Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2016 17:54 Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Napiszę delikatnie choć palce świerzbią....
Karmicielka z Łodzi patrzy i nic nie robi, druga miała wysterylizować kotkę ale piesek ważniejszy i teraz już koty są be.
Kotki koczują pod blokami Strzelców Kaniowskich.
Łódź ma talony na darmowe sterylizacje, czy to taki problem ze złapaniem kotki? :201436

Jak się tym kotkom nie pomoże to stracą oczy, 2 bardzo mają zaawansowany kk a trzeci mniej.
Kotki dzikuski ale do jedzenia podchodzą, mają około 3 miesiące.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

przy jedzeniu
Obrazek

matka tych kociątek
Obrazek

Ma ktoś może mniej kotów niż ja i może im pomóc? :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw wrz 01, 2016 19:21 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Uuu ła! ale mają fatalne oczy :(

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw wrz 01, 2016 19:38 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Ludzie choćta na bazarek!! viewtopic.php?f=20&t=176572 Dodałam książki ;)

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw wrz 01, 2016 21:40 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

O jessoo :(

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pt wrz 02, 2016 8:24 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Baltimoore pisze:O jessoo :(

Agnieszka, najgorsze jest to, ze nawet karmicielka powiedziała, że jak chore to jest naturalna selekcja w przyrodzie.Obrazek
Osobiście uważam, że ona jak i jej podobne nie powinny chodzić do lekarza i też będzie naturalna selekcja.
Boję się tylko aby tej naturalnej selekcji nie było w przypadku tych kociątek.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt wrz 02, 2016 9:42 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Za chwile oczy będą wygladac tak Obrazek
i będą nie do uratowania. :(
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pt wrz 02, 2016 10:03 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Szkoda kotów. Pomocy...
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pt wrz 02, 2016 10:20 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Potrzebny doświadczony łapacz i do lecznicy biegiem, bo będzie za późno. Ja niestety za daleko i własnie jeszcze doleczam takie po KK. Po miesiacu leczenia i 2 tygodniowej przerwie w podawaniu leków jednemu kociakowi znowu oko zaczęło łzawic i stracił chęć do zabawy.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pt wrz 02, 2016 17:25 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Ewa.KM pisze:Potrzebny doświadczony łapacz i do lecznicy biegiem, bo będzie za późno. Ja niestety za daleko i własnie jeszcze doleczam takie po KK. Po miesiacu leczenia i 2 tygodniowej przerwie w podawaniu leków jednemu kociakowi znowu oko zaczęło łzawic i stracił chęć do zabawy.

Myślę, że na klatkę łapkę by się złapały.
Ja też nie mogę ich wziąć.... :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob wrz 03, 2016 10:06 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Naprawdę nie ma nikogo w Łodzi kto pomoże Ani61?
Obrazek

Ewa.KM

Post » Sob wrz 03, 2016 12:12 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Ewa.KM pisze:Naprawdę nie ma nikogo w Łodzi kto pomoże Ani61?

Sprostuję, że to nie mi jest potrzebna pomoc a tym kociakom.
Ja też nie jestem bezpośrednio z nimi związana a tylko pośrednio, znaczy poproszono minie o założenie wątku tutaj na forum jako przedostatnia ostatnia deska ratunku, a ostatnia to chyba schron na Marmurowej.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob wrz 03, 2016 18:55 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Na wątku Paluchowym jest właśnie o takich maluchach, które nawet tygodnia w schronie nie przeżyły. Anna61 moze trzeba je łapac i do lecznicy, zawsze to mniejsze zagęszczenie chorób niż w schronie. Często tez kociaki z lecznicy szybko znajduja domy. W końcu do lecznicy przychodzą zwierzoluby Łatwiej znależć kase na leczenie niz wolny pokój w domu.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pon wrz 05, 2016 10:45 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Matka tych kociaków złapana i 2 chore maluszki, są w lecznicy. Oczka do wyleczenia a kocica zostanie wypuszczona po sterylizacji w miejsce bytowania.
Sytuacja znana łódzkiej fundacji bo koty z Pogonowskiego gdzie jest gniazdo niesterylizowanych i chorych kotów i gdzie jest osoba z którą nie ma dyskusji o pomocy tamtym kotom bo jak twierdzi pracuje w sądzie i nic jej nie zrobią.
Koty chore mniej lub więcej, nie sterylizowane, chore przenoszą kk na okoliczne itd.

To wszystko mi powiedziała osoba która poprosiła mnie o założenie wątku na forum.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 05, 2016 11:21 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

3 nie udało się złapać, czy oceniono, że nie jest chory? Nawet jak nie był bardzo chory to zaraz będzie pozostawiony sam sobie, ani się do kogo przytulic ani wzajemnie ogrzać.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Śro wrz 07, 2016 13:42 Re: Łódź - chore 3 malce, uratujmy im oczka. Pilnie DT.

Nie biedę pisała elaboratów bo nie mam czasu, ale cieszę się że wreszcie ktoś raczył wreszcie po nagłośnieniu sprawy zająć się tymi kotami pozostawionymi bez stosownej opieki w tamtym ''bagnie''. Pytanie tylko dlaczego nie wcześniej choć znano sprawę i ja bym spać nie mogła wiedząc, że gdzieś tam krzywda się dzieje kotom a ja nic bym nie zrobiła.
Wątek do zamknięcia.
Obrazek Obrazek

Anna61