Gwiazdka i Kminek [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 05, 2016 11:21 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

Ja się też dołączam z kciukami :ok: :ok: :ok:
Piękne koty :1luvu: :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Sob lis 05, 2016 13:29 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

Wreszcie trafiłam do Twojego tematu :) Dziękuję Ci za wypowiadanie się w moim :)
Przepiękna ta Twoja Gwiazdeczka, cudowna!

Mam pytanie, jakie masz kosmetyki do jej pielęgnacji? Czym ją karmisz? Jaki żwir najlepszy?

a.m

Od: Czw lis 03, 2016 11:20

Post » Sob lis 05, 2016 14:25 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

jesli chodzi o zwir to uzywam cat's best tak juz od lat , mozna go wrzucac do toalety i zbryla sie w kulki latwo usuwane z kuwety , chociaz wynosza go na lapkach ,
oba koty na szczescie dla mnie jedza to samo ,okazaly sie tak samo wybredne , czyli tylko chrupki bezzbozowe ,kupuje duzy wor tego co akurat w promocji ,aktualnie purizon , tyle ze bez kurczaka bo Kminek to alergik , do tego raz dziennie daje mieso wolowine bo oba lubia , kurczaka czasem Gwiazdka dostaje , niestety zadne serca ,watrobki , czy inny rodzaj miesa nie chca jesc , dodaje tez tauryne do miesa ,zadna mokra karma nie zostala zatwierdzona :roll:
a jesli chodzi o kosmetyki to narazie nic nie uzywam ,Gwiazdka ma narazie krotkie wloski jeszcze, czesze ja szczotka z wlosia ,planuje zakup grzebienia o zebach obrotowych , taki podobno do dlugiej siersci polecany ,choc nie wiem dokladnie na czym te obroty polegaja i jeszcze gestego grzebienia Spratts 76 , te wyczytalam na persja .pl ze sa super do czesania , jesli chodzi o szampony czy pudry to zobacze jak sytuacja sie rozwinie i jaka ona bedzie miala siersc i jakie potrzeby .A poki co ma taka siersc jakby bez tego sztywnego dlugiego wlosa tylko jakby takie same puchate , martwie sie ze to gorzej bo bardziej bedzie sie filcowac , oczy przemywam borasolem zakupionym w aptece , tu tez posluzylam sie wymieniona wczesniej strona , i narazie tyle ,
daje jej na plaskich talerzykach jedzenie ale jak ma chec to ze zwyklej miskie tez da rade i Kminkowy wyje :D
wczoraj narobila rumoru w lazience bo tak jak Kminek nos chce wszedzie wcisnac ale nosa nie da rady tylko musi cala glowe :wink: , a ze glowa duza to jak taran idzie przez polke lazienkowa , musze troche przestawic

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Nie lis 06, 2016 9:19 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

Dziękuję bardzo. Czytam o Was dalej:)

a.m

Od: Czw lis 03, 2016 11:20

Post » Nie lis 06, 2016 22:05 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

czekam na spotkanie z czarno-czarni , moze co doradzi jak docenic Kminka ,bo cos chyba czuje sie opuszczony , czy zagrozony czy nie wiem , znow wczoraj sikal obok kuwety i to dwa razy i zaczal sie drapac znow :(
Obrazek
a tu chwila spokoju i kocie zawieszenie broni

kocka

Post » Nie lis 06, 2016 23:32 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

Nie wiem czy Cię to pocieszy czy zmartwi, ale dokacałam się dwa razy i za każdym razem cały proces trwał około roku. Tak, tak roku.
Pierwszy raz, to nie wiedziałam co mnie czeka.
Do dwuletniej Drahmy dołączyła 5-cio tygodniowa Glusia i Drahma się na mnie obraziła. Tak po prostu, przestała ze mną gadać. Przestała przychodzić na głaski, na poranne udeptanie mnie, byłam całkowicie ignorowana, co ciekawsze nie dotyczyło to mojego TŻ-eta. Nie było żadnych większych aktów agresji, sikania poza kuwetą, strajku jedzeniowego tylko totalny Foch.
Foch minął gdy Gluśka dostała pierwszą ruję, bardzo późno, bo miała już skończony rok. Po sterylizacji Drahma zauważyła, że jestem w domu.

Po śmierci Drahmy Glusia została sama, za to z problemem w kocim rozumku, bo był czas, że chciała się zagłodzić, bała się różnych rzeczy ludzi i w ogóle miała dziwne zachowania :( Przyczyną nie było odejście Drahmy, problem jak się okazało rósł od jakiegoś czasu. Gdy ją wyprowadziłam na prostą lekami przyszedł czas na drugiego kota.
Bałam się potwornie, bo każdy z kim rozmawiałam dawał 50 na 50 że Gluśka nowego zaakceptuje lub znów "zapadnie się w siebie". Ile się namartwiłam, to wiem tylko ja.
Do 9-letniej panny dołączył ok. 4 miesięczny kocurek. I zaczęła się jazda bez trzymanki. Warczenie, buczenie, zapominanie o jedzeniu - wszystko ze strony rezydentki. Nie było lekko. Szczęśliwie młody nie próbował być agresywny, tylko chciał się bawić. Długo trwało zanim Glusia ogarnęła rozumkiem o co chodzi, ale powoli, znowu trochę przy pomocy leków uspokajających towarzystwo się pogodziło.
We wrześniu minął rok jak Gremliś mieszka z nami i proces dokacania wydaje mi się zakończony
Nie ma przyjaźni, nawet koleżeństwa, są byty równoległe, ale na linii Glusia - Drahma było tak samo. Współmieszkanie. Pogonią się czasami, Zwykle rudy Gluśke, ale i w drugą stronę bywa. I Gluśka potrafi go oklepać po głowie, acz zwykle mu ustępuje.

I taka nasz historia.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie lis 06, 2016 23:40 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

dzieki andorka za historie i slowa otuchy , ze czas moze w koncu zrobi swoje i tez beda mogly razem byc :201461

kocka

Post » Pon lis 07, 2016 20:06 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

Będą, będą :ok:
A Kminka noś jak najwięcej na rękach, przytulaj i dużo do niego gadaj :201461

Baltimoore

Post » Pon lis 07, 2016 21:43 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

staram sie , choc nie bardzo lubi noszenie wiec nie moge przesadzic , ale zawsze staram sie zeby byl pierwszy w jedzeniu , czesaniu - baardzo lubi , glaskach na dzien dobry

kocka

Post » Wto lis 08, 2016 6:17 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

Głaski od cioteczki na dzień dobry :ok: :ok: :ok:

Baltimoore

Post » Wto lis 08, 2016 21:19 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

dzis nie bylo mnie baaardzo dlugo i koty jakby zjednoczyly sie w tesknocie za mna czy miska napelniona , to juz mniej wazne ,ale jakby mniej sykow i nawet sie mijaly bez lapoczynow a Gwiazdka wyszla na powitanie, kazda taka chwila mnie cieszy :201461

kocka

Post » Wto lis 08, 2016 21:21 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

kocka pisze:dzis nie bylo mnie baaardzo dlugo i koty jakby zjednoczyly sie w tesknocie za mna czy miska napelniona , to juz mniej wazne ,ale jakby mniej sykow i nawet sie mijaly bez lapoczynow a Gwiazdka wyszla na powitanie, kazda taka chwila mnie cieszy :201461

Fajnie. Każdy taki kroczek to wielka radość!

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Wto lis 08, 2016 21:22 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

FElunia pisze:
kocka pisze:dzis nie bylo mnie baaardzo dlugo i koty jakby zjednoczyly sie w tesknocie za mna czy miska napelniona , to juz mniej wazne ,ale jakby mniej sykow i nawet sie mijaly bez lapoczynow a Gwiazdka wyszla na powitanie, kazda taka chwila mnie cieszy :201461

Fajnie. Każdy taki kroczek to wielka radość!

no
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro lis 09, 2016 0:35 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

Kocka bier wędkę i integruj gadzinę w zabawie. Przy okazji sama się odstresujesz :ok:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

[poprzednia][następna]