Łódź 2016 - prośba o głosy na JOKOTa - str.84

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2016 21:08 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

_aaaKotyRude2_ pisze:Ewa ty nie rób scen! wygooglaj sobie "matura to bzdura" na Youtube. To się dopiero idzie załamać. Był czas, że w to nie wierzyłam. Do czasu aż przesłuchałam Bachorelkę i okazało się że współczesna młodzież-przyszłość narodu nie zarobi ani na moją ani na niczyją emeryturę bo ogonami wiszą na gałęzi a w ręku smartfon :-(

Sama nie wiem, czy się cieszyć, czy smucić, że to nie tylko moje wrażenie .... ;-)

lilian08

Od: Wto gru 04, 2012 20:08

Post » Pon lis 07, 2016 21:11 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

ja żeby się nie załamać postanowiłam się cieszyć bo przynajmniej konkurencji na rynku pracy nie będą robić. we wszystkim należy podobno szukać dobrych stron :-)
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Od: Pt maja 02, 2014 20:30

Post » Pon lis 07, 2016 21:17 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

o totototo .... ;-)

lilian08

Post » Pon lis 07, 2016 21:25 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

Eee... Nie do końca. Po pierwsze w niektórych firmach stosuje się już system rekrutacji, zgodnie z którym nawet nie przyglądają się ukończonym szkołom, a pytają osobiście na rozmowie i robią testy. Jak ktoś zda egzamin ze swojej dziedziny, to może nawet nie znać gramatyki.
Po wtóre skoro rynek pracy zaleją takie osoby, to nie bardzo będzie wybór. Starszych "nie warto" zatrudniać, bo zaraz i tak będą co chwilę na chorobowym, więc będzie się jedynie wzdychać, że kiedyś było lepiej.
Po trzecie szefami firm będą właśnie ci, którzy robią błędy, więc nawet nie zauważą cudzych niedoskonałości. I oni tym bardziej nie będą trzymać ani zatrudniać osób "starszej daty", tylko swoich rówieśników, którzy nie znają gramatyki, jak oni sami.

Niestety w jednej firmie moje słowa znajdują potwierdzenie (przynajmniej punkty 1 i 2), a firma radzi sobie świetnie, jest bogata. Wychowankowie gimanzjów nie rozumieją prostych poleceń i po sto razy pytają, jak mają wykonać rzecz oczywistą. Muszą być prowadzeni za rękę krok po kroku. A są zatrudnieni na stałe, nikt ich nie wymienia.

To raczej w tę stronię pójdzie...
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pon lis 07, 2016 21:32 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

dramat, pot, krew i łzy! idę się obłożyć kotami i spać bo coś czuję że apokalipsa coraz bliżej! przecież to się załamać idzie!
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Od: Pt maja 02, 2014 20:30

Post » Pon lis 07, 2016 22:24 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

ewa_mrau pisze:koszt jednej budki - 36,41 zł.
więc jak by ktoś mijauł ochotę i możliwości zasponsorowania jednej (lub więcej) budki, to na pewu nr konta wyślę

Co do sponsorowania to chciałabym dla porządku nadmienić, że budowę trzech dużych bud kocich które zrobiliśmy w ostatnich dniach sfinansowała jak co roku niezawodna FEMKA :1luvu: :1luvu: :1luvu:.
Koszt jednej to średnio 43 zł, ale są to duże budy, co najmniej dwukocie, a wiemy, że znajdują w nich schronienie i 4 kociaste na raz, po 2 na "pokoik".
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon lis 07, 2016 22:25 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

A ja się podeprę panią Dulską: "Aaa, wtedy to mnie już nie będzie!" ;-)

lilian08

Post » Wto lis 08, 2016 13:13 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

pisiokot pisze:Co do sponsorowania to chciałabym dla porządku nadmienić, że budowę trzech dużych bud kocich które zrobiliśmy w ostatnich dniach sfinansowała jak co roku niezawodna FEMKA :1luvu: :1luvu: :1luvu:.
Koszt jednej to średnio 43 zł, ale są to duże budy, co najmniej dwukocie, a wiemy, że znajdują w nich schronienie i 4 kociaste na raz, po 2 na "pokoik".

Femko, ja też Ci bardzo dziękuję w imieniu!
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto lis 08, 2016 21:26 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

kazdy czytacz watku koniecznie musi miec w domu swiateczny nastroj dzieki swiecznikom z bazarku viewtopic.php?f=20&t=177721 :ok:

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Śro lis 09, 2016 18:34 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

jutro pobudka o 3:oo
ul. Stokowska - ponad 2o kotów
łapiemy we trzy: Dorota, Jola Dworcowa i ja
transport: MirekDziobakTaxi
na 1o footer mamy miejsca talonowe w Kameleonie (te 1o, to już będą ostatnie)
reszta, która się złapie będzie musiała być wycięta za kassę
z wolnymi talonami została jeszcze tylko jedna lecznica: Na Złotnie (nie wiem ile im zostało)
---
więc jeśli by ktoś mijauł wolny grosik, to będę bardzo wdzięczna
Fundacja For Animals-Łódź
40-384 Katowice, ul. 11go Listopada 4
71 1020 2313 0000 3802 0442 4040
koty Ewy

---
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Czw lis 10, 2016 11:56 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

ewa_mrau

Post » Czw lis 10, 2016 13:08 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

pobudka o 3:2o
o 3:45 MirekDziobak zabrała Dorotę z domu i pognali po Jolę Dworcową
razem z majdanem dostarczył je na ul. Stokowską
wrócił po mnie na ul. Jaracza i, zabierając po drodze ze szkoły mój majdan, dowiózł i mnie na miejsce
dotarłam ok. 4:2o
dziewczyny miały już trzy koty w kontenerach i 5 w klatkach...
zabrałam się z przepakowywanie
koty pchały się klatek jeden przez drugiego
1. zacykluk, przepakowałam 2. zacykluk, przepakowałam 3. zacykluk, przepakowałam 4. zacykluk, przepakowałam 5. zacykluk, przepakowałam
6. zacykluk, przepakowałam 7. zacykluk, przepakowałam 8. zacykluk, przepakowałam 9. zacykluk, przepakowałam 1o. zacykluk, przepakowałam 11. zacykluk przepakowałam

zabrakło kontenerów...
dwa zostały opakowane w dużej Jolinej klatce
i po jednym w małych klatkach
tak po godzinie skończyły się nam zamykane pojemniki na koty
bo otwartych (torby Ikełowe) jeszcze nam zostało parę
więc koty zaczęły wchodzić do stojących Ikełowych...
zaczęłyśmy sprzątać i pakować resztę
na placu boju zostało 7 rozczarowanych kotów z wypisanym na pyszczku pytaniem:
- a my kiedy?
---
PanJerzyOchroniarz pomógł nam przenieść wszystko do budynku
Obrazek
razem 14 kotów (statystyka później)
była 5:3o
no i powstał problem - co zrobić z tak mile rozpoczętym dniem?
Dorota pojechała do pracy
Jola i ja zostałyśmy
kawa z Jolinego termosu
sikanie
pogaduszki o kotach:
- z PanemJerzymOchroniarzem
- z PaniamiPrzychodzącymiDoPracy
- z PanamiPrzychodzącymiDoPracy
co jakiś czas wychodziłyśmy sprawdzić czy jeszcze jakieś koty się kręcą przy miskach
z ukrycia i z biodra zrobiłam zdjęcie nowych dwóch
Obrazek
na końcu rampy dwa bure koty przy miskach (policzone)
po prawej, pod samochodem, czarna ciężarna (niepoliczona)
pod oknem bury (policzony) i biało-bury (niepoliczony)
wyszło nam, że do złapania jest jeszcze 9 footer
postaramy się dowiedzieć od KociegoPanaZenkaMechanika ile na prawdę się jeszcze odlicza przy misce
---
i tak nam zeszło do 7:3o
i przyjechał PanNaczelnik
i PanNaczelnik zgodził się na postawienie kocich budek
i PanNaczelnik wydelegował kierowcę z duużym autem
o 8:4o spakowaliśmy 9 kotów i ja pomknęłam do Kameleona
Jola o 9:3o pomknęła z resztą MarkiemIrokezem do Perełki
---
podsumowując:
- koty zadbane i dokarmiane
- pracownicy przychylnie nastawieni do kotów
---
bardzo, bardzo dziękujemy PanuNaczelnikowi oraz pozostałym pracownikom za pomoc!
---
następne podejście po łikendzie
---
na 1o footer mamy miejsca talonowe w Kameleonie (te 1o, to już będą ostatnie)
reszta, która się złapie będzie musiała być wycięta za kassę
z wolnymi talonami została jeszcze tylko jedna lecznica: Na Złotnie (nie wiem ile im zostało)
ale oni mają długie terminy
---
więc jeśli by ktoś mijauł wolny grosik, to będę bardzo wdzięczna
Fundacja For Animals-Łódź
40-384 Katowice, ul. 11go Listopada 4
71 1020 2313 0000 3802 0442 4040
koty Ewy

---

ewa_mrau

Post » Czw lis 10, 2016 22:01 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

no nieźle :ok:

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Pt lis 11, 2016 13:26 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

Dziewczyny z Łodzi, kto bywa w Seidlu proszę się rozglądać:

W dniu 08.11.2016 na parkingu Tesco przy ul. Pojezierskiej w Łodzi, przed wejściem do lecznicy uciekła kotka.
Jest czarno biała i ma charakterystyczną czarną kropkę po prawej stronie noska i czarne łatki na tylnych łapach.
Kotka jest dzika, nie da się złapać.
Prosimy o kontakt jeśli ktoś ją zobaczy

501 762 255

Historia bardzo smutna, bo miało być dobrze, a wyszło...

Koteczka została złapana do klatki-łapki przez panią, która ją dokarmiała na działce w Sokolnikach. Zgodnie ze sztuką kotka przyjechała do Łodzi w klatce. Niestety, coś poszło nie tak i na parkingu przed lecznicą kotce udało się z klatki wydostać. Niestety takie wypadki się zdarzają. Klatki i transportery nie są idealne
Z jednej strony, to że jest dzikusem daje jej szansę, że sobie poradzi, ale z drugiej nie da sobie pomóc w obcym dla siebie miejscu.
Pani, która kotkę przywiozła nie traci nadziei, że uciekinierkę da się odnaleźć.

Zdjęcia byle jakie ale innych nie ma :(

Obrazek Obrazek
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt lis 11, 2016 18:19 Re: Łódź 2016 - dwie szylkretki, sterylki - str.65

wreszcie jest nowa zagadka!
viewtopic.php?f=20&t=176963&p=11640078#p11640078
---

ewa_mrau

[poprzednia][następna]