OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2016 22:16 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Trisiu [*] :( I wyrazy współczucia dla Dorotki

Jakby co, to mogę poprowadzić zbiórkę, choć nie przepadam. Mam zniżkę 5% w zoo+ jak ktoś ma większą albo jest bardziej ogarnięty :oops: to wicie - rozumicie, chętnie oddam honory i tylko się dorzucę.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 05, 2016 22:55 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

pellet również ja sprawdziłam w użyciu
po Franku, nie daję go tylko do klatki - taki uraz mam
znakomity, tani i w ogóle
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw paź 06, 2016 8:44 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Kinnia pisze:pellet również ja sprawdziłam w użyciu

Pelletu u nas nie używają. Kupujemy w sklepie z ...glazurą. Jest jedna kuweta z nim. I zawsze jest czysta. Niekiedy jakiś sie trafi wielbiciel wiórek ale mało kiedy. Próby na pełne jego przejście skończyły się tragicznie dla...ścian i mebli.

Te chłopy to dziwne som. Mocno dziwne. Znaczy się mój jest dziwny.
Szukałam spodni. Śliwkowych w kolorze. Taki "śliwkowy" lepiej brzmi niż fiolet rozbełtany z różem.
A kupiłam te spodenki w rodzimym Pepco za nie całe 15 złotych jak kiedyś od swego weta wracałam. Ostatnie były a ja lubię resztki. Tanie też były ,co też lubią. Kawał spodni.
Co prawda w nielubinym przeze mnie fasonie , takim rajtuzowym. Ale za to z dżinsu lajkrowego co dawało gwarancję ,że na tyłek wcisną. A jak nie to koleżanka jakaś podejmie taką próbę za te pieniądze. Rajtuzy udawały spodnie, zostało to im zaliczone zaliczone na plus. Nawet atrapę rozporka i kieszeni zrobiono. A po boczkach do kostek mają słitaśne suwaczki. Nie atrapowe. Tylko prawdziwe.
No dżinsy nie dżinsy ale mogą być. Pokochałam je miłością wielką od pierwszej przymiarki. Dobre do włożenia .W typie rachu-ciachu. Upchać można każdy boczek bo prawie pod biusta sobie je zaciągam. Więc grają też rolę żelaznych majtasów. Co to w karby rozbuchane oponki i luźny tyłas z udami biorą. Do tego pasuję moje różne bluzie w śliwkowym :wink: kolorze co to sobie leżały na półkach nie wykorzystane. Dobre i na podróże bo to tylko wystarczy zdjąć i wciągnąć błyskiem wielkim. Byle krzaczek czy drzewko wystarczy. Bez bawienia się suwakami. No cud :mrgreen:
A więc szukam tych śliwkowych spodenek co to udają spodnie.
Udają bo szyte jak oryginały i prawdziwym rozpierdatem się chwalące. Ale jest wada. Jedna,ważna.Nogawki w tych cudach nie mają na zewnątrz podwójnego dziergania więc są otwarte na propozycje. Moje dwie propozycje są kolumnowe. Od kostek do bioder gicze słoniowe przypominają ,obciągnięte skórką pomarańczową zwaną celulitkiem. Taka otwocka wersja afrykańskich kończyn. Brak tych nici dodatkowych ma podwójne skutki. :placz: Każda noga się wciśnie. Więc moja też. Drugi skutek jest mniej fajny. Na zewnątrz materiał puszcza się w szwach ,zostawiając na całej wysokości nożynki srebrny ślad. No, niestety "pękanie w szwach" jest określeniem wielce prawdziwym.
A więc tych spodni szukam. Śliwkowych, z malunimi suwczkami po bokach i rozluzowanym materiałem ... też po bokach.
Moja koleżanka kiedyś na widok tego pasa srebra co go nici ledwo, ledwo utrzymują jęknęła z zachwytu
Aśka jakie te spodnie fajne masz, suwaki masz aż do bioder :placz: , pokaż, da radę rozpiać do końca ?
No, nie dało. Przestałam stawać bokiem i się pilnuję mocno.
A więc tych spodni szukam. Śliwkowych , rajtuzowych, rozepchanych ale trzymających w ryzach tyłek i brzuch rozbuchany.
Pytam TZ-ta czy nie widział. Ano widział. Rzucając słowne zdziwko ,że ja nie. :?
Podprowadził mnie do prania i pokazuje gdzie moje śliwkowe leżą.
Pytam gdzie ,bo nie widzę.
On widzi i wyciąga...
Zielone dżinsy :strach:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw paź 06, 2016 8:49 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

ASK@ pisze:[...]
On widzi i wyciąga...

tekst mjodzio, Joasiu!
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw paź 06, 2016 8:54 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

ASK@ pisze:
A więc tych spodni szukam. Śliwkowych , rajtuzowych, rozepchanych ale trzymających w ryzach tyłek i brzuch rozbuchany.

:mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw paź 06, 2016 8:56 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

to sie chyba jegginsy nazywa 8)
Ja sobie ostatnio kupiłam takie za 3 zł w szmateksie. Dzinsy i nie dxiinsy, takie super skinny wciągane.
Ale nie były śliwkowe, tylko ciemnoszare. I bez suwaczków. 8) Więc dlatego ta cena pewnie taka niska.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw paź 06, 2016 9:07 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw paź 06, 2016 9:32 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Patmol pisze:to sie chyba jegginsy nazywa 8)
Ja sobie ostatnio kupiłam takie za 3 zł w szmateksie. Dzinsy i nie dxiinsy, takie super skinny wciągane.
Ale nie były śliwkowe, tylko ciemnoszare. I bez suwaczków. 8) Więc dlatego ta cena pewnie taka niska.

Kupiłam z metą w prawdziwym sklepie :piwa:
Abnegat w nazewnictwie jestem. Nawet nie wiedziałam,że tak zwą.
Za 3 złote brałabym tyle ile jest. Oby dobre były. Każdy kolor. Moim pośladom w każdej barwie ... ładnie. :smokin:

meg11 pisze:https://www.promoceny.pl/detail/pepco-jegginsy-20160407/ :mrgreen:

Dokładnie takie ,tylko śliwkowe. Ale dokładnie za 14,99 zeta zakupiłam. Ostatnie wisiały i strasznie na mnie krzyczały . Że samotne som. A ja taka ładna.
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 06, 2016 9:40 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

W Biedronce tez chyba są teraz jegginsy.http://www.biedronka.pl/pl/product,id,6 ... sy-damskie
Ja wolę ze szmateksu :mrgreen: bo materiał lepszy niż w markecie, szwy na mnie nie pękają , lepiej szyte/porządniej i cena tez lepsza. No i w szmateksie można porządnie przymierzyć.

Ale w pepco nigdy nie oglądałam/nie macałam ubrań.

Jak krzyczały -no to nie mogłaś ich zostawić :ok:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw paź 06, 2016 9:46 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Kiedyś byłam straszną przeciwniczka takich portek. Gdyby nie kolor "śliwkowy" to do tej pory nie miałabym w szafie takowych. Potem na szmateksie zakupiłam jeszcze 2 sztuki. Po 5 złotych każda. Bez mierzenia z reguły u mnie jest.To znaczy ja mam awersję to tego. Łapię i idę. Jak nie jest dobre to w pracy wszystko kupią.
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 06, 2016 10:16 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

ASK@ pisze:
Kinnia pisze:pellet również ja sprawdziłam w użyciu

Pelletu u nas nie używają. Kupujemy w sklepie z ...glazurą. Jest jedna kuweta z nim. I zawsze jest czysta. Niekiedy jakiś sie trafi wielbiciel wiórek ale mało kiedy. Próby na pełne jego przejście skończyły się tragicznie dla...ścian i mebli.
[...]

ja podstępnie sprawę załatwiałam
podstępnie i bezczelnie kotecki omotałam
taka jestem matka wredna i podła
stopniowo zmieniałam proporcje w kuwetach
aż zmieniłam :smokin:
i jest na moim

to kwestia przyzwyczajenie kocich dupek ..... i drobne oszustwo w tle :mrgreen:

zielone :lol:

podobnie miałam, gdy w pracy oblałam się jogurtem
poprosiłam Krzyśka o przywiezienie okreslonych spodni - przywiózł, a jakże
tylko ja wolałam dalej chodzić w tych "po jogurcie", po tym, jak zobaczyłam KTÓRE przywiózł i w jakim stanie

mam niejasne podejrzenie, że ten stan 'swiadomości', u facetów jest w jakis sposób warunkowany genetycznie w całej populacji męskiej
:ryk:
Obrazek

Kinnia

Post » Czw paź 06, 2016 10:33 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Codzienne wywalanie pelletu do kibla?! 8O :strach:
Poszłabym z torbami na rachunku za wodę 8O :twisted:
Odkąd mi założyli liczniki, to wszystko wędruje do śmieci, mimo że CBE+ można spuszczać kiblem, a same grudki i kupy to zdecydowanie mniej niż kuweta rozpadniętego pelletu.
I od razu z niedopłat zrobiły mi się nadpłaty.
Za śmieci i tak płacę ryczałt :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw paź 06, 2016 10:36 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

u mnie idzie do śmici
z 4 kuwet - kibel by nie wytrzymał
a tak, wieczorem z psami wychodzę, worek w łapkę i po sprawie :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Post » Czw paź 06, 2016 10:36 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Ja wiem ,że Janusz idzie po bandzie z kolorami i inszymi sprawami.
Leżałam ci ja sobie w szpitaliku gdzie mi kręgosłup diagnozowali. Wtedy, gdy szukali błędu w nim.
Dobrze ,że rozum odpuścili bo do chwili obecnej by na wikcie szpitalnej kuchni była. :mrgreen:
Okazalo się, ze z trzech dni będzie wiecej więc poprosiłam małża o dostarczenie ciuchów na zmianę. Ustrojona byłam na te kilka a nie całe morze. Powiedziałam jakie i gdzie leżą. Miało być miękko, wygodnie i praktycznie.
Przywiózł.
Podkreślam ,że w szpitalu leżałam.
Wyciągam jedne spodnie, drugie spodnie. Jedna bluzię i drugą bluzię i...no szlag by to trafi.
Wyciągam trzecią bluzię.
To ,że super pomarańczowa to nic. Mnie nie zawadza.
Ale dekolt obejmował w dołach moje majtasy. Cekiny w około dekolta ortopedów by po oczach kuły.
Światłosć nastała w sali. A ryk śmiechu koleżanek poruszył posady.
Bluzkę noszę jak chcę porazić otoczenie. Do efektu dołączam równie porażający topik co mi osłania wnętrze.
Topika nie było.
Akuratnie strój na rezonas :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 06, 2016 10:39 Re: OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Kinnia pisze:u mnie idzie do śmici
z 4 kuwet - kibel by nie wytrzymał
a tak, wieczorem z psami wychodzę, worek w łapkę i po sprawie :mrgreen:

Ja mam przeciętnie 11 kuwet :twisted:
Musiałabym mieć wózek do codziennego wywozu pelletu :roll:
Jeżdżący po schodach :mrgreen:
Duża reklamówka dziennie jest z cbe, jeśli gdzieś nie wymieniam całości :?
Oszalałabym z pelletem na stałe, choć zdarza mi się czasem podsypać.
Potem klnę ;)

Asia, nieźle Cię ubrał :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]