WĄTEK ILUSTROWANY. Lolek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2016 9:46 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Świętujemy kolejne urodziny :-)

Kolejnych wspanialych 11 :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt wrz 23, 2016 10:09 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Świętujemy kolejne urodziny :-)

Sto lat. I zdrowka dla wszystkich :kotek:

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pt wrz 23, 2016 10:42 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Świętujemy kolejne urodziny :-)

Najlepszego na kolejne 11 lat ! :piwa: Duuuuuużo zdrówka ! :1luvu: :balony: :birthday: :dance2:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt wrz 23, 2016 10:52 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Świętujemy kolejne urodziny :-)

Już???
Wszystkiego najkociejszego dla Trojaczków :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jakaś sesja urodzinowa to bedzie? :smokin:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt wrz 23, 2016 11:04 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Świętujemy kolejne urodziny :-)

Dziękujemy za życzenia :D
AYO pisze:Jakaś sesja urodzinowa to bedzie? :smokin:

Jak znajdę choć chwilę w weekend, to będzie :lol:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt wrz 23, 2016 12:23 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Świętujemy kolejne urodziny :-)

Wszystkiego najlepszego :1luvu:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt wrz 23, 2016 12:55 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Świętujemy kolejne urodziny :-)

Buziaki w uszka dla Szanownych Jubilatów ! :201461
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt wrz 23, 2016 21:57 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Świętujemy kolejne urodziny :-)

Wszystkiego najlepszego :D :piwa:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob wrz 24, 2016 16:17 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Świętujemy kolejne urodziny :-)

Wszystkiego, co najlepsze!!!
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob wrz 24, 2016 23:09 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Świętujemy kolejne urodziny :-)

Wszystkiego najlepszego - to znaczy, niech się wam nic nie zmienia.
Macie takie szczęśliwe życie i takich fajnych Dużych, że słowo daję, jak w jakimś kolejnym wcieleniu miałabym być kotem to tylko o Joasi i Michała.
Aż sobie zaserduszkuję, a co tam :1luvu:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie wrz 25, 2016 11:09 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Świętujemy kolejne urodziny :-)

Megana pisze:Wszystkiego najlepszego - to znaczy, niech się wam nic nie zmienia.
Macie takie szczęśliwe życie i takich fajnych Dużych, że słowo daję, jak w jakimś kolejnym wcieleniu miałabym być kotem to tylko o Joasi i Michała.
Aż sobie zaserduszkuję, a co tam :1luvu:

Nie pozostaje mi nic innego jak również zaserduszkować po takim wyznaniu :lol:
:1luvu: :1luvu:
A jutro zrobię wpis dla Ciebie, Meg 8)

Dziękuję za wszystkie życzenia :) .
Jubilaci jakoś wcale nie przeżywają swojego święta.
A mnie te ich urodziny uskrzydlają. Już taki kawał czasu dają mi radość! :D
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon wrz 26, 2016 13:19 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Maniuś

Historyjkę o Maniusiu dedykuję Meganie, która niedawno odchowała na swej piersi przeuroczą pannę Dziubas :)

Pojawił się późnym popołudniem w piątek 16 września. Akurat byliśmy w ogrodzie, gdy przytuptał do nas i, ogromnie zmęczony, „poprosił” o wodę. Widząc obrączki na jego łapkach, domyśliliśmy się, że to, wyczerpany długim lotem, gołąb pocztowy, który postanowił zrobić sobie przerwę w podróży. Maniuś (nadawanie imion idzie nam piorunem :wink: ) dosłownie przysypiał na stojąco, co zresztą natychmiast zarejestrowali Kropka i Putin :twisted: . Ponieważ zeżarliby go w okamgnieniu, postanowiliśmy umieścić Maniusia na noc w domku ogrodowym, pod którym koty natychmiast zaciągnęły wartę :roll:

Siedź tu sobie, malutki, i wypoczywaj. Czuj się jak u siebie w domu. Jak masz ochotę, możesz się nawet przespać na łóżku polowym :)
Obrazek

Maniuś skwapliwie skorzystał z zaproszenia. Rano nakarmiliśmy go najlepiej jak umieliśmy, czyli łuskanym słonecznikiem, który ochoczo wydziubał z miseczki do ostatniego ziarenka
Obrazek

Całą sobotę Maniuś odpoczywał, jadł i… załatwiał się gdzie popadnie. Przyjmowaliśmy to oczywiście z pełnym zrozumieniem.

W niedzielę zapytałam go grzecznie czy już zregenerował siły i gotów jest do dalszego lotu.
Maniuś spojrzał na mnie filuternie i oznajmił, że jeszcze trochę skrzydełka go bolą, ale jak dosypię mu ze trzy garści słonecznika, to kto wie, może się zbierze...
Obrazek

Na wielkim obżarstwie zeszło mu do poniedziałku :roll:

W poniedziałek gorąco poprosiłam: Maniusiu, wracaj do siebie. Dokumentnie, za przeproszeniem, obsrałeś nam już domek….
Mój skrzydlaty gość popatrzył na mnie z wyrzutem: Wypominasz mi gościnę? Mnie, biednemu, zdrożonemu stworzeniu?
Obrazek
Zawstydził mnie i… został do wtorku.

We wtorek rano, korzystając z nieobecności kotów w pobliżu, Michał wystawił Maniusia na barierkę domku ogrodowego, próbując przypomnieć mu, że świat jest piękny, a ten widziany z lotu ptaka, to już szczególnie :ok: . Maniuś sfrunął z barierki i stanowczo zawrócił prosto do swojej miseczki :roll: .

W środę dotarło do nas, że trzeba szukać domu Maniusia, bo mały drań nadal ani myśli o odlocie. Sfotografowaliśmy obrączkę widniejącą na gołębiej łapce:
Obrazek

Spisaliśmy numer i za pośrednictwem strony Polskiego Związku Hodowców Gołębi Pocztowych daliśmy znać, gdzie Maniuś aktualnie przebywa. Poprosiliśmy też właściciela o kontakt telefoniczny w sprawie odbioru małego obsrańca.
Domek Maniusia okazał się równie wyluzowany jak jego podopieczny i do dziś nie dał znaku życia :roll:

W czwartek Maniuś witał nas już jak starych znajomych. Mimo szeroko otwartych drzwi, ani w głowie mu było wybieranie się w podróż.
Czekał na nową dostawę słonecznika i wierzył, żeśmy wciąż radzi jego towarzystwu :lol:
Obrazek

W piątek uznałam, że jest już tak wypoczęty i wypasiony, że mogę zmienić mu menu na nieco mniej atrakcyjne. Wielkie było Maniusiowe zdziwienie, gdy zamiast smakowitego słonecznika znalazł w miseczce zwykłą kaszę…
Obrazek

Poboczył się na nas za to jeszcze do soboty, po czym uznał, że jak długo lata po świecie, tak nie spotkał tak wyjątkowo niegościnnych ludzi i, obrażony, odleciał :P
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon wrz 26, 2016 14:18 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Maniuś

Ale cudowna historia <3

Ale koty miały chrapkę na "zabawę" z Maniusiem :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon wrz 26, 2016 14:25 Re: WĄTEK ILUSTROWANY. Maniuś

Moli25 pisze:Ale koty miały chrapkę na "zabawę" z Maniusiem :mrgreen: