Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne rady

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 22, 2016 17:46 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Mąż złapał kotka. Był pewny że to Misienka. A to nie Misienka;-(

kasienka__1984@wp.pl

Od: Wto paź 11, 2016 11:56

Post » Sob paź 22, 2016 18:02 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

kasienka__1984@wp.pl pisze:Jak poradzic sobie ze zrywanymi ogloszeniami????one nawet nie wisza na klatkach jednej godziny!!!!maz teraz to robi i ktos juz wiekszosc pozrywal!!!szlak czlowieka moze trafic

Nie wiem dlaczego ludzie tak zrywają papierowe ogłoszenia, co one komuś przeszkadzają. Ale chyba wszędzie tak zrywają, u mnie też.. Wieszałam kilkakrotnie o znalezieniu kota, to też zaraz były pozrywane.

Nie załamuj się! Misia się odnajdzie!! Nie odnajdują się tylko te koty, których nikt nie szuka. Dlatego nie wolno się poddawać. My tu na forum myślimy o Was ciepło, tyle możemy z daleka. I ślemy dobre fluidy dla Misi, żeby jak najszybciej odnalazła drogę do domu :ok: :ok: :ok:

Skoro nie ma żadnego śladu bytowania kici, nikt jej nie widział, to może ktoś ją przygarnął i odezwie się dopiero jak trafi na ogłoszenie. Trzymaj się :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob paź 22, 2016 20:44 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Przeczytałam że w wielu miejscach już pytałaś o kotkę i prosiłaś o ogłaszanie, ale przyszła mi do głowy jeszcze jedna możliwość. A nóż widelec się uda. Przejdź się do najbliższego kościoła i poproś proboszcza o ogłoszenie że poszukiwana jest taka a taka kotka. Starsze panie pewnie nie zawsze czytają ogłoszenia, nie buszują w internecie, ale do kościoła chodzą. Może któraś z nich wypatrzy kotkę (albo ją przygarnęła i skojarzy z ogłoszeniem).

Aha, tego akurat nie doczytałam, ale czy chodziłaś po okolicznych piwnicach? Jak pisałaś, okienka mają być niedługo pozamykane, gdyby Misia schowała się w którejś z nich, to nie będzie miała jak wyjść.

Kciuki są cały czas :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob paź 22, 2016 21:14 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Nawolywalam tam gdzie otwarte okienka były. Udało mi się wejść tylko do 3 piwnic. I to pod nadzorem bo przecież jeszcze bym coś może ukradła. ludzie nie chcą wpuszczać. Nawet mnie nie straszcie ze Misia może nie wyjść,wpadam znowu w panikę

kasienka__1984@wp.pl

Post » Sob paź 22, 2016 21:19 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Sorki, nie chciałam cię wystraszyć! Jakby nie patrzeć, jak nawet będzie zamknięta w piwnicy, to ktoś ją zobaczy i usłyszy. Uszy do góry, musi być dobrze!

PS. Też kiedyś szukałam mojej kotki, na szczęście krótko - wylazła mi z szelek na spacerze. Wołałam, szukałam a ta skubanica nie podeszła, tylko się przemykała krzakami. Na szczęście sama wróciła pod klatkę (i tam się schowała w krzakach - dobrze że wywąchał ją pies sąsiadów), ale co się strachu najadłam! Oby i Misia wkrótce szczęśliwie wróciła do domu.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob paź 22, 2016 21:36 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

kasienka__1984@wp.pl pisze:
Ja-Ba pisze:Dzień też jest dobry na poszukiwania, nie tylko noc. Mikitka pokazała sie i odnalazła w ciągu dnia.

Czego mi brakuje?? Co macie Wy, kobiety, które znalazły swoje kociaki? Powiedzcie mi.

Nic nie mamy innego. Wytrwałość tylko jest w cenie. Pamiętam poszukiwania Mikici. Wśród wielu głupich telefonów ( łącznie z groźbami i wyzwiskami) był ten jeden.
Masz łatwiej niż ja czy Ja-Ba. Czy inne osoby co powierzyły swoje skarby obcym i pojechały w obce strony . Nasze koty zaginęły z dala od nas. W innym mieście.Przez okrutnych ludzi skrzywdzone. Ludzi którym nie zależało na ich odszukaniu. I skłamali do tego o czasie ich zaginięcia. Nie piszę tutaj o Burasi tylko o moim drugim kocie co zaginął.To są " dziwne " poszukiwania w takich okolicznościach. Udało się i tobie też się uda. Pomysl o tym. Że zawsze jesteś na miejscu. Zawsze możesz się za nią rozglądać. Czy to powrót z zakupów czy wyjście do pracy. Możesz w każdej chwili choćby taxi podjechać. A to wiele. Bardzo wiele.
Inne kobietki, jak Iwonami, szukała na miejscu ale kota powędrowała sobie w dal. Tylko wiara i wytrwałość coś da.
Wywiesiłaś ogłoszenia przy kościołach, poradniach, szkołach i przedszkolach, sądach, marketach, sklepach nocnych...?
Koty wystraszone, zagubione nie muszą reagować na nasz głos. To błędne założenie, że wybiegną radośnie. Czesto nas słyszą ale nie odezwa się. Nawet nie zapiszcza. Często też nie dają się złapać jeśli już są namierzone. Dlatego ważne jest by chodzić w te same miejsca, spokojnie słuchać podczas kiciania czy nie zapiszczy coś, wracać znowu i znowu. Powoli poszerzać miejsca poszukiwań ale nie zaniedbać bliskich. Piwnica, jakieś ruiny, garaże... Trzeba namierzyć karmicieli. Ich pomoc jest wielka. Jeśli jest gdzieś miejsce z miską to będzie się trzymać go.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie paź 23, 2016 11:41 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Wytrwałości brakowało mi zawsze w życiu. W tej chwili moje poszukiwania legła praktycznie w gruzach bo musiałam się wynieść na drugi koniec miasta. Mąż obiecał że w miarę możliwości się tym zajmie ale to przecież nie tyle ile ja bym zrobiła. Mam nadzieję ze od jutra i moje możliwości się zwiększa. Mąż miał wczoraj przygotowane ogłoszenia do przypiecia na drzewa wokol alejek spacerowych. Nie wiem na jaka skale to zrobil. Przeraża mnie to wszystko. Ze nie moge dzialac tak jakbym chciala. co do karmicielek to znalazlam tylko jedna. Pisalam do schroniska i fundacji czy byli by uprzejmi wskazac mi chociaz miejsca ale nikt nie odpisuje.

kasienka__1984@wp.pl

Post » Nie paź 23, 2016 11:45 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

kasienka__1984@wp.pl pisze:Wytrwałości brakowało mi zawsze w życiu. W tej chwili moje poszukiwania legła praktycznie w gruzach bo musiałam się wynieść na drugi koniec miasta. Mąż obiecał że w miarę możliwości się tym zajmie ale to przecież nie tyle ile ja bym zrobiła. Mam nadzieję ze od jutra i moje możliwości się zwiększa. Mąż miał wczoraj przygotowane ogłoszenia do przypiecia na drzewa wokol alejek spacerowych. Nie wiem na jaka skale to zrobil. Przeraża mnie to wszystko. Ze nie moge dzialac tak jakbym chciala. co do karmicielek to znalazlam tylko jedna. Pisalam do schroniska i fundacji czy byli by uprzejmi wskazac mi chociaz miejsca ale nikt nie odpisuje.

Samosię nie zrobi, niestety. Drugi koniec miasta to nie Polski. Spokojnie.
Fundacje to ludzie tacy jak my. Mają pracę, rodziny a wszystko robią kradnąc czas domowi i sobie. Czasem nie ma kiedy zajrzeć do kompa. Odpowiedzieć. Ponów maila do skutku.Kontaktowałaś się z UM z wydziałem środowiska by tam o rejestrowanych karmicieli się dopytać? Poprosić o umieszczenie na ich stronie i w urzędzie ogłoszenia? Zacząć od czegoś trzeba.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie paź 23, 2016 12:11 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Ja rozumiem. Ja nie mam nikomu nic za złe. W Urzędzie Miasta ile mogło to pomogli. Na swojej stronie umieścili. O karmicielkach nie dostałam żadnego info. Choć rozmawiałam z Panią przez telefon. Ale może jeszcze raz zadzwonię na wydział środowiska.

kasienka__1984@wp.pl

Post » Nie paź 23, 2016 22:41 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Co do klatek łapek. Te dobre to wydatek rzędu ok. 700 zł. Dużo gorsze ale zazwyczaj również skuteczne (tylko np. trudno w nich kota oporządzić, ale to Ci nie jest potrzebne) można nabyć za 150-200 zł (ja taką mam).
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Nie paź 23, 2016 23:39 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Kasia, przegadałyśmy na messengerze wiele czasu. Poradziłam Ci, poczytaj mój wątek o poszukiwaniach. Tam relacjonowałam moje działania, wątpliwości, dziewczyny mi doradzały, korzystałam z każdej rady. Dzisiaj, gdy przez ponad cztery lata pomagam w poszukiwaniach innych zgub, mogę powiedzieć, że moje relacje to klasyka. Te same wątpliwości, strachy zwątpienia.
Nie słuchaj ludzi, którzy się na tym nie znają. Że już Misi nie znajdziesz, że zaniedbujesz dom i rodzinę, że zwariowałaś, że możesz wziąć innego kota. Nie przejmuj się tym, że telefon nie dzwoni. Bo to chodzi tylko o TEN jeden właściwy telefon. Uwierz, gdy nagroda wynosi 800 zł (mam nadzieję, że jest to napisane w ogłoszeniach) to ludzie się rozglądają. A Misia zachowuje się jak każdy kot w takiej sytuacji. Jest wystraszona, przemyka się gdzieś, bo to jeszcze zbyt mały okres, żeby przyzwyczaiła się do bezdomności. I pamiętaj, większość kotów się odnajduje. Takie są moje doświadczenia.
Nawet Miziak wywieziony z Wrocławia do Gdańska. Dzisiaj grzeje pupcię we Wrocławiu u tej dziewczyny, która go szukała. Wrocił do niej, skoro w Gdańsku go już nie chcieli.
Historii odnalezionych kotów jest tu na forum bardzo wiele. Racuch, Sauron, kot wywieziony w Warszawie z jednej dzielnicy do drugiej, odnalazł się po 7 miesiącach. Mogłabym mnożyć opowieści.

NIE WOLNO się poddawać, przestać wierzyć, słuchać ludzi, którzy chcą zniechęcić, głupich uwag.
W końcu przyjdzie TEN dzień.
ASK@ pisze Ci to samo, co ja mogłabym napisać.
Szukanie kota to mordercza praca, ale jeśli się kocha, to robi się wszystko w imię tej miłości.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pon paź 24, 2016 6:54 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie rady i podtrzymywanie na duchu. Tylko ja jestem jeszcze na etapie ze chciała bym wszystko naraz zastosować a to jest nierealne i mnie frustruje. Kwota nagrody jest podana w ogłoszeniach tylko wg mnie nikt nawet nie ma możliwości tego przeczytać bo nie wisi nawet godzinę. Historie Ogryni skończyłam czytać wczoraj. Uryczalam się na maksa.

kasienka__1984@wp.pl

Post » Pon paź 24, 2016 7:08 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Melę obecnie Klusię odnalazłyśmy po ponad pół roku po tym jak uciekła z domu
wątku Meli nie ma obecnie na miau ze względu na wyjątkowe "nieprzyjemności" ze strony byłych właścicieli
powtórze to co ważne : kot się gubi wtedy gdy przestajesz go szukać

Mela bytowała w okolicy 100-200 m od byłego domu, szukałyśmy jej po całym mieście ...
w większości trzymają się ostatniego miejsca zamieszkiwania

trzymam kciuki za znalezienie :ok:

ps. jest taka fundacja na FB "wodzislawskie koty i psy " -może pożyczą klatkę ?
najważniejsze zlokalizować - potem się wszystko da załatwić
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon paź 24, 2016 10:43 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

kasienka__1984@wp.pl pisze:Dziękuję Wam bardzo za wszystkie rady i podtrzymywanie na duchu. Tylko ja jestem jeszcze na etapie ze chciała bym wszystko naraz zastosować a to jest nierealne i mnie frustruje. Kwota nagrody jest podana w ogłoszeniach tylko wg mnie nikt nawet nie ma możliwości tego przeczytać bo nie wisi nawet godzinę. Historie Ogryni skończyłam czytać wczoraj. Uryczalam się na maksa.

Nie wiem kiedy były wieszane, ale wczoraj na Warmińskiej jeszcze wisiały gdzie niegdzie
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Pon paź 24, 2016 11:01 Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne

Mąż wieszal przed wczoraj. Na śląskiej w ogole praktycznie nie ma.

kasienka__1984@wp.pl

[poprzednia][następna]