Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - str. 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 10, 2016 12:05 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

:!: :!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon paź 10, 2016 14:14 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Podpisujmy podpisujmy !!!
ser_Kociątko

Post » Pon paź 10, 2016 17:45 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt paź 14, 2016 16:27 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

:?:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt paź 14, 2016 21:06 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Obrazek

Axa76

Post » Pt paź 14, 2016 21:16 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Mógłby ktoś wkleić całość ?
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt paź 14, 2016 21:37 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

edytuję, bo jeśli mają mnie ścigać...
Ostatnio edytowano Sob paź 15, 2016 23:17 przez MalgWroclaw, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob paź 15, 2016 0:20 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Dlaczego artykuł na stronie gazety nie pokazuje się w całości? Gdybym nie poczytywała tego wątku, zatrzymałabym się na zdaniu: "Jakby się bała, że może stracić dom." Dalej nic się nie wyświetla. Czemu?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Sob paź 15, 2016 8:46 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Stomachari pisze:Dlaczego artykuł na stronie gazety nie pokazuje się w całości? Gdybym nie poczytywała tego wątku, zatrzymałabym się na zdaniu: "Jakby się bała, że może stracić dom." Dalej nic się nie wyświetla. Czemu?

bo nie masz wykupionej internetowej prenumeraty
ja ma tak samo
jest jakaś ilość darmowych wejść na strony gazet, potem trzeba płacić
Małgosia o tym wie, dlatego skopiowała artykuł
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob paź 15, 2016 17:57 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

To może dobrze by było, gdyby ten tekst ukazał się w gazecie, która nie potrzebuje prenumeraty? Bo chyba mało kto takową wykupuje, a cel artykułu jest taki, aby trafił do mas?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Sob paź 15, 2016 18:00 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Stomachari pisze:To może dobrze by było, gdyby ten tekst ukazał się w gazecie, która nie potrzebuje prenumeraty? Bo chyba mało kto takową wykupuje, a cel artykułu jest taki, aby trafił do mas?

jest wersja papierowa
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob paź 15, 2016 18:04 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Ponoć Agora umie się upomnieć o swoje, jeśli się "ukradnie" tekst i opublikuje na forum. Dlatego nie wklejałam, choć u mnie się normalnie wyświetla, może dlatego że mam zmienne IP.
Obrazek

Axa76

Post » Sob paź 15, 2016 18:12 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Ludzie coraz częściej przenoszą się do internetu, dlatego chociaż papierowa wersja jest dobra, to może jednak jeszcze jakaś internetowa gazeta?...
Nie wiem, komu miałabym to polecić, więc rzucam w eter.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Sob paź 15, 2016 20:05 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Myślę, że więcej schronisk tak postępuje, swoją drogą nie wyobrażam sobie 60 kotów na 25 m2, nawet z 40-sto metrowym wybiegiem.
I co z agresywnymi kotami ma zrobić w takich warunkach behawiorysta?

Swoją drogą to w tej konkretnej sprawie wolontariusze są tak samo winni, jak kierownik bo wszyscy uznali, że koty trzeba przetrzymać "aż uda się je zsocjalizować" i ktoś je adoptuje.

Tymczasem nie udało się zsocjalizować (no bo nie zawsze jest to możliwe, a w warunkach schroniskowych raczej rzadko), kotów przybywało aż zrobiło się ich za dużo, adoptujący widząc agresję zniechęcali się do brania kotów ze schroniska i trzeba było podjąć jakieś decyzje.
Nie mówię, że to jest najlepsza, ale z dwojga złego (eutanazja a wypuszczenie) wybrano "mniejsze zło".
Oczywiście niektóre Fundacje oraz schroniska pokroju Wojtyszek, mające płacone za utrzymywanie danego kota przez Gminę przez X lat są zdolne "napakować" ich ile wlezie na m2, jak to się czyni z psami i nie zabiegając o adopcję z oczywistych przyczyn.
Albo niby to zabiegając, ale chętnych brak, bądź nie spełniają wygórowanych nieraz wymagań.

Osobiście nie znam chętnych (wśród tzw "zwykłych ludzi" nie społeczności Miau :wink: ) do wzięcia w domowe warunki dorosłego kota, który nie pozwoli się dotknąć, wziąć na ręce i podnieść.
Większość chce mieć - jeśli nie miziaka - to przynajmniej kota, który nie startuje z zębami i pazurami przy próbie kontaktu z nim. Takie są realia.

Koniczynka47

Od: Wto lut 23, 2016 9:21

Post » Sob paź 15, 2016 20:42 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Co do samej historii: nie wiem jak było, więc nie mam wyrobionego zdania. Nie podobają mi się kłamstwa kierwonika schroniska i brak żarcia w miskach dla kotów. Nie podoba mi się też gloryfikacja jego osoby w niektórych artykułach, więc popieram rozszerzenie zasięgu tych, które przeczą jego niezbitemu autorytetowi.
Natomiast co do tego, kto i na ile był winny - nie wiem.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

[poprzednia][następna]