała że strachu. Ona bardzo źle znosi takie sytuacje. Oczywiście taka decyzja niesie ze sobą ryzyko. Jednak Ginnie jest najważniejsza!!! Zaklinajmy los by zareagowała na leki, które dziś dodano.
Błagam los!!!!!!!!!!!!!!!
Ginnie walcz !
Olu i Maćku trzymajcie się!!!!!!!!!! Tak mi.przykro, że znowu musicie przez to przechodzić :-( Mam nadzieję, że uda nam się uratować Ginnie!!!!!!!!!!!!!! Cokolwiek się zdarzy, nie możemy pozwolić Jej cierpieć psychicznie czy fizycznie. Wierzę, że się uda i całym sercem jestem z Wami i z Ginnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kochani, ślijmy dobrą energię!!!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Nie gru 18, 2016 15:34 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -Dużo wieści ...różnych ...

Ślemy, trzymamy :ok:
Myślimy..Trochę się chce nam płakać, ale nie będziemy, bo trzeba dobre myśli przesyłać :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie gru 18, 2016 16:34 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -Dużo wieści ...różnych ...

:ok: :ok: :ok: najmocniejsze

Simonku, Ginnie walczcie z całych sił :201461 :201461

I wszystkiego najlepszego dla imigrantów :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Baltimoore

Post » Nie gru 18, 2016 20:35 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -Dużo wieści ...różnych ...

Przysiądę sobie ,bo rozmawiałam dzisiaj z panią która stara się o Mopsika.
Ciekawa jestem jakie będą jego dalsze losy :).

luty-1

Od: Nie lut 21, 2010 19:19

Post » Nie gru 18, 2016 23:29 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -Dużo wieści ...różnych ...

:ok: :ok:

Baltimoore

Post » Pon gru 19, 2016 0:58 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -Dużo wieści ...różnych ...

Dużo sił dla kotków i ich opiekunów! :ok:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pon gru 19, 2016 11:49 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -Dużo wieści ...różnych ...

luty-1 pisze:Przysiądę sobie ,bo rozmawiałam dzisiaj z panią która stara się o Mopsika.

oo :piwa: to trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: Mopisk to taki kotomiś jak mój Moris :1luvu:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon gru 19, 2016 17:34 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -Dużo wieści ...różnych ...

luty-1 pisze:Przysiądę sobie ,bo rozmawiałam dzisiaj z panią która stara się o Mopsika.

Mopsikiem są zainteresowane aż trzy domy :-) Wszystkie naprawdę dobre, więc pewnie zadecyduje odległość. Może zechcą innego spośród naszych podopiecznych. Byłoby wspaniale...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon gru 19, 2016 20:30 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -Ignaś felv+ ma dom :-)

FElunia pisze:Tym którzy nie mają FB muszę się pochwalić, że można już kupić na ślepaczkowym bazarku wisiorki wykonane przez wolontariuszkę Darię z moimi haftami:

Obrazek

Obrazek

https://m.facebook.com/events/480559212 ... 6303318155

https://m.facebook.com/events/480559212 ... 9622665149

Przypomnę o bazarku :ok:

Baltimoore

Post » Pon gru 19, 2016 22:14 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -prosimy o kciuki za Simonka, Ginnie i

Klub Ślepaczkowy pisze:Z naszą Ginnie źle :-( Stan płuc się pogorszył, co.oznacza, że nie zareagowała na leki.
Była w komorze tlenowej. Towarzyszył temu tak duży stres, że podano Ginnie lek uspokajający.
Lekarze zasugerowali hospitalizację w całodobowej lecznicy. Jednak zdecydowałyśmy z Olą, że koteńka wraca do domu. Że względu na komfort psychiczny. By nie umierała że strachu. Ona bardzo źle znosi takie sytuacje. Oczywiście taka decyzja niesie ze sobą ryzyko. Jednak Ginnie jest najważniejsza!!! Zaklinajmy los by zareagowała na leki, które dziś dodano.
Błagam los!!!!!!!!!!!!!!!
Ginnie walcz !
!

Nie wiem, jakie antybiotyki dostawała dotychczas, z jakich grup. U mnie kiedyś, w podobnie tragicznej sytuacji, pomógł Summamed. Zapytajcie weta... No i koniecznie trzeba utrzymać prawidłową temp ciała - jeśli jest niska, kocinka nie je, trzeba ją dogrzewać.
Trzymam kciuki!!!
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto gru 20, 2016 5:36 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -Dużo wieści ...różnych ...

Mam bardzo smutną wiadomość - Ginnie pobiegła za TM :cry:

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Wto gru 20, 2016 8:16 Re: ŚLEPACZKI cz. IX -Dużo wieści ...różnych ...

Nie udało się jej :cry:
[*]
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]