Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chinchira pisze:Szukam dobrej i taniej mokrej karmy dla kota 7-miesięcznego. Musi być z galaretką, ale nie mielonka i nie pasztet, bo kot grymasiCo sądzicie o Bozita Kitten?
Dark Angel pisze:Absolutnie Miamor nie będzie lepszy! To praktycznie to samo, tylko droższe, bo w ładniejszym opakowaniu
Wystarczy popatrzeć na skład obu karm. Ani w jednym, ani w drugim nie ma informacji, ile jest mięsa (przy czym w Bozicie w ogóle nie napisano, że jest mięso, ale cóż).
Ja bym na Twoim miejscu kupowała dalej Bozitę i przemycała pod nią CFF albo Feringę - powoli zwiększaj proporcje, a nuż kot się przekona do o wiele lepszej mielonki.
Dark Angel pisze:Coś mi się nie chce wierzyć, że sprzedawaliby prawie czyste mięso w takiej cenie. Chyba że proporcja mięsa do galaretki jest mocno zachwiana.
Patmol pisze:Skład:
Outdoor & Active:
kurczak, łoś (4% w kawałkach), wieprzowina, wołowina, węglan wapnia, owoc dzikiej róży (0,06%), drożdże (ß-1,3/1,6 glukan, 0,01%), ekstrakt z aksamitki.
Jest napisane kurczak, a nie mięso z kurczaka.
Kurczak to kurczak,tez pierze, dzioby, pazury, kości. Nie wiadomo ile w tym mięsa ewentualnie.
Samo pierze, dzioby, pazury i kości, wnętrzności, całkiem bez mięsa, to tez kurczak .
ta ma w składzie mięso https://www.kocimietka.pl/ziwipeak-dail ... 9cina.html
Skład:
(zawartość mięsa min. 66%): jagnięcina - mięso, jagnięcina - wątroba, jagnięcina - płuco, jagnięcina - żołądki, jagnięcina - serca, jagnięcina - nerki, nowozelandzkie małże zielone, witaminy, minerały, tauryna
Patmol pisze:nie wiem co rozumiesz przez niesmaczne , zdrowe jedzenie
nie znam takiego
FarciKot pisze:Patmol mnie naprawde mało obchodzi ile procentowo mają masy te kawałki byle koty mi jadły mokre - wyzej szczegołowo wyjasniłam swoj punkt siedzenia.
Nie zamierzam sie z Toba kłocic, o kocie zarcie. Kazdy ma prawo karmic swoje koty tak jak chce. Zmykam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 67 gości