Niechciane, przewlekle chore. Dzień po dniu...Pusia ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 23, 2016 22:57 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

zjawka pisze:Przelew na lecznicowe maluchy wklepany..
Pakiecik u Cat Angel ( lub dwa ) też mogę wykupić - ale co z resztą : tekst , lepsze zdjęcia?

Bardzo dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon paź 24, 2016 20:24 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Dzisiaj byłam z 3 maluszkami w lecznicy jak i trikolorką.
Maluszki dostały zastrzyki i zostały nawodnione jak i odżywione bo nie jedzą a do domu torebeczkę leków do podawania abym codziennie nie musiała jeździć do miasta.
Jutro i tak muszę jechać do innej lecznicy z małym burasiątkiem.

Dzwonilam do kliniki w sprawie Toli i pan doktor nic złego na zdjęciu nie widzi, mam odczekać 2 tygodnie czy nastąpi poprawa z tą jej nóżką, jak nie to mam zadzwonić ponownie to ustalimy termin wizyty.

Dzisiaj przyszła wielka paka od cioci Luna15 za którą bardzo serdecznie dziękujemy, bo to pozwoli nam trochę odetchnąć od troski o wyżywienie stadka.Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon paź 24, 2016 22:03 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Anna61 pisze:Mała Franusia, podlotek raczej już :wink: wpakowała się do posłanka pieska.

Obrazek

Obrazek

Psina ma przechlapane w tak dużej gromadzie kota :twisted: Powinna się w końcu zacząć rozpychac łapami ,bo miejsca jej brakuje nawet na własnym posłaniu :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pon paź 24, 2016 22:05 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Przypominam o BAZARKU :arrow: viewtopic.php?f=20&t=176572 który wciąz się kręci, a nawet dostał doładowanie w postaci nowych fantów ZAPRASZAM :!:

Atta

Post » Wto paź 25, 2016 19:31 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Byłam dzisiaj z Bolusiem na kontroli (pisałam, że byłam tydzień temu?)

Obrazek

i dzisiaj już jest lepiej ale leki do podawania nadal na tydzień.

Byłam tez dzisiaj z małym buraskiem i on już ma zakończenie leczenia, bo nic więcej nie da się zrobić a ma na obu oczkach uszkodzone rogówki. Można mu już szukać domku ale domek musi być świadom jego stanu i kontrolowania oczek.
Najbardziej dobija mnie ta mała biało czarna dzidzia, bo oczko zamglone. Jutro jedziemy do lecznicy, może Corneregel trzeba będzie zastosować. Wyć mi się chce, bo jak wchodzę do pokoiku to one tak lgną do mnie....jak do matki. :cry:

Obrazek

Jutro też wezmę do lecznicy trikolorkę bo oczko coraz gorzej wygląda.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw paź 27, 2016 14:32 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Chciałam bardzo podziękować za wsparcie zjawce i Panu Michałowi (niestety nie znam nicku na forum) które otrzymałam na kotki
Obrazek

MICHAŁ HENRYK S
KRAKÓW
Tytuł: NA KOCICH PODOPIECZNYCH
100zł.

WIESŁAWA A
Tytuł: wsparcie na maluszki w lecznicy
+80,00 PLN

Dziękuję Wszystkim którzy widzą moje zaangażowanie w ratowanie i pomoc tym najbiedniejszym z biednych, bo koty które mam wymagają specjalnej opieki.
Ja pomimo swoich trudnych spraw, pomimo złego stanu zdrowia swojego jak i mojego męża, nie mogę przejść obok potrzebującego zwierzaka, bo serca z kamienia nie mam i nie jestem twarda jak głaz.
Myślę, że każdy odwiedzający wątek moich podopiecznych zna koty którymi się opiekuję, i wie ile pracy, zaangażowania musiałam podjąć (lekarze nie ja od razy zaznaczam) aby wyprowadzić je ze stanu zagrażającego życiu do stanu w jakim są teraz.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw paź 27, 2016 16:58 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Aniu, wszystkie kocie biedule w swoim nieszczęściu nie mogły trafić pod lepszą opiekę, dla Ciebie :1luvu: :1luvu: :1luvu: ; no oczywiście dla koteczków wszystkich :201461 :201461 :201461

KULAK

Od: Wto sie 09, 2016 22:17

Post » Czw paź 27, 2016 17:06 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Tylko,że jedna osoba nie uciągnie całego wózeczka kocich nieszczęść :(

Atta

Post » Czw paź 27, 2016 17:31 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Atta pisze:Tylko,że jedna osoba nie uciągnie całego wózeczka kocich nieszczęść :(

Wiem ...

KULAK

Od: Wto sie 09, 2016 22:17

Post » Czw paź 27, 2016 17:41 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

KULAK pisze:
Atta pisze:Tylko,że jedna osoba nie uciągnie całego wózeczka kocich nieszczęść :(

Wiem ...

Musimy sobie zapomagać :wink:

Atta

Post » Pt paź 28, 2016 7:43 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Atta pisze:
KULAK pisze:

Wiem ...

Musimy sobie zapomagać :wink:

Kochani jesteście. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A u nas wszystko się wali, Milka chora i teraz coś z Julka bierze :( viewtopic.php?f=1&t=175855&start=255#p11629794
i tu tygrysek coś sobie w łapkę zrobił itd... :( viewtopic.php?f=1&t=177132&start=60#p11629789
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt paź 28, 2016 23:31 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Przy tak dużej ekipie nie sposób by nic sie nie działo :twisted: A chętnych by zaadoptować kotki z ogłoszeń nie było? Szkoda,mogły by dac komuś radość i ciepełko oraz ... nieustające troski też :lol: W końcu człowiek musi miec się o kogo troszczyć :wink:

Atta

Post » Sob paź 29, 2016 19:07 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Atta pisze:Przy tak dużej ekipie nie sposób by nic sie nie działo :twisted: A chętnych by zaadoptować kotki z ogłoszeń nie było? Szkoda,mogły by dac komuś radość i ciepełko oraz ... nieustające troski też :lol: W końcu człowiek musi miec się o kogo troszczyć :wink:

Nie było ani jednego telefonu a 9 kotków jest ogłaszanych a przydałoby się ogłoszeń dla kotków jeszcze raz tyle bo ich sporo jest. :(

Dzisiaj byłam z 5 kotkami w lecznicy
z maluszkami viewtopic.php?f=1&t=177132&start=75#p11630711
z Julkiem i Milką
viewtopic.php?f=1&t=175855&start=255#p11630726

Jakby ktoś miał na zbyciu kontenerek to chętnie byśmy takowy przygarnęli bo koty pozwalały je z szafy i mają ukrychnięte zaczepy i to jest dla mnie za ciężko noszenie ich przed sobą dla pewności.
Do tego w środę jadę na łapankę kocic do sterylizacji, o których pisałam wcześniej (rude kotki) viewtopic.php?f=1&t=176831&start=195#p11624188 i przydałby się mocniejszy kontenerek tak na przyszłość.
Ja sama już nie nadążam za ich kupowaniem :oops: a naprawdę było ich sporo.

A u nas wesoło z rujką u kotki, jeśli można to nazwać, :twisted: chciałam ją wysterylizować ale wetka kazała odczekać jeszcze parę dni ze względu na jej oczka.

Obrazek

Idę teraz zająć się chorutkami.....i tak ciągle coś i coś.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob paź 29, 2016 23:49 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Bossssko :mrgreen: My mieliśmy przez kilka lat kocicę, której nie można było poddać sterylizacji ze względu na problemy sercowo-oddechowe i działo się, oj działoo. Mam wrażenie,że gdy mrauczała to ją sąsiedzi słyszeli :twisted: Nawet kocur nie mógł tego momentami wytrzymać i packał ją w łebek, a gdy nie skutkowało to trzymał łapy na jej pysku. Taaa ewidentnie miał dość tego hałasu :lol:

Atta

Post » Nie paź 30, 2016 9:42 Re: Dom kotów specjalnej troski.Tola po operacji i kotków ma

Atta pisze:Bossssko :mrgreen: My mieliśmy przez kilka lat kocicę, której nie można było poddać sterylizacji ze względu na problemy sercowo-oddechowe i działo się, oj działoo. Mam wrażenie,że gdy mrauczała to ją sąsiedzi słyszeli :twisted: Nawet kocur nie mógł tego momentami wytrzymać i packał ją w łebek, a gdy nie skutkowało to trzymał łapy na jej pysku. Taaa ewidentnie miał dość tego hałasu :lol:

Wiem coś o tym z wcześniejszych doświadczeń :twisted: ta koteczka ma taką delikatną rujkę i nie miauczy a tylko mruczy i się wałkuje. :wink:
Zapytam w lecznicy jak ze sterylizacją, bo większość lekarzy nie sterylizuje podczas rujki.
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]