Minął weeckend.
Nadszedł czas na kolejną część naszego dialogu..
Niestety już teraz nie wiem kto nas jeszcze tutaj odwiedza… dawniej dostawałam taką wiadomość albo na wątku albo bardziej prywatnie…
chociaż widzę zmieniająca się ilość wyświetleń ale może to są te same osoby tylko zaglądające czy nie edytowałam swojego posta…
……..
Czy też i nadal miewacie problemy z telefonem…
Mój też okresowo żyje swoim życiem…
…..
Nowy tydzień rozpoczęłam zmęczona po wypoczynku… ale zadowolona
Udało się zrealizować wszystkie plany – byłam na targu i w sklepie ogrodniczym.
Maliny dokupiłam i odmiany zrujnowane przez dziki i nowe inne na próbę, dosadziłam i zakopczykowałam – trafiłam na bezdeszczowy dzień i „owocowy” wg kalendarza biodynamicznego.
Przydają się bardzo dokładnie notatki w dzienniczku ogrodniczym – ceny, miejsce zakupu, odmiany, daty, miejsce posadzenia…. Więc mogę prowadzić dalsze obserwacje.
Nie musiałam podlewać – znowu cały czas leje.
Odczytałam liczniki wody i prądu więc mogę stan wysłać SMS.
Wstawiliśmy do domku ławeczkę - poprosiłam o pomoc spacerowiczów... ja nie powinnam używać prawej ręki...
Byliśmy w pracy u TZ przez kilka godzin, upiekłam chleb.
Dziwne bo owocuje kilka ponad 2 metrowych pędów malin nieznanej odmiany, które chcę "wychowywać" - część wykopać część przesadzić - rozmnożyły się jakieś dzikie rosnące od lat... dwuletnie owocujące bardzo mało rzadko albo wcale i w okresie mojej nieobecności w lecie ...
zanikły te, które dawno temu dostałam od sąsiada i nie wiem gdzie są...
Jak zwykle regularnie sprawdzam czy nie otrzymałam gdzieś nowej wiadomości, od Osób, o Których zawsze myślę
……..
Dziś spotkam się z endokrynologiem – myślę, że nareszcie będę miała czym się pochwalić (63,5 kg) a mam do Niego ważne pytanie dotyczące roślin krzyżowych czy w moim przypadku powinnam stosować się do zaleceń dietetycznych jeśli chodzi o wchłanianie jodu z pokarmów.
Życzę zdrowego spokojnego dnia i ZA WSZYSTKICH, ZA WSZYSTKO bardzo mocno trzymam kciuki
Jak się czujecie? Gdzie jesteście? Czym zajęci?
Pozdrawiamy Ewa&Choco&Nero