Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 02, 2016 22:49 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

U mnie bez pradu przez 12 godzin.Od wczoraj dyskoteka z energią.To samo z wodą bo pompy w wodociagach słabną.
Mam kominek z płaszczem wodnym jako ogrzewanie a tym samym brak ogrzewania bo brak pradu do pompy. Można palic bez elektryczności ale ogrzewa tylko miejsce na dole w pobliżu kominka
Bardzo mokry śnieg.Gałezie przygniecione do ziemi,pięknie to wyglada ale odwilż ztaką ilościa sniegu jest bardzo niebezpiecznie. Połamane konary spadły na moją ulicę pod ciezarem śniegu .
Zreszta co chwila olbrzymie połacie sniegu spadaja nieoczekiwanie na ziemię.Zima jest piekna ale niebezpieczna.
Co chwile wyłączają prad.Jak pisze tego maila to już chyba trzeci raz . Świece na poczesnym miejscu
Byłąm dzisiaj w Legionowie na badaniach i załatwiałam tam rózne formalności. Kawał drogi szłam droga w mokrym sniegu.Tak jak to u mnie .
Trudności z komunikacja która jezdzi co kilka godzin do mojej miejscowosci ;(
Przeurocza Pani w sklepie z winami podarowała mi po raz kolejny korki, które są dla mnie nieocenionym materiałem .
Wspaniały sklep w okolicy ulicy Piłsudskiego w Legionowie.Cudowny, klimatyczny sklep z winem z całego świata. Ja niestety tylko podziwiam bo zle znosze nawet małe ilości.
Byłąm tez w Pepko gdzie skusiłam sie na bardzo ładne ozdoby choinkowe do swoich prac w rozsadnych cenach. Lubie ten sklep .Fajny towar mają
Cos jak Chibo w Warszawie tyle ,z e bez kawy :)
Niestety nie czesto tam bywam a,mojej miejscowosci ta siec skepów nie obejmuje.
Zajrzałam tez do ciucharni na wage i nabyłam dwa paski.Niestety cena za kilogram była wysoka i z żalem ale odłóżyłam kilka wybranych Klamry sporo ważyły. Ale cos orginalnego znalażłam
Zrobiłam trzy ciekawe wianki z korków.Kazdy inny średnicy ok 30 cm.Jeden zwłaszcza ciekawy zkorków,małych koreczków i orzeszków ziemnych włupinkach z dodatkiem konopnych sznurów.

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Sob gru 03, 2016 14:31 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Basiu podziwiam twoj talent, pomysly a przede wszystkim checi i cierpliwosc.
Twoje wianki i choinki sa cudne. Ja mialam ochote ozdobic kielich i wykorzystac go jako ciekawy swiecznik i .....kupilam nowy :ryk: tak sie narobilam. :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie gru 04, 2016 11:02 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie gru 04, 2016 14:17 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Dzikuje Gosieńko ;)

Bunio& Daga

Post » Nie gru 04, 2016 18:17 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Najlepsze życzenia Imieninowe składają Marta ,Bułka,Betti i Lolita.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Nie gru 04, 2016 19:35 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Przesyłam serdeczne życzenia imieninowe. :flowerkitty: :201430 :201440

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Nie gru 04, 2016 19:50 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Basieńko, wszystkiego najlepszego!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie gru 04, 2016 19:59 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Serdecznie Wszystkim Dziękuje
U mnie przez większośc dnia brak zasiegu na telefonie.W końcu jednak jest

Bunio& Daga

Post » Nie gru 04, 2016 22:50 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

To i ja się dołączam do życzeń :)
i nieśmiało pytam o możliwość nabycia szklanego wianka w zieleniach :)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie gru 04, 2016 23:36 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Wszystkiego najlepszego w dniu imienin Basiu :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto gru 06, 2016 20:21 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Jeszcze raz bardzo dziękuje Wszystkim za Życzenia imieninowe
Miałam tu problem z elektrycznościa a co za tym idzie z internetem .
Nie odpisywałam bo łacznośc sie rwała,
Utraciłam wszelkie kontakty wtelefonie,
Nagle telefon mi zwariowłWyładowął sie gwałtownie i po właczeniu nie mam żadnych kontaktów :evil:
Z góry wszystkich znajomych przepraszam.Częsc kontaktów mam zapisanych pisemnie w notesie ale nie wszystkich .

Miałam tu koleje kłopoty z sasiadko ktrej pies mnie pogryzł.
Fryderyk zwiał otwierajac sobie łapa drzwi balkonowe w momencie kiedy sasiad wwoził mi na taczce kilka zbednych mu kawałów drewna.i Przebiegł obok jej posesji. Zostałam przez nią wyzwana od k. .. itp. Wyskoczyła na srodek dziąłki wpiżamie lżac mnie od najgorszych.K,szmata i d..a. Wezwała na mnie
Straz Miejska jakoby pies jest puszczany bez nadzoru. Psa złapałam po 20 minutachSama zatrzymałam straz na drodze proszac o pomoc wzłapaniu ale pan sie zamkanł sie w samochodzie mówic ,z e on nie jest od tego tylko specjalne słuzby

Manipulacja ludzka nie zna granic.
Sąsiadka nie pokazła dotychczas szczepień pozostałych psów i mści się aby zpewnic sobie alibii.

Miałam tez przykra wiadomośc od innej najbloższj sasiadki,
Jej córka która była w sezonie moja sąsiadką w wieku trzydziestu kilku lat przegrała walkę z rakiem.
Walczyła 2 lata Była to bardzo wysportowaną osoba . Niemal siatkarka z wygladu Chemie itd. Poszła do szpitala w środę w sobote już nie zyła....
Nie ma reguł....

Cholerna choroba...
Nigdy nie wiadomo kiedy uderzy i w jakim miejscu...
Robie badania ale nie wiadomo czy TO nie uderzy w nieoczekiwanej sytuacji

Zwierzaki mam zdrowe,
Koty w formie, Dagusia na razie nie podsikuje. Jest wdobrej kondycji a Fryderyk zdrów , Jedynie martwi mnie kilku cm narosl na łapie Dagi-taki kilku cm purchel.Czseam go wylizuje ale nie ma kłopotów np z chodzeniem Wolę tego nie ruszać Pokaże wetce podczas wizyty.Zapraszam wetke do domu Wolęzapłacić za wizyte w sprawieszczepień bo nie mam jak zawieżc dwoch wielkich psów.Przy okazji pokazuje też koty
Jestem umówiona z weterynarzem na koniec miesiaca w sprawie szczepień przeciw wsciekliżnie u psów bo kończy sie termin.
Przy okazji zakupie Orydermyl dla kotów bo rudy Imbir ma ślad świerzbowca na brodzie.Kupie tez tabletki na odrobaczanie.
Miałam serdecznie dosyc sasiadów i marzyłam o pobycie w w srodku Puszczy Białowieskiej
Im wiecej poznaje niektórych ludzi tym bardziej kocham zwirzeta.Na szczesie sa tez wspaniali ludzie
Tak jak na przykład ludzie z forum którzy spieszycie z pomoca i dobrym słowem
Wybaczcie spadek formy
Ostatnio edytowano Wto gru 06, 2016 21:52 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 2 razy

Bunio& Daga

Post » Wto gru 06, 2016 21:00 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Tak... Ludzie są różni.
Czasem trzeba bardzo się starać żeby z odrobinek drobiazgów budować własne szczęście.
Basiu, trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Wzięłaś morze chemii. To już chyba drugi rok - bez wznowy. To daje nadzieję na czwarty, piąty, dziesiąty... Nie zawsze rak zabija. Właściwie zdecydowana większość osób, które zachorowały, przeżywa i wraca do zdrowia. Normalnie żyje. Myśl pozytywnie. Rak, to nie wyrok. Masz to już za sobą. Wystarczy, że będziesz się systematycznie kontrolować. Bo trzeba być czujnym. Właściwie, każdy powinien.
Cieszę się, że zwierzęta są w niezłej kondycji.
Mnie dopadła jakaś franca. Cieknie mi z nosa, jak z fontanny. Nie chciałabym Cię poczęstować, więc chyba przełożymy nasze spotkanie, co to żeśmy się wstępnie umawiały.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Śro gru 07, 2016 13:52 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Pad mi telefonTo znaczy przestał łaczyc zkartą Sim. Nie moge wykonywac połączeń itd.Wypadła po wyjeciu karty z portu taka blaszka stabilizujaca w kształcie litery E,
Nie mam innego aparatu. Telefon tj aparat dzaiłą tylko nie wspólpracuje z kartą,Najprawdopodobniej coś sie w styku z karta rozleciało
Jestem bez łacznoąsci Nie mam innego aparatu z Orange aby przełozyć,Nawet brakuje tej ramki do mikro karty
Zwariuję

Bunio& Daga

Post » Pon gru 12, 2016 19:47 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Telefon już mam z łacznopścia ale wszystkie kontakty wykasowało z karty,Musiałam kupić prosty aparat.Mój idzie do reklamacji i zobaczymy .Jakaś masakra ztym telefonem .W trzech aparatach nie działa karta
Czuje sie fatalnie w zwiazku ze zmianami pogody.
Rtg stawó kolanowych wyszło żle,

koty zdrowe,Przytyły i maja gęste futerko,Tyle ,z e siedza dużo w domu,Czasem bija i miewam z mściwości pdodsikane to i owo co mnie wkurza To robota Pingwina, Rudego i Siemka któryma rzadzic .
Fryderyk dostał pięke zimowe futro i przytyłW domu sie słucha .Przekorny pieszczoch.Dagusia też niezle tylko martwi mnie ,z e nie chce jej sie chodzić, Rano nie chec jej sie wstawac na siku tylko udaje ,z e nie słyszy .piecuch z niej straszny i mocno przytyła
U mnie przyszedł ostry mróz,W domu ciepło bo cały dzięń pale ale gwałtownie ubywa opału

Bunio& Daga

Post » Śro gru 14, 2016 21:26 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Zielony wianek dla Lim Lim gotowy :ok:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro jeszcze pochwalę się choinkami z białych szyszek modrzewiowych,Jedna ze złoto-czerwonymi przybraniami ,drugi srebrno-niebieskimi

Bunio& Daga

[poprzednia][następna]