Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
KatariinaSu pisze:Praksedo, mam pytanie dotyczące domków z budek styromax wg Twojej instrukcji. Zbudowałam kilka takich latem dla ochrony przed deszczem, postawiłam w krzakach dla kotów z działek, ale muszę zrobić cieplejsze.
Jak rozumiem można je skutecznie docieplić oklejając pudło od zewnątrz folia bąbelkową, jakiej grubości używasz?
Z docieplaniem dodatkowym styropianem jest większy problem, bo zdobyczne arkusze są różnych rozmiarów i grubości. Dlatego pytam o tę metodę z folią.
KatariinaSu pisze:Czy stawiałyście gdziekolwiek domki z dwoma/trzema wejściami? Wiem, że tutaj dyskusja jest zażarta, bo jedni są zażartymi wrogami budek z jednym wejściem, drudzy argumentują, że jak ktoś zechce spalić kota w środku to zatka wszystkie wejścia ile by ich nie było.
Tak myślę, że dla bezpieczeństwa można by zrobić przedsionek "wylotowy z dwoma wejściami, bo na właściwy otwór wejściowy i tak nie będzie bezpośrednio wiało, będzie deska z przodu.
Lidka pisze:Gdzieś czytałam, że ktoś próbuje namówić styromax na inne pudła, czy cos już wiadomo?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], RagIri i 96 gości