SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 16, 2016 14:39 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Alija pisze:Spróbuj też shebę tacki. Są badziewne, ale smakowite a 3 znich są bez zbóż przynajmniej. To coctail drobiowy, drób w aksamitnym musie i łosoś w aksamitnym musie

Ha dzięki :) tego spróbujemy napewno... bo ja naprawdę się staram nie dawać mu zbóż a on chce... ostatnio (u rodziców) się do makaronu (sic!) z mięsem dobrał. .. powyjadal suce makaronu trochę mięso zostawił...

Co jeszcze z smakowych i nie smieciowych polecają wasze koty?

Kierei

Od: Pon sty 18, 2016 9:51

Post » Pt wrz 16, 2016 14:44 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Jarka pisze:Moje niedawno zaczęły jeść miamor w puszkach :) Chyba już o tym pisałam, ale tak się cieszę!

Jak ja Ci zazdroszczę... Ciesz się oj ciesz :)

U mnie tylko jeden smak przechodzi miamoura z puszek z kawalkami w sosie pomidorowym... wszystkie saszetki i pasztety byly mniej lub bardziej traktowane na zasadzie zjem trochę skoro tak prosisz ale tylko tyle żeby nie zdechnać... ale jak dostanie drugi raz w ciągu 3ch dni ten sam to już tylko sosik...

Kierei

Post » Pt wrz 16, 2016 14:51 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

katarzynkamalusia pisze:witam . Niestety w związku z obcięciem wyplaty muszę obciąć tez jedzenie kotom.
Kupuje karme vitapol dla kota chyba dobra pisza ze 25%mięsa http://www.vitapol.pl/pl/produkty/koty/ ... -mix-1,8kg

oraz puszki butchers i winston , czy bardzo jest to zle jedzenie?

Najprościej będzie jak się zastanowisz ile możesz wydać miesięcznie na jedzenie dla kota.
Napisz nam to, a my postaramy się jakoś pomóc. I zaproponować odpowiednie do twoich możliwości karmy.

Jak sama napisałaś ta sucha to 75% zbóż... więc dobrze nie jest. ..

Winston-rossman... moj kot też lubi ale jakość tej karmy raczej nie powala... tzn tak naprawdę nikt nie wie co jest w środku...

Kierei

Post » Pt wrz 16, 2016 16:36 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Kierei, a probowalas Natural Taste? (Dolina Noteci)
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pt wrz 16, 2016 16:37 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Czy jest jakaś inna karma poza purizon która daje szansę że będzie kotu smakować?

Kołek

Od: Pt kwi 01, 2016 12:20

Post » Pt wrz 16, 2016 16:48 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Każda będzie kotu smakować jak konsekwentnie i odpowiednio podasz.

Martinnn

Od: Czw sty 01, 2015 22:16

Post » Pt wrz 16, 2016 17:22 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Kołek pisze:Czy jest jakaś inna karma poza purizon która daje szansę że będzie kotu smakować?

Carnilove kacza z bazantem
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Sob wrz 17, 2016 4:10 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

wistra pisze:Kierei, a probowalas Natural Taste? (Dolina Noteci)

Jeszcze nie, dzisiaj przeżywam coś na kształt załamania połączonego ze szczęściem. Django ze smakiem i mruczeniem ( :!: :!: ) zjadł (i po raz pierwszy wylizywal miskę) 200 gram mokrego w ciągu jednego dnia :1luvu: .
Zamiast jak do tej pory 80g na 3 porcje i to jeszcze dosmaczane...
Nasz rekord smakowitosci przy miamour kawałkach w sosie które jest tolerowane bezsprzecznie pobity...

Cieszę się jak dziecko bo ostatnio schudl zamiast rosnąć...
A chce mi się płakać bo to groumet... :oops:
Nawet winston i biedronkowe saszetki (jak był u moich rodziców i jadł co chciał czyli fastfoody kotki zamiast swojego) nie smakowały tak bardzo...

I co robić... kupie natural taste i te sheby bez zboża, ale wątpię w powodzenie tej operacji...

Tak cudownie jest patrzeć na tak zadowolonego kota przy misce, że naprawdę nie wiem czy nadal się upierać przy zdrowym mokrym jedzeniu... :placz:

Kierei

Post » Sob wrz 17, 2016 19:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

A ja mam pytanie - czy ktoś wie ile procent mięsa jest w suchej karmie Taste of the Wild ? Na stronie producenta jakoś nie mogę się doczytać :?
Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los.

asia.cat

Od: Sob lip 30, 2016 11:50

Post » Nie wrz 18, 2016 20:37 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Hej, karmiący Brit Care (rodzaj bez znaczenia), zauważyliście u swoich kotów jakieś uczulenia?
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Pon wrz 19, 2016 7:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Kierei pisze:Nawet winston i biedronkowe saszetki (jak był u moich rodziców i jadł co chciał czyli fastfoody kotki zamiast swojego) nie smakowały tak bardzo...

moje kochają Winstona! Gdy kiedyś w barfnej mieszance zabrakło watróbki(jak się okazało składnik-klucz) to każdą porcję musiałam aromatyzowac łyżeczką Winstona, aby w ich mniemaniu stało się zjadliwe. Gdy szykowałam rano mięso, jest ożywienie,owszem, natomiast gdy otwierałam Winstona jest po prostu szał i mruczenie w czasie jedzenia- zastanawiam się na ile to kwestia aromatów, a na ile przyzwyczajeń od kocięctwa: bo z tego co wiem w poprzednim domu jadły od biedronkowego kitty po posiłki domowe- i bardzo to sobie chwalę, bo raczej nie ma z nimi problemów aby mocno grymasiły, tylko ryby nie tkną.
Rónież mam nadzieję, że nowe mokre kotełom podejdzie i będą wcinać ze smakiem- bo to takie przyjemne widzieć, jak bardzo im smakuje :ok:

A ja mam pytanie - czy ktoś wie ile procent mięsa jest w suchej karmie Taste of the Wild ?

poszprałam, mięso jest na pierwszym miejscu w składzie, ale też nie widzę zawartości procentowej.
Trzy koty moje. Czwarty tylko ze mną mieszka.

Fatka

Od: Pt sty 01, 2016 19:36

Post » Wto wrz 20, 2016 21:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

A ja przyszłam się pochwalić, że moje królewskie podniebienia jedzą ze smakiem Canagan i Petite Cuisine :201494 Tak więc, lada dzień zamówię im więcej ;) Kusi mnie spróbować jeszcze jakieś inne mokre, ktoś ma pomysł, jakie mogą trafić w ich gust i są w ofercie kocimiętki? (Naturea jest wg kotów niezjadliwa).
Czy w związku z tym, powinnam dodatkowo uzupełniać niedobory tauryny i wapnia? (przypomnę: susz to bezzbożowa Porta). Oba koty to niestety sercowce i nie wiem, czy dodatkowo im suplementować, czy nie ma takiej potrzeby.

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Wto wrz 20, 2016 22:12 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Kierei pisze:
Winston-rossman... moj kot też lubi ale jakość tej karmy raczej nie powala... tzn tak naprawdę nikt nie wie co jest w środku...

Dla mnie nie wazne, co ta karma ma w środku dla mnie JEST REWELACYJNA - Liczy się to, ze dzięki niej moj Leos zaczał w ogóle mokre jesc.
Nawet Whiskasa i RC nie wybrał- nie nadawałby się do reklamy hehe :D Winstona szczegolnie łosoś z pstrągiem saszetki wcinał. Na początki zlizywał sosik i odchodził to ja resztę na rękę i z reki po kawałeczku karmiłam. Po miesiacu sam już jadł. Ulga wielka, poniewaz wczesniej czasami pol saszetki jedlismy ok poł godziny. Bałam się, ze do pracy nie zdaze - gdybym zostawiła Czarek by za niego zjadł.
Następnie skusił się na Dolinę Noteci, Kattowita sesitiv i gastro. Teraz wcina az mu się uszy trzesa Gourmet Perle - Morski Duet. W Kaufalndzie jest teraz w promocji za niecałe 6 zł 4 saszetki. Pierwszy raz widziałam zeby Leos rzucił się tak na karmę, nawet Czarka od michy pognał choc zawsze pozwalal mu ze swojej wyjadac, a raczej wszystko za siebie zjadac.
.
Pomalutku... pomalutku i dojdziemy z Leosiem do lepszych mokrych karm :twisted:
Na szczescie suche Purizona, albo Acanę wcina, co prawda bez przekonania, wolałby Joserę Marinnesse, ale je jak nic innego nie dam :twisted:
Dobrze, ze chociaz Czarek normalny - kocha jesc i zje nawet niesmaczne, ale zdrowe karmy obojętnie czy suche czy mokre byle duzo :D I nie musze się z nim gimnastykowac. Inaczej zwariować by szło.
“Jesteśmy tu na jakiś czas, któregoś dnia szlag nas trafi, to po co tak traktować wszystko poważnie.”

:kitty:

FarciKot

Od: Czw sie 04, 2016 18:15

Post » Wto wrz 20, 2016 22:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Fatka pisze:
moje kochają Winstona!

Moj Leoś tez kochał (a raczej ja kochałam, poniewaz on raczył jeść) dopki nie spróbował Gourmet Perle - teraz wreszcie nie dość, ze je to jeszcze wylizuje miche, az miło patrzec jak kot wcina.
“Jesteśmy tu na jakiś czas, któregoś dnia szlag nas trafi, to po co tak traktować wszystko poważnie.”

FarciKot

Post » Śro wrz 21, 2016 9:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Applaws wprowadzł nowa karme całkowicie rybna - ulubiony smak moich kotów :)
Ciekawe co to bedzie za cudo - sklad całkiem inny.
Moze koty polubia wreszcie ApplawsA - Kittenem wzgardziły :(
Jest juz w zoo+ niemieckim to i u nas zaraz bedzie. I na tym koniec ochow i achow,
poniewaz zmniejszyli opakowania z 2 kg na 1,8 a z 7,5 na 6 przy czym cena wzrosła
i to sporo.
Mała paczka z 14 euro na 20 a duza z 43 euro na 65 a miesa w karmie mniej,
ale za to olej kokosowy, probiotyki i inne dziwne rzeczy.

http://www.zooplus.de/shop/katzen/katze ... tze/580479

FarciKot

[poprzednia][następna]