(2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2016 13:42 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

meg11 pisze:
asia2 pisze:masz, no ,przed sekundą zrobiłam zamówienie do zoooplusa, szkoda że wcześneij nie zajrzałam. To za tanie na darmowa przesyłkę:( Chyba, że jeszcze coś?

Możesz zadzwonić i dołożyć telefonicznie :mrgreen: do zamówienia.

o to ciekawe, dobrze wiedzieć. Kiedyś chciałam dołozyć tuz po wysłaniu zamówienia, ale pisałam emaila i odpisali, że nie jest to możliwe.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro paź 05, 2016 14:28 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

to nie bede dzwonic tylko zamówie żwirek i ten wołowy preparat. Mam Wózek:) do pożyczenia :)

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro paź 05, 2016 14:36 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

asia2 pisze:to nie bede dzwonic tylko zamówie żwirek i ten wołowy preparat. Mam Wózek:) do pożyczenia :)

:wink:
dziękkuję! :201494 :201494 :201494 :201494 :201494 :201494
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro paź 05, 2016 14:45 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Mam tylko nadzieje, że Mika ten tluszcz będzie jadła. :roll: Ona jest taka nie do leczenia... :cry:
Kroplówki - koszmar. Staram się raz na tydzień, ale to jest dla niej mordęga. Codziennie rano jest czujna.Chodzi na podkulonych łapach i ucieka przede mna gdy jestem w promieniu metra od niej. :roll:
frenagel - czasem się uda, ale nie codziennie. Famogast wchodzil w pasztetowej, ale zmienili pasztetową i nie mogę znaleźć drugiej lubianej przez koty. Więc nie dostaje. W makreli czasem, ale nie mogę kupować codziennie całej ryby, a w takiej kupionej wzoraj juz nie zje.
Tran tylko do pyska - jeszcze muszę kupić efa olie - przyda się wszystkim.
Już mam od dawna wyrzuty sumienia, ze nie leczę Miki i ze przez moją niefrasobliwość zy decyzje będzie żyć krócej niż by mogła. I ze gdyby była u kogoś innego to by pod tym kątem było lepiej.
Ale jest u mnie i już nikt na to nic nie poradzi.
Dzięi otrzymanemu wsparciu będzie Biopron - już zamówiłam :1luvu: Może uda się jej podawać w mleku? albo śmietanie? Albo w takim budyniu dla kotow? Dostałam w prezencie i czeka.
Nie wiem.
trochę mi smutno. i trochę sobie wyrzucam taką swoją słabość, nieudolność.

Marzenia11

Post » Śro paź 05, 2016 16:01 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Marzenia11 pisze:
meg11 pisze:
asia2 pisze:masz, no ,przed sekundą zrobiłam zamówienie do zoooplusa, szkoda że wcześneij nie zajrzałam. To za tanie na darmowa przesyłkę:( Chyba, że jeszcze coś?

Możesz zadzwonić i dołożyć telefonicznie :mrgreen: do zamówienia.

o to ciekawe, dobrze wiedzieć. Kiedyś chciałam dołozyć tuz po wysłaniu zamówienia, ale pisałam emaila i odpisali, że nie jest to możliwe.

Tak zrobiłam jak pomyliłam się w zamówieniu, przez telefon dołożyli do zamówienia a kasę przelałam im po raz drugi z uzupełnieniem.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro paź 05, 2016 16:25 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Cieplo (bardzo, ale tak lubię) w domu.
Na zewnątrz wiatr, deszcz i chłód.
Mikunia próbuje się ułozy na żeberkach grzejnika na kocyku. Nutek leży poniżej, dupsko grzeją o gorące rury. DeeDee spała na wersalce obok nich, teraz zeszła i siedzi w przedpokoju gapiąc się przed siebie i myśli. Niedawno ściągnęlam ją z szafy. Milena spi w drugim pokoju na fotelu, Notuś na tunelu.

Marzenia11

Post » Śro paź 05, 2016 16:28 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Nie, DeeDee wymiotowała. :roll: Już drugi raz w tym tygodniu. Chlusnęła hrupkami, które niedawno zjadła. Aż zamiauczała. Kurcze.

Marzenia11

Post » Czw paź 06, 2016 17:10 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Mam Biopron9 :D :1luvu:
Właśnie dałam Mice 1 kapsułkę razem z mlekiem dla kotów. I w pasztcie, z trudem bo z trudem, ale zjadła famogast. to jeszcze na dzisiaj zostanie renagel, który ma już w nie do końa zjedzonym sniadaniu.

U DeeDee podejrzewam nawrot calici - rano w transporterze był mmokkry od sliny kocyk, na wysokości pyszczka.

Marzenia11

Post » Czw paź 06, 2016 18:27 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Mika szaleje :wink: Przyczaja się za kołkiem drapaka by za chwilę wyskoczyć w górę. :wink: coś sobie w łapach podrzuca, ale nie jestem w stanie zobaczyć co to, tak szybko to robi.

Marzenia11

Post » Czw paź 06, 2016 20:03 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

:)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro paź 12, 2016 9:55 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Mika szaleje, ale wybrzydza. Najchętniej by jadła gotowaną rybę tilapie :strach: zjada każde ilości, renagel jej w tym nie przeszkadza, ale przeiez o nie jest jedzenie dla nerkowca :cry: gotową karma gardzi. Mam z tym kłopot duzy. Zaczęła od jakiegos czasu jeść chrupki, co też nie jest najlepszym rozwiązaniem, ale jakimś jest.
dzięki Waszej pomocy :1luvu: od piątku Mika dostaje też efa olie jako substytut tranu. Razem z biopronem wypija w mleku kocim. Staram się dawać jak najmniejsze ilości, zreszta ona nie pije dużo mleka, więc tym bardziej. Na razie sie udaje.

Z dobrych wiadomości to Milenie odrosło futro na brzuszku :D juz dawno się przestałam jakoś swiadomie tym zajmować i ostatnio zauważyłam. Takie śmieszne jest, bo dokładnie na środku jest najkrótsze i w dodatku odrasta siwobiałe :D wczesniej miała brzuszek cały biały.

Marzenia11

Post » Czw paź 13, 2016 1:06 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Dzisiaj dopieściłam DeeDee. Musiałam sie w końcu nią zająć, bo już niepokoiła mnie bardzo. Zresztą i tak sie troszkę martwię, bo schudła w ostatnim czasie. Chowa się, ucieka, Milena ja nawet bije i poluje na nią.
Z godzine dobrą kotę zabawiałam, w róznych miejscach i róznymi jej ulubionymi zabawkami. Była bardzo zadowolona, nawet później sama się bawiła myszką. I już nie chciała wieczorem, abym ja wsadziła na gorę do szafy. :ok:

Marzenia11

Post » Czw paź 13, 2016 13:00 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Literacki Nobel dla Boba Dylana :1luvu:

Przez ile dróg musi przejść każdy z nas
By mógł człowiekiem się stać
Przez ile mórz lecieć ma biały ptak
Nim w końcu upadnie na piach
Przez ile lat będzie ten kanion trwał
Nim w końcu rozkruszy go czas
Odpowie ci wiatr
Wiejący przez świat
Odpowie ci bracie tylko wiatr
Przez ile lat będzie trwał góry szczyt
Nim deszcz go na mórz zniesie dno
Przez ile ksiąg pisze się ludzki byt
Nim wolność w nim wpisze kto
Przez ile lat nie odważy się nikt
Zawołać, że czas zmienić świat
Odpowie ci wiatr...
Przez ile lat ludzie giąć będą kark
Nie widząc, że niebo jest tuż
Przez ile łez, ile bólu i skarg
Przejść trzeba i przeszło się już
Jak blisko śmierć musi przejść obok nas
By człowiek zrozumiał swój los
Odpowie ci wiatr
Wiejący przez świat
i ty swą odpowiedż rzuć na wiatr

Pytania ciągle aktualne. I ciągle bez - uniwersalnej - odpowiedzi...

Marzenia11

Post » Pt paź 14, 2016 8:45 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Mamy tłuszcz wołowy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
i jak na razie Mika zjada karmę z nim wymieszaną. Bardzo chętnie. Nie wiem, czy to zasługa karmy, czy tłuszczu. :ok: Niestety po mleku jej się "ulewa", czyli ma nietolerancję. Jak jeden dzien nie dostała to problemu nie było. Sprobuję innego i rozcieńczę, al bo będę musiała coś innego wymyśleć..

Marzenia11

Post » Pt paź 14, 2016 13:06 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Hej :)
A jak łapka? Utyka czy przeszło?
Byłaś u weterynarza z dziewczynami?
Trzymam kciuki za Was i Wasze wspólne zdrówko :ok: :ok: :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]