PUSIA, MIGOTKA ,HUGO oraz Emi zapraszają

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 04, 2016 8:49 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
Gosiagosia pisze:
Ewa L. pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ewuniu ty w niedziele nie pośpisz i taki ranny ptaszek z Ciebie :ryk:
Ja wstałam o 9 to jeden dzień w tygodniu że można spokojnie pospać.
Koty nakarmione tylko ja glodna jestem. Słoneczko jeszcze świeci i jest ciepło.
Życzę wam miłego odpoczynku.

Bo to tak zawsze jest jak możesz pospać to budzisz sie skoro świt i koniec ze spaniem.

Ja też się obudziłam o 6 ale stwierdziłam że to jeszcze za wcześnie i przykryłam się kołderką :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie wrz 04, 2016 8:53 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Gosiagosia pisze:
Ewa L. pisze:
Gosiagosia pisze:
Ewa L. pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ewuniu ty w niedziele nie pośpisz i taki ranny ptaszek z Ciebie :ryk:
Ja wstałam o 9 to jeden dzień w tygodniu że można spokojnie pospać.
Koty nakarmione tylko ja glodna jestem. Słoneczko jeszcze świeci i jest ciepło.
Życzę wam miłego odpoczynku.

Bo to tak zawsze jest jak możesz pospać to budzisz sie skoro świt i koniec ze spaniem.

Ja też się obudziłam o 6 ale stwierdziłam że to jeszcze za wcześnie i przykryłam się kołderką :ryk:

Mnie nawet przykrywanie nic nie dało. :(
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie wrz 04, 2016 8:57 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Gosiagosia pisze:Z Czarnuszkiem to dziwna sprawa, ten guz się zmniejsza i jest miękki.
Teraz siedzę sobie na huśtawce a koteczek bryka po trawce i na coś poluje.
Marnie poluje bo zryło mi ziemię jakieś cholerstwo :? Niby kret ale nie do końca podobne do kreta bo ryje korytarz i male kopce.
Może to ryjówka ?
Gryzą mnie komary mimo że obstawiłam się spiralą i świecą anty komarową. :mrgreen:

mnie też wczoraj paskudy komary pożarły jak robiłam porzadki w ogródku i rwałam jabłka, jeszcze dzisiaj sie drape :placz:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie wrz 04, 2016 10:05 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Chłop zapomniał bydzika wyłączyć i obudziłam się o 5.30 . Wyłączyłam budzik i poszłam spac dalej . Co namniej dwa koty przyszły sprawdzic , dlaczego nie ide do kuchni dac śniadanko i czy mam oczy otwarte . Wstałam o 7 . :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie wrz 04, 2016 12:24 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

barbarados pisze:Chłop zapomniał bydzika wyłączyć i obudziłam się o 5.30 . Wyłączyłam budzik i poszłam spac dalej . Co namniej dwa koty przyszły sprawdzic , dlaczego nie ide do kuchni dac śniadanko i czy mam oczy otwarte . Wstałam o 7 . :mrgreen:

Moje budziły męża o 6 i musiał wstać i nakarmić głodne koteczki :ryk: Działkowe koteczki są bardziej wyrozumiałe i grzecznie czekają.

Gosiagosia

Post » Nie wrz 04, 2016 15:02 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Wiecie co jest chore? To ze predzej ludzie uznaja za "norme" to ze kota sie mowaic wprost utopi, zostawi, czy porzuci gdzies w lesie... niz to co robia ludzie forumowi, dbaja o swoje koty, o inne, dokarmiaja czy wlasnie ratuja w takich sytuacjach.

Ludzie nie rozumieja... bo to tylko kot. Przeciez.

JA pamietam jak na poczatku... gdy padla diagnoza bialaczka. Od razu dostalam pytanie - czemu go nie uspicie... , przeciez was Ci weci naciagaja... nikt tego nie potrafil z mojego otoczenia zrozumiec, ze jak to jezdzic zk otem dziennie do weta ... ba i jeszcze za to placic... wydawac tyle kasy na kota?! Wszystko przez pryzmat to tylko kot.

To jest chore.... i boli... boli ze ... ludzie traktuja zwierzeta jak cos gorszego... a nie jak rowni sobie istote ktora tez kocha i czuje.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie wrz 04, 2016 17:57 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Janinko to nie są prawdziwi ludzie tylko"roboty ludzkie" co to nie mają serca a zwierzęta traktują jak niepotrzebny przedmiot który zepsuty się wywala. Ja wiem że to jest straszne i że czasami nawet znajomi też się dziwią ze ratujesz kota czy psa i wydajesz przy tym dużo kasy. Dla mnie to nie są już znajomi ja takich wykreślam z grona znajomych. Ja nawet ratowałam ponad 16 letnią sunie i 15 letniego kota i wiedziałam że to tylko kwestia czasu bo niewydolności nerek się nie cofnie.
My tutaj kochamy nasze zwierzęta i zrozumiemy się i wspieramy. A pieniądze to tylko pieniądze, rzecz nabyta.

Gosiagosia

Post » Nie wrz 04, 2016 20:44 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

PixieDixie pisze:Wiecie co jest chore? To ze predzej ludzie uznaja za "norme" to ze kota sie mowaic wprost utopi, zostawi, czy porzuci gdzies w lesie... niz to co robia ludzie forumowi, dbaja o swoje koty, o inne, dokarmiaja czy wlasnie ratuja w takich sytuacjach.

Ludzie nie rozumieja... bo to tylko kot. Przeciez.

JA pamietam jak na poczatku... gdy padla diagnoza bialaczka. Od razu dostalam pytanie - czemu go nie uspicie... , przeciez was Ci weci naciagaja... nikt tego nie potrafil z mojego otoczenia zrozumiec, ze jak to jezdzic zk otem dziennie do weta ... ba i jeszcze za to placic... wydawac tyle kasy na kota?! Wszystko przez pryzmat to tylko kot.

To jest chore.... i boli... boli ze ... ludzie traktuja zwierzeta jak cos gorszego... a nie jak rowni sobie istote ktora tez kocha i czuje.

I żeby to jeszcze byli obcy, ale to zazwyczaj rodzina :/ Moje kontakty z rodziną zawsze już będą zepsute na tym punkcie - możemy czuć się ze sobą swietnie, bawić w najlepsze, ale nieporuszajmy tematu zwierząt :evil:

Mnie gryzą komary w najlepsze - każdego przyciągnę. A ugryzienie mnie boli, ale najgorzej jest później. Swędzi mnie przez miesiąc. Nawet jak już bąbel się uśpi to po jakimś czasie znowu się budzi. I mam mnóstwo blizn po komarach. Kupiłam w końcu najmocniejszą maść w aptece na sterydach na bąble. Aha i na mnie też nie działają odstraszacze - wypsikałam całe psikadło a i tak mnie zjadło :ryk:

Na szczęście odkąd mam siatki w oknach to nie mam komarów w domu, mogę otwierać okna w letnie wieczory i świecić światłem do woli - jestem wolna! :mrgreen:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon wrz 05, 2016 10:51 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Witam poniedziałkowo i pochmurnie :x tzn pogoda pochmurna ja uśmiechnięta :ryk:
Wczoraj wracając z działki zmokłam, ten grad mnie dopadł w Warszawie. Ulica była jak rwąca rzeka aż się zastanawialiśmy czy nie płyniemy motorówką :ryk:
Koteczki moje kochane przywitały mnie i nie były obrażone dały się wyściskać.

Gosiagosia

Post » Pon wrz 05, 2016 16:49 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Pewno były zestrachane łomotaniem lodowych kulek.
Może w obliczu bombardowania postanowiły nie okazać Wam fochów ;)
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Wto wrz 06, 2016 14:27 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Hej co slychac? Jak zdrowko?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Wto wrz 06, 2016 15:39 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Kotimont pisze:Pewno były zestrachane łomotaniem lodowych kulek.
Może w obliczu bombardowania postanowiły nie okazać Wam fochów ;)

A może przemyślały że im się to nie opłaca, glaski są takie przyjemne :ryk: :201461
Pusia codziennie przychodzi do łóżka i tak głośno mruczy że nie wierzę własnym uszom, nigdy tak nie włączała motorka. :1luvu:

Gosiagosia

Post » Wto wrz 06, 2016 15:43 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

PixieDixie pisze:Hej co slychac? Jak zdrowko?

Wszystko ok, zdrówko też jest dobre, wczoraj byłam u koleżanki na imprezie imieninowej
A dzisiaj się w pracy tak zmęczyłam że teraz padłam. Za godzinkę jadę zobaczyć sukienki na wesele. Może coś kupię.

Gosiagosia

Post » Wto wrz 06, 2016 19:51 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]