Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne rady

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 24, 2016 11:38 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Zastanawia mnie czy na klatkach to ludzie tak zrywają czy sprzątaczki takie skrupulatne.
Ja w lutym co tydzień uzupełniałam jak szukaliśmy właściciela kota, którego ojciec znalazł (nota bene do dziś się nie znalazł, żeby jej wtedy ktoś tak szukał jak Ty swojej). Jak rozwieszałam to też rozmawiałam przy okazji z mieszkańcami wchodzącymi czy wychodzącymi z klatek, szczególnie z takimi z psami i pytałam czy komuś z mieszkańców nie zaginął kot, czy ktoś tego zwierzaka kojarzy.
Jak będziecie rozwieszać to zagadujcie szczególnie psiarzy, oni sporo spacerują, mają szansę zauważyć a też zwyczajnie okazję, żeby przy okazji się porozglądać.
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Pon paź 24, 2016 11:55 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Niestety ludzie,i to starsi ludzie bo przecież na klatkach wieszać nie wolno wiec obojętnie czego to dotyczy to przecież trzeba zerwać. A rano sprzątaczki. a na pewno sprzataczka z moich blokow najbliższych,wg sąsiadów wredna baba i ze nie mamy na co liczyc z jej strony. Raz chodził za mna jakiś gościu i zrywał...ale bałam się odezwac bo wiesz jak nie wiesz kiedy Ci przywali... Także tak chodzimy i wykonujemy syzyfowa pracę. Tak staramy się robic. Jedna kobieta jak jej wręczałam ogłoszenie to powiedziała ze już ma,a jedna ze lubi tylko pieski a kotków nie i się nie będzie rozgladac. Reakcje sa rozne. Najczesciej smiech.

kasienka__1984@wp.pl

Od: Wto paź 11, 2016 11:56

Post » Pon paź 24, 2016 14:03 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Współczuję sąsiadów. Jak ja latałam wokół bloku nawołując Ofelię, to sąsiedzi z balkonów wypatrywali i mnie kierowali. Ale fakt, są ludzie i parapety :roll:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon paź 24, 2016 14:49 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

kasienka__1984@wp.pl pisze:Niestety ludzie,i to starsi ludzie bo przecież na klatkach wieszać nie wolno wiec obojętnie czego to dotyczy to przecież trzeba zerwać. A rano sprzątaczki. a na pewno sprzataczka z moich blokow najbliższych,wg sąsiadów wredna baba i ze nie mamy na co liczyc z jej strony. Raz chodził za mna jakiś gościu i zrywał...ale bałam się odezwac bo wiesz jak nie wiesz kiedy Ci przywali... Także tak chodzimy i wykonujemy syzyfowa pracę. Tak staramy się robic. Jedna kobieta jak jej wręczałam ogłoszenie to powiedziała ze już ma,a jedna ze lubi tylko pieski a kotków nie i się nie będzie rozgladac. Reakcje sa rozne. Najczesciej smiech.

To normalne działanie " ludzkich ludzi".
Jak szukałam Burasi to mi krzyczeli ,że leży rozerwana przez psy lub auto. Leży w rowie, cuchnie i klimat psuje. Swoje robiłam choć każdy rów sprawdzałam z drżeniem serca.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon paź 24, 2016 19:09 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

I namacalnie poczułam ze ludzką podłość nie ma granic. Niestety zostałam zbluzgana z okna przez starszą Panią w koszuli nocnej która to darla się wnieboglosy ze mojego kota już nie ma ze mam nie naklejac ze wszystkie koty trzeba powystrzelac ze oni sobie nie życzą że sprzątaczka itd więc chyba lepiej będzie jak w tych czterech blokach nie będę wieszać ogłoszeń ze względu na bezpieczeństwo Misi. Co uważacie? Z tego co pamiętam to Iwonami w swoim nieprzyjaznym srodowisku podczas szukania Ogryni tego zaprzestala..? Umieram z niepokoju co z moją kocinką :-(

kasienka__1984@wp.pl

Post » Pon paź 24, 2016 19:57 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

mnie nic juz nie zdziwi
mogłabym książkę napisać, co w ciągu życia słyszałam pod swoim adresem ad. pomagania zwierzętom
a było łącznie z wyliczaniem mi dochodu, który przeznaczam na 'zdechłe koty', oraz zaglądaniem do alkowy - ile dzieci mieć powinnam/muszę bo ile to moznaby wychować z takich pieniędzy
wiele innych sfer i płaszczyzn równiież było 'życzliwie poruszanych'

generalnie mam ich w podogoniu :twisted:
tak srednio od 5 kl szkoły podstawowej :twisted:

trzymam łapki cały czas
znajdziesz Ją
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon paź 24, 2016 20:04 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Ach....o dzieciach też wysluchuje. Ale to nic. Jak widać duza czesc z nas przechodzi to samo. Kinnia,wspaniała pracę wykonujesz. Brakuje mi kogos takiego w życiu.

kasienka__1984@wp.pl

Post » Pon paź 24, 2016 20:17 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

kasienka__1984@wp.pl pisze:I namacalnie poczułam ze ludzką podłość nie ma granic. Niestety zostałam zbluzgana z okna przez starszą Panią w koszuli nocnej która to darla się wnieboglosy ze mojego kota już nie ma ze mam nie naklejac ze wszystkie koty trzeba powystrzelac ze oni sobie nie życzą że sprzątaczka itd więc chyba lepiej będzie jak w tych czterech blokach nie będę wieszać ogłoszeń ze względu na bezpieczeństwo Misi. Co uważacie? Z tego co pamiętam to Iwonami w swoim nieprzyjaznym srodowisku podczas szukania Ogryni tego zaprzestala..? Umieram z niepokoju co z moją kocinką :-(

Jeśli jednak się zdecydujesz jeszcze wieszac ogłoszenie w blokach, spróbuj najpierw z takim ogłoszeniem iśc do administracji/ zarządu spółdzielni, czy czyje te bloki są, żeby ci przybili pieczątkę w widocznym miejscu, że wieszasz za ich zgodą (pewnie będą chcieli jakiegoś zobowiązania, że to na jakiś czas i po tym czasie ogłoszenia usuniesz), potem te ogłoszenia zalaminuj i przyklej taśmą dwustronną (trudniej będzie zerwac, chociaż ty później tez możesz miec kłopot). Wtedy żadna sprzątaczka nie powinna tego ruszyc. I są ludzie co ich widok pieczątki temperuje.
Piszę to, ponieważ generalnie w mojej spółdzielni też jest zakaz odgórny, wieszania ogłoszen bez zgody spółdzielni, a te które wiszą legalnie mają właśnie taką adnotację.

lazzy

Od: Czw sty 23, 2014 11:06

Post » Pon paź 24, 2016 20:29 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Kinnia pisze:mnie nic juz nie zdziwi
mogłabym książkę napisać, co w ciągu życia słyszałam pod swoim adresem ad. pomagania zwierzętom
a było łącznie z wyliczaniem mi dochodu, który przeznaczam na 'zdechłe koty', oraz zaglądaniem do alkowy - ile dzieci mieć powinnam/muszę bo ile to moznaby wychować z takich pieniędzy
wiele innych sfer i płaszczyzn równiież było 'życzliwie poruszanych'

generalnie mam ich w podogoniu :twisted:
tak srednio od 5 kl szkoły podstawowej :twisted:

trzymam łapki cały czas
znajdziesz Ją

Amen
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon paź 24, 2016 20:32 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

lazzy pisze:
kasienka__1984@wp.pl pisze:I namacalnie poczułam ze ludzką podłość nie ma granic. Niestety zostałam zbluzgana z okna przez starszą Panią w koszuli nocnej która to darla się wnieboglosy ze mojego kota już nie ma ze mam nie naklejac ze wszystkie koty trzeba powystrzelac ze oni sobie nie życzą że sprzątaczka itd więc chyba lepiej będzie jak w tych czterech blokach nie będę wieszać ogłoszeń ze względu na bezpieczeństwo Misi. Co uważacie? Z tego co pamiętam to Iwonami w swoim nieprzyjaznym srodowisku podczas szukania Ogryni tego zaprzestala..? Umieram z niepokoju co z moją kocinką :-(

Jeśli jednak się zdecydujesz jeszcze wieszac ogłoszenie w blokach, spróbuj najpierw z takim ogłoszeniem iśc do administracji/ zarządu spółdzielni, czy czyje te bloki są, żeby ci przybili pieczątkę w widocznym miejscu, że wieszasz za ich zgodą (pewnie będą chcieli jakiegoś zobowiązania, że to na jakiś czas i po tym czasie ogłoszenia usuniesz), potem te ogłoszenia zalaminuj i przyklej taśmą dwustronną (trudniej będzie zerwac, chociaż ty później tez możesz miec kłopot). Wtedy żadna sprzątaczka nie powinna tego ruszyc. I są ludzie co ich widok pieczątki temperuje.
Piszę to, ponieważ generalnie w mojej spółdzielni też jest zakaz odgórny, wieszania ogłoszen bez zgody spółdzielni, a te które wiszą legalnie mają właśnie taką adnotację.

Nie miałam pojęcia! Nie sądziłam w ogole ze ktoś może się zgodzić na to. Spróbuję.

kasienka__1984@wp.pl

Post » Pon paź 24, 2016 20:40 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Nie wiem jak jest u Ciebie, ale spróbowac możesz. Wszystko zależy jacy ludzie są w tej spółdzielni.

lazzy

Od: Czw sty 23, 2014 11:06

Post » Pon paź 24, 2016 21:12 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Cały czas próbuje czegoś...jeśli to ma mi pomóc znaleźć Misiunie. To niech tak będzie.

kasienka__1984@wp.pl

Post » Pon paź 24, 2016 22:18 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Nie pamiętam jak jest na Śląskiej ale na Warmińskiej, Pomorskiej, Kaszubskiej (gdzie tam jeszcze w lutym lepiłam) przy drzwiach do klatki są specjalne tablice (takie blaszane) na ogłoszenia i wisi tam wszystko, od ogłoszeń kablówki, taksówek, czyszczenia kanap przez ogłoszenia o poszukiwanych mieszkaniach na sprzedaż po oferty pożyczek. To są ogólnodostępne tablice na takie właśnie ogłoszenia i lokatorom nic do tego co kto tam sobie powiesi, czy im się to podoba czy nie i czy sobie życzą czy nie bardzo. Tablica spółdzielni/administracji jest z reguły w klatce na parterze (często nawet na kluczyk). Ja bym lepiła bez względu na to co tam sobie babcia furiatka z balkonu krzyczy.
Ale patent z pieczątką adm też jest dobry.
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Wto paź 25, 2016 11:39 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Jeśli to możliwe to proszę o wszystkie wątki o zaginionych/ znalezionych koteczkach. Eh,moglby chociaż ten deszcz odpuścić.

kasienka__1984@wp.pl

Post » Wto paź 25, 2016 11:44 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

sabianka pisze:Nie pamiętam jak jest na Śląskiej ale na Warmińskiej, Pomorskiej, Kaszubskiej (gdzie tam jeszcze w lutym lepiłam) przy drzwiach do klatki są specjalne tablice (takie blaszane) na ogłoszenia i wisi tam wszystko, od ogłoszeń kablówki, taksówek, czyszczenia kanap przez ogłoszenia o poszukiwanych mieszkaniach na sprzedaż po oferty pożyczek. To są ogólnodostępne tablice na takie właśnie ogłoszenia i lokatorom nic do tego co kto tam sobie powiesi, czy im się to podoba czy nie i czy sobie życzą czy nie bardzo. Tablica spółdzielni/administracji jest z reguły w klatce na parterze (często nawet na kluczyk). Ja bym lepiła bez względu na to co tam sobie babcia furiatka z balkonu krzyczy.
Ale patent z pieczątką adm też jest dobry.

Tak sa tam tablice. Wczorsj jedna pani wyczaila podobnego kotka leciala po jedzenie dla niego ale nie chcial wyjsc. Maz pobiegl to kociny juz nie bylo. Ogolnie na osiedlach wokol slaskiej znalezlismy 6 podobnie umaszczonych kotkow. Moze tym siodmym bedzie Misienka...

kasienka__1984@wp.pl

[poprzednia][następna]