SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2016 19:18 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Kochani, czy ktoś mógłby odsprzedać mi 1-2 puszki Feringi? Mogę też się zamienić: 2 Animondy (mam wersję Kitten i mogę napisać jakie smaki gdyby ktoś był zainteresowany i Adult ale tutaj tylko królik i indyk - dopiero co zamówione, termin przydatności do 2017 roku) za 1 Feringę. Mamy brzuszkowe problemy i problemem może być Animonda, pewna nie jestem ale na ten moment trochę się cykam znowu podawać Animondę i chciałabym przejść na Feringę, natomiast tak jak mówię dopiero dotarł do mnie cały zestaw Animondy i nie chcę znowu z zooplusa całego zestawu Feringi kupować, bo nie wiadomo czy mu to posmakuje albo czy i tu nie będzie kuwetkowych problemów. Natomiast ani na zoo, ani nigdzie stacjonarnie nie można kupić 1 puszki na próbę.

fillmeout

Od: Nie maja 29, 2016 17:20

Post » Czw paź 06, 2016 19:57 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Skad jestes?
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Czw paź 06, 2016 21:25 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Z Łodzi

fillmeout

Od: Nie maja 29, 2016 17:20

Post » Śro paź 12, 2016 17:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Szukam dobrej i taniej mokrej karmy dla kota 7-miesięcznego. Musi być z galaretką, ale nie mielonka i nie pasztet, bo kot grymasi 8O Co sądzicie o Bozita Kitten?
ObrazekObrazek
Majusiowy wątek oraz Instagram

Chinchira

Od: Pon maja 30, 2016 9:17

Post » Śro paź 12, 2016 17:23 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Chinchira pisze:Szukam dobrej i taniej mokrej karmy dla kota 7-miesięcznego. Musi być z galaretką, ale nie mielonka i nie pasztet, bo kot grymasi 8O Co sądzicie o Bozita Kitten?

Lepszy bedzie Miamor kawałki w sosie.
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą oraz ludzi, którym nigdy nie dorównają

Moniaaaa

Od: Nie wrz 27, 2015 8:55

Post » Śro paź 12, 2016 19:26 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Dzięki, wezmę troszkę na próbę :)
ObrazekObrazek
Majusiowy wątek oraz Instagram

Chinchira

Od: Pon maja 30, 2016 9:17

Post » Śro paź 12, 2016 20:25 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Absolutnie Miamor nie będzie lepszy! To praktycznie to samo, tylko droższe, bo w ładniejszym opakowaniu

Wystarczy popatrzeć na skład obu karm. Ani w jednym, ani w drugim nie ma informacji, ile jest mięsa (przy czym w Bozicie w ogóle nie napisano, że jest mięso, ale cóż).

Ja bym na Twoim miejscu kupowała dalej Bozitę i przemycała pod nią CFF albo Feringę - powoli zwiększaj proporcje, a nuż kot się przekona do o wiele lepszej mielonki.

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Czw paź 13, 2016 1:15 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Dark Angel pisze:Absolutnie Miamor nie będzie lepszy! To praktycznie to samo, tylko droższe, bo w ładniejszym opakowaniu

Wystarczy popatrzeć na skład obu karm. Ani w jednym, ani w drugim nie ma informacji, ile jest mięsa (przy czym w Bozicie w ogóle nie napisano, że jest mięso, ale cóż).

Ja bym na Twoim miejscu kupowała dalej Bozitę i przemycała pod nią CFF albo Feringę - powoli zwiększaj proporcje, a nuż kot się przekona do o wiele lepszej mielonki.

Bozita dla kociat ma 91% miesa. Producent podaje zawartosc miesa olbżymimi cyframi na kazdym kartoniku. Widac to nawet na fotach w zoo+
Napewno lepsza od Miamor.
Smakowo tez dobra. Kupuje swojemu wybrednemu Leosowi czasami dla urozmaicenia.

Chinchira mozesz ja smiało kociakowi podawac.

Jesli chodzi o przemycanie to moze byc roznie np. Leos tez mielonek CFF, Feringi, AC nie ruszy nawet z ulubiona saszetka. Cos mu nie pasuje i juz. Odrazu po powachaniu odchodzi od michy.A mielonke Taste czy Smilli zje ładnie. Dla mnie to sukces, ze je choc takie.
“Jesteśmy tu na jakiś czas, któregoś dnia szlag nas trafi, to po co tak traktować wszystko poważnie.”

:kitty:

FarciKot

Od: Czw sie 04, 2016 18:15

Post » Czw paź 13, 2016 8:05 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Coś mi się nie chce wierzyć, że sprzedawaliby prawie czyste mięso w takiej cenie. Chyba że proporcja mięsa do galaretki jest mocno zachwiana.

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Czw paź 13, 2016 21:40 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Dark Angel pisze:Coś mi się nie chce wierzyć, że sprzedawaliby prawie czyste mięso w takiej cenie. Chyba że proporcja mięsa do galaretki jest mocno zachwiana.

To poczytaj tu http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... art/285041 i obejrzyj foty -- kazdy kartonik.

Myslisz, ze producent odwazyłby sie tak kłamac? Przeciez szybko by sie wydało a sprzedaja karme od lat.
Oni nigdzie nie pisza, ze to tylko czyste mieso miesniowe, pewnie i podroby itp, ale w 90% karm tak jest. Czyste mieso to tylko w filetówkach.
“Jesteśmy tu na jakiś czas, któregoś dnia szlag nas trafi, to po co tak traktować wszystko poważnie.”

FarciKot

Post » Pt paź 14, 2016 7:20 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Skład:
Outdoor & Active:
kurczak, łoś (4% w kawałkach), wieprzowina, wołowina, węglan wapnia, owoc dzikiej róży (0,06%), drożdże (ß-1,3/1,6 glukan, 0,01%), ekstrakt z aksamitki
.

Jest napisane kurczak, a nie mięso z kurczaka.
Kurczak to kurczak,tez pierze, dzioby, pazury, kości. Nie wiadomo ile w tym mięsa ewentualnie.
Samo pierze, dzioby, pazury i kości, wnętrzności, całkiem bez mięsa, to tez kurczak .

ta ma w składzie mięso https://www.kocimietka.pl/ziwipeak-dail ... 9cina.html
Skład:
(zawartość mięsa min. 66%): jagnięcina - mięso, jagnięcina - wątroba, jagnięcina - płuco, jagnięcina - żołądki, jagnięcina - serca, jagnięcina - nerki, nowozelandzkie małże zielone, witaminy, minerały, tauryna

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt paź 14, 2016 12:10 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Patmol pisze:Skład:
Outdoor & Active:
kurczak, łoś (4% w kawałkach), wieprzowina, wołowina, węglan wapnia, owoc dzikiej róży (0,06%), drożdże (ß-1,3/1,6 glukan, 0,01%), ekstrakt z aksamitki
.

Jest napisane kurczak, a nie mięso z kurczaka.
Kurczak to kurczak,tez pierze, dzioby, pazury, kości. Nie wiadomo ile w tym mięsa ewentualnie.
Samo pierze, dzioby, pazury i kości, wnętrzności, całkiem bez mięsa, to tez kurczak .

ta ma w składzie mięso https://www.kocimietka.pl/ziwipeak-dail ... 9cina.html
Skład:
(zawartość mięsa min. 66%): jagnięcina - mięso, jagnięcina - wątroba, jagnięcina - płuco, jagnięcina - żołądki, jagnięcina - serca, jagnięcina - nerki, nowozelandzkie małże zielone, witaminy, minerały, tauryna

Patmol ale jakies 90% karm tak ma : czyli kurczak, albo białko czy maczka z kurczaka, a nie mieso z kurczaka.
Choc pisza cytuję "Wysoka zawartość mięsa (88%-93%) w miękkich kawałkach zanurzonych w smacznym żelu"

Tak czy siak, ta karma i tak lepsza od takiej ktora ma tylko 4% takiego "miesa" - zawsze lepsze 90 niz 4. Prawda?
Ja tam swoim kotom ja daje. Gorsza karme tez bym im dała ( ostatnio np jadły Smillę z kaczą z edycji limitiwanej na urodziny) byle mi mokre uczyły sie jesc.
Przynajmniej wcinaja az uszy im sie trzesa i miski wylizuja. Co mi po karmie super hiper skoro kot powacha i od miski odchodzi?

Edit: Moje koty nie sa głupe Whiskasa i Felixa nie lubią, przyznaje bez bicia, ze i tego próbowałam zeby tylko zaczeły mokre jesc jak musiałam probiotyk podawac.
Czyli wiedza co to swinstwo, ale nic nie poradzę, ze Feringa, Animonda, CF, Granatapet to dla nich tez swinstwo.
Najbardziej kochaja ludzkiego tunczyka z puszki w sosie własnym - tyle, ze tam sól ale za to smakuje to czasami dostają :D
My ludzie tez od czasu do czasu zjadamy smacznego fast fuda i zyjemy. Nie katujemy sie codziennie tylko super zdrowym ale za to zupełnie niesmacznym jedzeniem.
Wiec ja swoich kotów tez nie zamierzam katowac, a przy okazji głodzic, bo o ile człowiekowi jestes w stanie wytłumaczyc, ze to katowanie tym niesmacznym zarciem to dla jego dobra to niestety kot tego nie pojmie.
Ostatnio edytowano Pt paź 14, 2016 12:32 przez FarciKot, łącznie edytowano 6 razy

FarciKot

Post » Pt paź 14, 2016 12:25 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Ale ile procentowo mają masy te miękkie kawałki, w których jest to mięso, w stosunku do żelu? 10 procent? 5 procent? karmy
I 80 procent z tych 5/ 10 procent miękkich kawałków to mięso
czyli ile procent całości?
2 procent?

nie wiadomo, czyli mało tego jest
bo jakby było 90 procent mięsa to by pisało w składzie, że jest 90 procent mięsa

O Whiskasie tak napisali np tutaj http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... Gwod5gsBig
Whiskas został wyprodukowany z naturalnego mięsa oraz ryby w oparciu o oryginalną recepturę. Dzięki temu nie było konieczne dodawanie żadnych sztucznych aromatów.
super to brzmi . czyż nie?

a w składzie whiskasa tak naprawdę wcale mięsa nie ma
mięso i produkty uboczne pochodzenia mięsnego (m.in. 4% drobiu, 4% świeżego mięsa), zboża, ekstrakty białka roślinnego, minerały.
skoro drobiu i świeżego mięsa jest tylko po 4 procent, a mięso i produkty uboczne pochodzenia mięsnego jest wpisane na początku listy, to co tam jeszcze jest?
padłe zwierzaki zbierane z ulicy i nie tylko, niezidentyfikowane i nieświeże?

ciekawa lista karm http://jakwytresowackota.blogspot.com/2 ... kosci.html

mnie fast foody nie smakują 8)
Ale za to zdrowe jedzenie bardzo lubię, jest bardzo smaczne, bo ma smak. Fast foody są bez smaku i strasznie słone.

nie wiem co rozumiesz przez niesmaczne , zdrowe jedzenie
nie znam takiego

Patmol

Post » Pt paź 14, 2016 12:34 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Patmol mnie naprawde mało obchodzi ile procentowo mają masy te kawałki byle koty mi jadły mokre - wyzej szczegołowo wyjasniłam swoj punkt siedzenia.
Nie zamierzam sie z Toba kłocic, o kocie zarcie. Kazdy ma prawo karmic swoje koty tak jak chce.

Patmol pisze:nie wiem co rozumiesz przez niesmaczne , zdrowe jedzenie
nie znam takiego

Np nie nawidzę kuraka gotowanego, uwielbiam smazonego na patelni, albo z rożna ociekjącego niezdrowym tłuszczem itp itd :D

Zmykam.
Miłej reszty dnia :)
Ostatnio edytowano Pt paź 14, 2016 12:39 przez FarciKot, łącznie edytowano 1 raz

FarciKot

Post » Pt paź 14, 2016 12:37 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

FarciKot pisze:Patmol mnie naprawde mało obchodzi ile procentowo mają masy te kawałki byle koty mi jadły mokre - wyzej szczegołowo wyjasniłam swoj punkt siedzenia.
Nie zamierzam sie z Toba kłocic, o kocie zarcie. Kazdy ma prawo karmic swoje koty tak jak chce. Zmykam.
:)

Pewnie.
Ale to ma być wątek o dobrych karmach dla kota, czy po prostu luźna dyskusja o tym co czyj kot zjada?

Niektórzy karmią resztkami z obiadu, a ktoś suchym chlebem, a ktoś whiskasem.
Whiskas jest bardzo smakowity.
NIech każdy karmi czym chce, ale niekoniecznie musi się tym chwalić w wątku "spis karm dla kota".

Patmol

[poprzednia][następna]