Wow! 19 lat?! Super! Rokowania dla naszego sa kiepskie, bo jesli nie da sie go ustabilizowac to max rok (!) a jesli wyniki po nawadnianiu utrzymaja sie na dobrym poziomie przez 4-5 mcy to pozyje z 4-5 lat. A on ma dopiero 3.5 roku. Eh... dlatego zaczynam szukac pomocy ba forum bo widze tu gorsze przypadki z ktorych czasem daje sie wyciagnac duuuuzo wiecej

Chetnie przeszlabym na karme inna niz renal, moze nawet i mokra gdyby on to jadl bo mam tez drugiego kota ktory jest zdrowy a musi jesc ten badziewny renal. Weci mowia ze temu choremu renal bardziej pomoze niz temu zdrowemu zaszkodzi.
W zasadzie nie do konca wiem jak zabrac sie za przestawienie kotow na jedzenie mokre bo jak sie domyslam ono nie stoi w miskach caly dzien tylko karmicie np 2 razy dziennie? Te wylapywacze daje sie wtedy albo do karmy albo przed jedzeniem?
U nas koty jedza kiedy chca bo sucha stoi caly czas dostepna...
Poza tym, kiedys jak ten moj alergik byl na karmie bezzbozowej to mial sensacje zoladkowe i klopoty z qupka. Wiec boje sie przechodzic na karme z wysoka zawartoscia bialka z uwagi na wrazliwy uklad pokarmowy jak i alergie
Czy ktos cos moze powiedzie na temat tych srodkow przeciwanemicznych? Epo, epogen, aranesp? Wasze futerka nigdy nie mialy anemii? Widzialam gdzies kiedys na forum ze ktos stosowal lek o nazwie eprex (?)
I... szybkie pytanko: w jaki sposob ogrzewacie kroplowki? Bo ja trzymam w cieplej wodzie ale nigdy nie wiem czy jest odpowiednia bo z tej rureczki leci chlodna a z butli ciepla. Na sggw widzialam jak podgrzewali je w mikrofalowkach aleee nie ufam tym majkrołejwom :/
kokardka, nie znam waszej historii aleeee bardzo wspolczuje