Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2016 15:18 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Ja za zimą tu gdzie mieszkam nie tęsknię, nigdy. Dla mnie to tortura, brnięcie w topniejacym sniegu, przemakające buty, albo odsniezanie samochodu, albo slizganie się po lodzie, katar zamarzający w nosie... nieustająca walka z losem ;) ale na wyjazd, na wakacje, ferie - to i owszem, bardzo chętnie :ok:

Emee pisze:Mówisz, że Skol? :)
Dziwny jest ten język. Taki niepodobny do niczego ;)
A masz może jeszcze jakieś rady?

Kiedys bylam na służbowym wyjeździe na południu Szwecji. Pierwsza rzecz po zejsciu z promu, którą uraczyli nas lokalsi - to był wykład po szwedzku, tłumaczony na angielski. I tak się zastanawialam, żując koktajl z krewetek, bo tym nas wtedy poczęstowano, z czym mi się kojarzy ten język. Aż pojęłam, że brzmi tak, jakby ktos się nieustannie zapowietrzal ale próbował mówić pomimo to :roll:
No ale "skol" łatwo wymówic, co jest ważne, bo mają tam bardzo smaczną pieprzową wódkę, a przecież nie można być niegrzecznym i pić bez toastu ;)
Z rad to jeszcze - jak lubisz dobre jedzenie to nic tylko wybieraj, przebieraj i smakuj, chociaż to nie jest aromatyczna kuchnia południa. Od klopsików jak z Ikei :twisted: po pyszne łososie z ziemniaczkami okraszone koperkiem, owsiane ciasteczka no i generalnie wszystko takie swojskie, delikatne, swieże... dużo żurawiny, jagód dodawanych do sosów itp. smaki. Mniam, przynajmniej dla mnie :)

Emee pisze:Nooo, będzie nawet kupy sprzątał :)

Full service :ok: :ok: :ok:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Czw lis 24, 2016 15:32 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

KatS pisze:. Aż pojęłam, że brzmi tak, jakby ktos się nieustannie zapowietrzal ale próbował mówić pomimo to

Taaak, dużo spółgłosek używają, mało dźwięczny język :)
Ale mnie i tak każdy język fascynuje, łącznie z polskim, więc marzę, by posłuchac ich trochę :)
Szwecja kojarzy mi się właśnie z krewetkami, łososiem, żurawiną, z lekko słodkawym, słabo przyprawionym jedzeniem. Co nie znaczy, że niedobrym 8)
Jedziemy wprawdzie do znajomych, polaków, ale może uda mi się ich namówić na jakiś wypad gdzieś, gdzie czegoś ichnego posmakuję :)

Taka zima, jaką opisujesz, to nie bardzo :(
Chciałabym takie -10...

KatS pisze:Full service

Nie chcę od sąsiadki zbyt dużo wymagać, ale ostatnio kupy sama sprzątała, tak od siebie, więc teraz pewnie też sprzątnie...

Emee

Od: Wto mar 15, 2016 16:17

Post » Czw lis 24, 2016 16:38 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Emee pisze:Ale mnie i tak każdy język fascynuje, łącznie z polskim, więc marzę, by posłuchac ich trochę :)

To powinnac koniecznie zobaczyć "Arrival", bardzo lingwistyczny film :D

Emee pisze:Taka zima, jaką opisujesz, to nie bardzo :(
Chciałabym takie -10...

No w -10 to jest zamarzanie kataru w nosie. Nienawidze wszelkiej zimy jesli mnie dopada tam, gdzie mieszkam i żyję na codzień :evil: irlandzka zima pasuje mi bardzo ;)
No ale na wyjazd to owszem owszem, bardzo chętnie pobawię się w robienie orzełków na sniegu ;)

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Czw lis 24, 2016 18:55 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Pieknie... chwile poza watkami i juz tu oskarzenia o wirusy lataja :D no wiecie co :D

Emeee jak sie czujesz?

Na Arrivalu maz byl - fajny film podobno
Sekretne zycie zwierzakow - tez bylam w kinie - jeden z lepszych filmów ostatnio

Zima tak - ale w swieta... :D nie lubie sie ubierac tej tony ciuchow.

Wypad <3 <3 <3 :D Az zazdroszcze... ja ubolewam ze moj maz malo skory do wyjazdow... mnie by juz dawno po swiecie nosilo.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Czw lis 24, 2016 19:53 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Janka, Ty jak ja. A M jak moj S!
Tak bliżej mieszkać Ciebie i byśmy fruwały jak latawce :ryk: ja tez uwielbia wyjazdy, moj M nie :|

Tosia wpadłam ci pokazać co znalazłam. ty masz pięknego wąsa ale patrz jakie okulary maja kotki!
Obrazek
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw lis 24, 2016 19:58 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Obrazek

Tez ma serduszko, jak Ty Tosienka :mrgreen:
Obrazek

Moli25

Post » Czw lis 24, 2016 20:15 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Alez mnie dzis zrobila Antoninka i jej mama w konia :) Znalazlysmy sie na instagramie, a ja komentowalam urode Tosi i cos w pewnym momencie mi przestalo pasowac - czyzbym Cie znala slicznotko? Ale nie chcialam wyjsc na swira, wiec nic nie powiedzialam, tylko szybko przybieglam tu porownac i tak - to TA Tosia, dokladnie ta sama <3 <3 <3
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lis 25, 2016 10:10 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

klaudiafj pisze:Alez mnie dzis zrobila Antoninka i jej mama w konia Znalazlysmy sie na instagramie, a ja komentowalam urode Tosi i cos w pewnym momencie mi przestalo pasowac - czyzbym Cie znala slicznotko? Ale nie chcialam wyjsc na swira, wiec nic nie powiedzialam, tylko szybko przybieglam tu porownac i tak - to TA Tosia, dokladnie ta sama

Ano znalazłyśmy się :D
Ja Cię obserwuję od niedawna, na swoim wątku dawałaś linka do swojego instagrama, to zaczęłam obserwować, bo fotki masz piękne <3
A tak patrzę, zaczęłaś mnie obserwować, pewnie wiesz, że ja to ja. I nagle widzę, że piszesz, że też masz Tosię, no to ja bum, na priva :D

Molinko, jakie piękne kotki w okularach i z serduszkami!!! :love: Moje serduszko takie malutkie jest... :)

Ja też lubię wyjazdy wszelkie :) Mój M w sumie też :)
Ale i zimę lubię :D <3

PixieDixie pisze:Emeee jak sie czujesz?

No właśnie dzisiaj trochę gorzej niż wczoraj, ale staram się wypierać to samopoczucie i sama przed sobą udaję, że jest super 8)
Bilety mamy kupione, nie ma szans ich zwrócić, ja sobie dam radę chora na wyjeździe, ale bardziej martwię się o Filipa...

Chciałabym -10, bo chorób wtedy nie ma. Wszystko jest sterylne, a jak śnieg spadnie, to zakryje czystą bielą całe błoto i syf.
I uwierzcie, ludzie nie śmierdzą, kiedy tak zimno...

Emee

Post » Pt lis 25, 2016 12:37 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Ach, i przypomniało mi się.
Tosia Kopiejka wczoraj po raz pierwszy mnie zdenerwowała 8) Choć słowo "zdenerwowała" to zbyt mocne jednak... Ale sprawiła, że mnie zmierziło :D
Dałam jej wczoraj pierś z kury, surową, sparzoną. I chyba za dużo dostała. Bo zaczęła roznosić po całym mieszkaniu. Po podłogach to luz, bo zetrę i jest ok. Ale nie zauważyłam, że zakopała w swoim kocyku :D I siedzę sobie, a ona ten kawałek wyciągnęła i słyszę nagle jakieś żucie :D Kanapa utytłana :?
Cóż.
I tak nie mam mocy, by się na nią złościć <3
W końcu tak rzadko robi coś nie po mojej myśli, że niech ma, dziewczyna ;)

Emee

Post » Pt lis 25, 2016 23:28 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Tosia wieczorową porą:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

(oczywiście ptaszki na laptopie włączyłam ;) )

Emee

Post » Pt lis 25, 2016 23:46 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Hej Śliczności, jaka piękna osóbka :) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: A by się chciało ucałować ten pysio :*
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lis 25, 2016 23:53 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Cudne zdjecia

Ile ona wazy??

No właśnie dzisiaj trochę gorzej niż wczoraj, ale staram się wypierać to samopoczucie i sama przed sobą udaję, że jest super 8)
Bilety mamy kupione, nie ma szans ich zwrócić, ja sobie dam radę chora na wyjeździe, ale bardziej martwię się o Filipa...

A powiedz - jesz jakies specyfiki? Czasem jak w zarodku zdusisz to sie nic nie rozwinie. Ja tak czesto mam... z wielu chorob sie wymiksowalam bo za wczasu reagowalam.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Sob lis 26, 2016 1:14 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Oj, ucałowałabym ją w główkę, w pyszczek, baaaardzo.... :)

Ile waży? Nie mam pojęcia. Jest bardzo przeciętnej wielkości kotem :) Tyle że leciutko brzuszek zwisa :?

Tak, faszeruję się ogromnymi ilościami witaminy C. Czasem wezmę jakiś paracetamol.
Może się obronię :?

Lecę spać, jutro ciężki dzień.
Na 14 jazda, na 18 impreza.
Ech...
Poleżałabym sobie w łóżku najchętniej...

Emee

Post » Sob lis 26, 2016 8:30 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

:love: ona z miesiąca na miesiąc jest piękniejsza gwiazda :love:
Taka stała sie okrąglutka :love:
Mału cud trafił do Was! A jaki piekny :love:
Obrazek

Moli25

Post » Nie lis 27, 2016 16:23 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Moli25 pisze:ona z miesiąca na miesiąc jest piękniejsza gwiazda
Taka stała sie okrąglutka
Mału cud trafił do Was! A jaki piekny

Dziękujemy :oops: :oops: :oops: :1luvu:
Cieszę się, że na nią trafiłam.
Dziwię się sobie, jak ja wytrzymałam 4 lata bez kota i w ogóle bez żadnych kłaków :|

Dla fetyszystów:
Obrazek

Dzisiaj też odkryłam, dlaczego wokół paśnika jest taki syf (włączając ściany na wysokość do 1m)
https://youtu.be/tLzoh0-3HyU
8O

No i upiekłam dziś mufinki cytrynowe, bardzo niezdrowe:
Obrazek

Emee

[poprzednia][następna]