barbarados pisze::ok:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
casica pisze:Eee tam beznadziejna, gdzie? W czym?
Robisz piekne zdjęcia, ewidentnie masz talentNiestety nie jest to dziedzina, w której łatwo się wybić, ale też w jakiej jest łatwo? No może w niektórych łatwiej.
Ale masz się czego trzymać, masz do czego zmierzać, mam nadzieję, że Ci się uda![]()
![]()
![]()
Czytam Was i kciuki trzymam, jakos pisać to mi się specjalnie nie chce, ale czytam![]()
I cóż wyczytałam. Faktycznie, przy każdym stanie zapalnym w organiźmie podkskują najczęściej parametry "nerkowe", nie zawsze, ale często. Wet nie kłamie.
I tak sobie myślę, że skoro jest zalecenie tomografii z kontrastem, to może lepiej zdecydować się na rezonans magnetyczny? Lepiej i więcej widać, zwłaszcza w kwestii tkanek miękkich.
Dziękuję Casico
Marysia nie ma parametrów nerkowych naruszonych. Ostatnie badanie krwi było chyba 2 tyg temu. Wet Robert jednak powiedział, że wg najnowszych badań kreatynina nawet jak jest w normie nie powinna skakać ani o jedną dziesiątą. A u Marysi skacze co może sygnalizować, że w przyszłości będzie miała problemy z nerkami właśnie, a ponoć zaczyna się to od trzustki, która jako pierwsza filtruje (ale tu mogę się mylić). Jutro mieliśmy robić lipazę trzustkową, ale późno wróciłam i późno dałam kotom jeść, więc chyba to przełożę na wtorek na spokojnie. Przyznam, że pojęcia nie mam czym różni się tomografia od rezonansu, więc pokażę wetce wyniki usg i powie mi co lepiej zrobić. Rozmawiałam dziś z moją mamą, która jest pielęgniarką i powiedziała mi, że na żyle to może być tętniak. Jutro i tak muszę iść do wetki to zapytam. Myślę czy zabrać Kitusię, bo w oczkach ciut pojawia się bardziej trzecia powieka, ale jak patrzy na wprost to jest ok. Muszę jeszcze się przypatrzeć.MaryLux pisze::piwa:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dziś będzie winko od teściowej domowej roboty, ale no ten tego.... jest dobre, ale nie w moim typie
Przyniosłam Wam troszkę słońca z Segietu

Jak robiłam zdjęcie z muchomorem i podniosłam się z ziemi po długim na niej leżeniu, to stał nade mną jakiś facet i kiedy na niego spojrzałam to wypalił - i są te krasnoludki?

Zdjęcia z tel.