jeszcze jedno pytanie....
chodzi o kuwetę i wypełnienie jej.
Kupiłam jakiś żwirek, co jest niby drewniany (tak wygląda
https://www.google.pl/search?q=%C5%BCwi ... FyVj7WM%3A), polecał mi pan w sklepie, gdzie braliśmy drapak, posłanko itp. Że niby super, że się zbryla itp.
Na razie w kuwetę wsypuję piasek. Mamy jeszcze sporo piasku z budowy domu, i używam go do kuwety. Znajomi powiedzieli, żeby najpierw uzupełniać ją piaskiem (bo kociak zna ten piach - jak był na dworze to tam się załatwiał) i jak kot przyzwyczai się do miejsca, gdzie jest kuweta to dopiero wsypywać tam ten żwirek. Zastanawiam się, czy jak to zrobić - po prostu z dnia na dzień zmienić piach na żwirek, czy sukcesywnie mieszać żwirek drewniany z piachem...
Powiem szczerze, ze ten piasek w kuwecie jest mega męczący, nie dość że muszę go suszyć (bo jest mokry - stale pada na dworze), to jeszcze Mruczek bardzo nim brudzi - wynosząc na łapkach kilogramy piasku na dom. No i sprawa druga - za każdym skorzystaniem z toalety lecę wymienić ten piach, bo wiem, ze koty nie lubią brudnej kuwety. Trochę to męczące, bo piach jest ciężki, muszę stale pamiętać aby suszyć ten czysty piach, żeby zawsze było w zapasie.
a moze polecicie mi jakie sprawdzone, fajne żwirki i metodę bezbolesnej zmiany piachu budowlanego na fajny i łatwy w obsłudze żwirek ?