Herpes wirus - pomocy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2016 22:36 Re: Herpes wirus - pomocy :(

To i ja dołączę się do czekania, właśnie leczymy herpesowirusowe owrzodzenie rogówki :(
Tyle w skrócie podpowiem, że jak coś nie tak z oczkiem, to nie kombinować tylko gnać do okulisty i to bardzo dobrego okulisty.
Lejemy 6 razy dziennie różne kropelki do oczka, za dwa tygodnie się okaże, czy uda się uniknąć operacji :roll:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt wrz 30, 2016 23:13 Re: Herpes wirus - pomocy :(

Stomachari pisze:W różnych źródłach znajduję różne informacje dotyczące kociego kataru. Nieustająco przewala się zdanie, że "kot zostaje nosicielem do końca życia". I nie bardzo chce mi się wierzyć, żeby w obecnych czasach, przy obecnych możliwościach nikt nie wynalazł środka eliminującego wirusa wbudowanego w DNA gospodarza.

ludzka opryszczka to też herpes. Przeżywa u ludzi , którzy przeszli leczenie antywirusowe przy podejrzeniu zakażenia wirusem HIV (po zakłuciu igłą potencjalnie skażoną)

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob paź 01, 2016 0:31 Re: Herpes wirus - pomocy :(

siadam
i słucham
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob paź 01, 2016 9:41 Re: Herpes wirus - pomocy :(

Macie jakiś patent na skuteczne zakraplanie? Tak mi strasznie kiepsko z tym Braunolem idzie, Czitka ocio zaciska, szparka zostaje, leję tę kropelkę, niewiele chyba do oczka wchodzi, a potem zaraz ona myje dokładnie oczko łapką, do kitu z takim leczeniem :(
Antybiotyk w żelu zaraz po tym Braunolu mniej więcej udaje się.
Brakuje mi trzeciej ręki, Czitka duża, 6 kilo, kręci się, wyrywa, cud, że w ogóle 6 razy dziennie łącznie daję radę, ale tak mi to fatalnie wychodzi :cry:
A tu operacja w perspektywie wisi.... :roll:
Obrazek

czitka

Post » Sob paź 01, 2016 14:28 Re: Herpes wirus - pomocy :(

Gdzieś mi wczoraj mignął wątek, na którym polecane były kaftaniki do unieruchamiania kota przy zabiegach. Chyba 27-37 zł? Może taki by się nadał? Mam poszukać, który to był wątek?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Sob paź 01, 2016 14:36 Re: Herpes wirus - pomocy :(

Stomachari pisze:Gdzieś mi wczoraj mignął wątek, na którym polecane były kaftaniki do unieruchamiania kota przy zabiegach. Chyba 27-37 zł? Może taki by się nadał? Mam poszukać, który to był wątek?

Dzięki, widziałam kaftanik, to nie przejdzie. Gdybym miała Czitkę za pomocą tylko siebie sześć do ośmiu razy dziennie pakować w kaftanik, to któraś z nas by nie przeżyła :roll:
Izka53 dokładnie mnie ponistruowała, próbujemy. No musimy jakoś to przeżyć, oby z efekt tylko był!
Obrazek

czitka

Post » Nie sty 15, 2017 0:42 Re: Herpes wirus - pomocy :(

W pierwszym moim poście w tym wątku edytowałam treść. Żeby nie zaśmiecać, tu nie będę się powtarzać, ale podaję link do skryptu "Farmakologia kliniczna małych zwierząt: Wybrane zagadnienia" T. Maślanka, Olsztyn 2014. Są informacje na temat postępowania przy kocim katarze, a w tym sporo miejsca jest poświęcone problemom z oczami. Myślę, że te fragmenty będą szczególnie intersujące dla części osób opiekujących się znajdami.
Link: http://wet.uwm.edu.pl/wiedza-ogolna/art ... gadnienia/
Trzeba sobie kliknąć opcję pdf (jest za darmo).
Jest między innymi o interferonie wpuszczanym bezpośrednio do oczu: "Również miejscowe (do worka spojówkowego) stosowanie interferonu może być użyteczne. W literaturze znajdują się dane o zapisywaniu przez lekarzy weterynarii preparatów zawierających 100-1000 U IFN-α/ml (w płynie fizjologicznym lub sztucznych łzach)."
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

[poprzednia]